Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, Mejm napisał:

Dobra to jeszcze pytanie o parry. Uzywam tego podstawowego pistoletu od poczatku, chyba jest na 6+. Czy parowanie mobow i bosow uzaleznione jest od jakiej statystyki (bloodtinge?) i trzeba ja podnosic zeby bylo wykonalne na pozniejszych przeciwnikach, czy nie ma to znaczenia i liczy sie tylko okienko egzekucji?

Bloodtinge odpowiada jedynie za damage broni palnych no i białych skalujących się z krwią, nie wpływa na okienko parry.

A żeby być OP cały czas to trzeba używać ognistego papieru i szamać Beast Blood Pellet mając ubranko z wysokim Beasthoodem :cool:

Edytowane przez Szermac

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 941,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
6 godzin temu, Szermac napisał:

Ale on już jest w Yahargul, jakby był w momencie, gdzie przydaje się "ucieczka" to by nie miał tam hunterów tylko tych z workami ;P

Aaa ok nie skumałem - hunter to hunter bo w sumie chujki z workami też polujo. 

6 godzin temu, Mejm napisał:

Poczytalem o nich online to 98% komentarzy: nie warto z nimi walczyc bo wytrzymale, zbierz loot i do sroka. I na chu.j taki design robic?

To pewnie kwestia mojego nastawienia, bo spodziewalem sie odciecia grubsza kreska od soulsowego sera i paraolimipad z dwojki, a tu nawet nie zszedlem do lochow a juz dopadl mnie Gank Squad xD

Dobra to jeszcze pytanie o parry. Uzywam tego podstawowego pistoletu od poczatku, chyba jest na 6+. Czy parowanie mobow i bosow uzaleznione jest od jakiej statystyki (bloodtinge?) i trzeba ja podnosic zeby bylo wykonalne na pozniejszych przeciwnikach, czy nie ma to znaczenia i liczy sie tylko okienko egzekucji?

To zależy bo te mobki trudne nie są dają się backstabować i są słabi na ogień więc warto albo użyć papieru albo dodać kamyk na ogień - co do parry to poza buildem bloodtinge nie ma sensu pakować w upgrade pistoletu, imo tutaj parry to podstawowa umiejętność i "małych" bossów można ogarniać bez stresu (szcególnie że w lochach potem jest tego sporo) tym bardziej że to nie jest parry z tarczą - dużo wybacza bo możesz to robić z dużej odległości i potem  doskoczyć aby zasadzić riposte. Sugeruję posiedzieć. 

Boże jak sobie przypomnę parry z bb a potem jak to było w sekiro i lies of p to z BB wydaje się banalne. 

Opublikowano

Bloodtinge się kapitalnie skaluje z chikage, zrobiłem raz build pod tę broń to kosiła niesamowicie w tej formie po transformacji, swietnie się tym grało. 

A z kielichami to można to robić na końcu zupełnie, ileś tam pierwszych warstw to idzie migiem bo bossowie są na 3 hity często. Większa zabawa jest później, można sobie też nagromadzić kamyków już pod NG+ jeśli chce się grać dalej i probowac wiecej broni.

Opublikowano
31 minut temu, Qbon napisał:

Bloodtinge się kapitalnie skaluje z chikage, zrobiłem raz build pod tę broń to kosiła niesamowicie w tej formie po transformacji, swietnie się tym grało. 

Z takim buildem robiłem splugawione lochy - gdyby nie to nie wiem czy bym się nie poddał 

Opublikowano
29 minut temu, mozi napisał:

Z takim buildem robiłem splugawione lochy - gdyby nie to nie wiem czy bym się nie poddał 

Oj tak, splugawione lochy dają w kość, to był dla mnie właśnie najtrudniejszy etap w lochach kielicha.

Opublikowano

Kurla zezarlem 3 itemy przed zrobieniem hard sejva i czeka mnie cale ng+ :wujaszek:

Opublikowano

Przebiegniesz szybko, sama przyjemność ;) Gascoigne, Amelia, Shadow of Yharnam, Rom, One Reborn, Micolash, Mergo i Gherman. 2 godzinki i z bani, nawet nie :cool:

Edytowane przez Szermac

Opublikowano
12 godzin temu, Mejm napisał:

Kurla zezarlem 3 itemy przed zrobieniem hard sejva i czeka mnie cale ng+ :wujaszek:

Dodatek będziesz ogrywał? Sugeruje bo machnąć na ng i pod koniec bo na ng+ jest ciężko 

Opublikowano

Tak, dodatek zrobie jeszcze na ng. Mam lvl 91. Dokoksze do 100 i pojde.

Opublikowano

Dobry lvl na dodatek - nie będzie tak czy inaczej łatwo 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało mi się wbić platynę, co sprowadziło się w gruncie rzeczy do zaliczenia odpowiedniej sekwencji "wydarzeń" w lochach, bo pozostałe brakujące trofki to była już formalność. A że ta sekwencja zajęła mi jakieś dodatkowe 14h i przyprawiła za sprawą paru bossów o kilka dodatkowych siwych włosów, to inna sprawa xD. Z jednej strony powiedziałbym, że te całe jebane lochy to rysa na diamencie, jakim jest Bloodborne i zostawiły pewien niesmak (powtarzalność i monotonia otoczenia i ogólnie rozgrywki, powtórki znanych bossów i ich poziom trudności, posrane wytyczne dotyczące itemów, które musimy znaleźć/kupić, by otworzyć kolejny loch itd.), tak z drugiej strony zaoferowały mi zwyczajnie więcej grania w tytuł, którego w sumie nie chce się kończyć, co jest wartością samo w sobie. No i mogłem bardziej docenić utwór "Terror" z OST. Kiedy trofeum wpadło, poczułem pewien niedosyt i apetyt na więcej, ale DLC już czeka na swoją kolej, a kiedyś pewnie zabawię się w NG+. Tak czy siak, wspaniała przygoda.

Śmiesznie było na sam koniec z palcem w dupie rozwalić

Spoiler

Ghermana

(musiałem to zrobić, żeby dostać odznakę i co za tym idzie, ostatnią brakującą broń), mając jakieś ~30 leveli więcej, niż przy pierwszym spotkaniu z nim.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

A to jeszcze DLC przed Toba ktore jest wybitne. No i ten boss na koniec, nie przelewki tyle powiem. Ja robilem dodatek na ng+ po raz pierwszy i sporo kurew polecialo.

Opublikowano

Ja wlasnie skonczylem dlc. Nie wiem co w nim wybitnego. Spodziewalem sie bossow na poziomie Artoriasa a nie znalazlem zadnego takiego. Miejscowki sa spoko, nic w sumie nie wku.rwia na ng (oprocz opcjonalnego bossa), worek swietnie zaprojektowanych broni, fabularnie nadal trzeba korzystac z yt. Bardzo dobry? Tak. Wybitny? Nie wiem czym.

Zrobilem tez jeden loch i nadal nie kumam ku.rwa o co chodz w tym mechanizmie. Jest chyba 8 nagrobkow w HD, w kazdym 4 kielichy, niektore w kilku wersjach. To trzeba zrobic wszystko zeby wpadl ten trof za krolowa?

Opublikowano

Parry, unik, parry, unik, parry, unik.

Padla za 3 razem ale tylko dlatego, ze z powodu smiesznie bliskiego ogniska, bawilem sie troche w rozkminianie parowania. Ale sama postac na duzy plus, chyba najbardziej warta zapamietania z wszystkich.

Opublikowano

Na bongosach z donkey konga.

Nigdy nie gram z npc :papa:Lvl 90cos

Opublikowano

Ja grając w nocy wbiłem może ze cztery lvl w górę na NG+++. Bardzo bym chciał zagrać sobie w DLC od początku, ale cos nie umiem odpalić. Ze wszystkich gier od FS w BB gra mi sie najlepiej. ER w sumie podobnie, ale nie okłamujmy sie. Mił:wub:sc  jest tylko jedna.

Opublikowano
3 godziny temu, Mejm napisał:

o trzeba zrobic wszystko zeby wpadl ten trof za krolowa?

Lecisz dokładnie za poniższym poradnikiem, opcjonalnych lochów niepotrzebnych do trofeum jest dużo, wymaganych jest 7.

https://psnprofiles.com/trophy/3431-bloodborne/5-yharnam-pthumerian-queen

W sumie to wszystko jest tam dokładnie i przejrzyście opisane, ale jedną rzecz zrobiłem po swojemu. Mianowicie na pewnym etapie potrzebujemy 2 x item o nazwie Bastard of Loran i poradnik proponuje go farmić, co jest uciążliwe i mało efektywne. Najlepiej (choć pewnie trudniej) jest dalej pokonywać loch Ailing Loran (co wymaga pokonania BSB) i znaleźć wspomniane przedmioty w jednej ze skrzyń na dalszym etapie.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
9 hours ago, Mejm said:

Parry, unik, parry, unik, parry, unik.

90% bossow w soulsach. W sekiro kazdy boss to parry parry parry.

Opublikowano

Lady M bardzo fajne Lore klimat muzyczka sam jej design ale 

image.png.9d842e14ea18a41c54154e38c61eb191.png

bardzo prosta i podatna na parry 

Mejm a w studni byłeś też łatwo? 

Opublikowano
55 minut temu, messer88 napisał:

Mejm a w studni byłeś też łatwo? 

Raz tam zginalem.

Opublikowano

Mowisz kotlet trofea w lochach 14h? :leo: