Starh 3 168 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 6 minut temu, Hendrix napisał: @milan Metacritic ma średnią ważoną, niektóre publikacje mają większe znaczenie (IGN, Gamespot, Edge etc.), dokładnej formuły nie znamy. Dokładnie. Dlatego na reseterze wielu pisze, ze jeśli Edge da 9 to meta spadnie do 94. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Starh napisał: Dokładnie. Dlatego na reseterze wielu pisze, ze jeśli Edge da 9 to meta spadnie do 94. Lol, każda ocena poniżej 95 ją obniży, żaden dowód ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Kyo no raczej moj post byl mocno zartobliwy ze bede czekal od 6 rano na kuriera o 13. Balon ale tutaj juz przeciez sa opinie ludzi GRAJACYCH przed premiera wiec chyba zwyczajnie chodzilo o bol du.py ze kolejna osoba pogra przed premiera a biedny moderator musi czekac. Slabe. No ale olewam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Teraz, kanabis napisał: Kyo no raczej moj post byl mocno zartobliwy ze bede czekal od 6 rano na kuriera o 13. Wiem dlatego dałem plusa ale to nie ja usuwam. Ja mam wczuwkę przedpremierową. Ostatnią taką miałem przed W3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 No ja podobnie jaram sie niesamowicie, ostatnio tak mialem tylko przed soulsami 3 No i chcialbym zobaczyc juz jak ta grafa ze ludzie tak pieja Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A ty kabi nie masz już 2 kartonów z grą? Musisz podpytać czezkiego o dealerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja bede mial jutro z polskiej dystrybucji. Z angielskiej sam u Czezkiego zamowilem ale prywatnie bo nie wytrzymie do premiery tym bardziej ze moj dostawca lubi tak dac kurierowi ze przyniesie mi jitro o 16 50 jak zamykam o 17 xD A ja musze juz dzis grac ROZUMIESZ MUSZE Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @teddy no i co żeś narobił? Teraz to i ja się jaram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ciekawi mnie jak dużo osób zrobi cały opcjonalny kontent gry. Z tego co sam Cory mówił - prawie połowa świata, to dodatkowe miesjcówki, bossowie, itemy. No i niektórzy dodatkowi bossowie są podobno bardzo trudni.@milan offtop z metacritic: Spoiler No właśnie w ogóle nie zaokrąglają, ba!, miejsca na liście Metacritic liczone są właśnie do dwóch miejsc po przecinku (np. gra która ma 93.33 będzie wyżej niż gra która ma 93.30). Oceny wstawiane u nich, to oceny, które dostają od danych stron/blogów/magazynów. Obsługują wszystkie oceny od 0-100, więc jeśli ktoś rzeczywiście daje 91 albo 94, to dokładnie taka ocena jest uwzględniana, Oczywiście wiedzą co kryje się pod 9-ką, bo to ocena, którą dostają prosto ze źródła. Dużo stron stosuje skalę 5-punktową zresztą, więc druga najwyższa ocena 4/5, idzie na stronę jako 8-ka. To zdecydowanie nie jest perfekcyjny system :v Strona, która nie stosuje średniej ważonej to Opencritic, . Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 27 minut temu, XM. napisał: Teddy to polecasz od razu na pierwszy strzał najtrudniejszy poziom trudności? Jak najbardziej. Tylko ze ostrzegam ze jest naprawde trudno. Ja akurat lubie wyzwania ale w grach ktore na to zasluguja. Ta zasluguje z nawiazka.. Jest strasznie wymagajaca ale w sprawiedliwy sposob, nie ma tu taniosci z ds2. Nawet jak walczysz z kilkoma przeciwnikami to masz indykatory pokazujace nadchodzace ataki zza plecow oraz mini me wykrzykujacego odpowiednie komunikaty wiec idzie tez robic uniki czy parry na sluch. Jak giniesz to wiesz ze zyebales zanim otrzymasz smiertelny cios a nie "WTF co tu sie stalo". Dodatkowo w odroznieniu od soulsow jest tu strasznie latwo zaladowac parry oraz zrobic unik. Wszystko w trakcie wyprowadzania ciosow, paluchy mi lataly po calym padzie i naprawde korzysta sie z calego (narazie dosc skromnego) arsenalu. Podejrzewam ze na nizszych poziomach nie trzeba tego robic i gra moze troche stracic. Jest tu nawet croud control w postaci zamrozenia jednego leszcze rzutem toporem w leb i rozprawieniu sie z innymi na piesci xD Nie moge sie doczekac az wroce z pracy 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Pięknie. Dzięki za odpowiedź. W takim razie tez wlatuje ten najtrudniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Nie no, jak będę łupał w nocy to na przedostatnim poziomie, nie chcę stać z kanapy o 8 rano i zobaczyć ze przelazłem 3 plansze i 300 killi na koncie xD @Hendrix no czyli dobrze policzyłem średnia, nic nie jest wazone. 4/5 to 80,00 i tyle. 9/10 to 90,00 i tyle. Si? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ja tez na przedostatnim lece zeby sie zapoznac z systemem walki. Za drugim przejsciem sobie najtrudniejszy zafunduje Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak ktos ma watpliwosci to moze zaczac na najwyzszym, pierwsza potyczka jest po jakichs 10 minutach zbierania grzybow po lesie i naprawde bardzo dobrze pokazuje z czym bedziemy mieli do czynienia. Czlowiek po ktoryms tam podejsciu mysli ze to juz wszystko a tu kolejna fala xD Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez teddy Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 w trakcie gry mozna bedzie np zmienic z przedostatniego na normal czy juz chuy pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Mozna zmieniac, nie mozna tylko z najwyzszego i jest komunikat przed startem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Teraz, teddy napisał: Mozna zmieniac, nie mozna tylko z najwyzszego i jest komunikat przed startem Czyli może się okazać że trafisz na ściane prze końcem gry ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 21 minut temu, raven_raven napisał: @teddy no i co żeś narobił? Teraz to i ja się jaram. To fakt, zanęcił prze-o-kru-tnie! Za coś takiego jestem w stanie Mu nawet wybaczyć Jego blacharski rodowód Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Też pewnie zacznę na przedostatnim i powtórzę na ostatnim. Przejście gry na Give me a God of War będzie dodatkową atrakcją.@milan Spoiler Jeśli chodzi o przełożenie 8 i 9 to tak, ale średnia ważona występuję. Nie znam dokładnej formuły, ale dajmy na to: 10/10 od IGN jest przekładane na 100/100 i mnożone np. przez 5, wtedy oceny IGN ma siłę 5 pełnych recenzji (ale to tylko przykład, nie zdziwiłbym się gdyby największe publikacje miały większy mnożnik niż 5, Edge i IGN już nie raz potrafiły obniżyć średnią :v ) Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Ok, jest to dosyć dziwne, ale w sumie dzięki temu pan Jurgen ze swoim portalem dając 1,0 nie ma tej samej wagi co ign. I tak pewnie nic już jej nie zmieni, bo wszystkie magazyny z dużą wagą chyba oceniły. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Trofików jeszcze nie ma w profilu? ktoś patrzył już może platyna na przynajmniej 2 przejścia? Widziałem wcześniej, że był wyciek ale nie chciałem tego czytać, w ogóle recek nawet nie czytam nic, tym razem jak najmniej. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 "Trofiki" ponoć spoilerują więc uważaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @teddy Sporo walk powtarzasz na trudnym poziomie trudności? Im dalej tym coraz trudniej czy poziom jest wyważony i się utrzymuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Ta gra reklamowana jest wszędzie nawet na trybunach. Ciekawa jak się sprzeda po takim grubym marketingu. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Kyokushinman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi