Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Gram sobie w pewną gierkę online:) i tam jeden koleś pracuje w Tyskim, to mówi, że najlepsza partia leci na wyspy, gorsza w Polskę, a najgorsza - lokalnie. No i ten kropki na puszcze to mit.

Edytowane przez grzybiarz

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano

Na spodzie puszkek czasami (a nawet w sumie czesto) mozna zauwazyc kolorwe kropki mazniete jakby farba. I do tego jest jakas teoria, ze te z kropka to sa jakies, a te bez jakies inne. Niestety nie pamietam juz o co chodzilo, ale ostatnio okazalo sie, ze to mit wiec w sumie nie ma co juz nawet dochodzic czego dotyczyl. Ale moze ktos wie.

Opublikowano

To chodziło o piwo. Ze jak miało np jedna kropke to stracilo waznosc i wrocilo do browarni. Ze niby na nowo rozlewali do kadzi barwili i gazowali. A ze jak nie ma kropek to niby piwo swieze było. Oczywiscie to nieprawda.

Opublikowano

W ch.uju mam te wasze kropki. Z biedronki lubię taką sałatkę z tuńczykiem tylko dokupuję do niej puszkę tuńczyka i jest solidny obiad.

Opublikowano

Z Biedronki lubię łososia wędzonego, chyba jakieś 100 czy 150g w paczce. Ten z pieprzem na propsie. Podróbki cookie-crisp też niezłe.

Opublikowano

Z tymi proszkami jest tak, że owszem różnią się, ale też nie zawsze na korzyść tych z Niemiec. Do kolorowych ubrań faktycznie najlepsze są za naszą zachodnią granicą, ale też szybciej niszczą ubrania i są mniej obojętne dla skóry (więcej chemii...). To się wzięło z kilku powodów, ale głównie norm. Nie wiem jak jest teraz, ale przed wstąpieniem do UE Polskie normy w niektórych segmentach produkcyjnych chemii (ale też art. spożywczych) były wyższe niż w UE, czyli proszek niby gorzej prał, ale też było mniejsze ryzyko na wysypkę i swędzenie.

Z jakością jedzenia jest podobnie, odkąd jesteśmy w UE, to choćby ilość ulepszaczy w mięsie wzrosła, bo normy na to pozwalają. Pomijam oczywiste zyski producentów z tego tytułu...

Jeżeli mogę wybierać LIDL czy Bieda, to wybieram LIDLa, ale też nie zawsze. Np. najlepsze mango jakie jadłem w Polsce kupowałem w Biedzie (chociaż ostatnio mają gorsze dostawy).

Opublikowano

Pier.dolicie panowie. Proszki sa jakosciowo podobne z tym ze w naszym pieknym kraju lubia kręcić wałki i podrabiać proszki lepszych firm. Stad mozna odnosić wrazenie ze te z zachodu lepiej piorą. 

Co do zarcia, niekoniecznie. I mój braciak z belgii i ciotka z niemiaszków szczegolnie jesli chodzi o kiełbasy czy chleb wolą kupowac je w polsce bo sa lepsze i w dodatku tansze. 

Opublikowano

tak kanabis, w tesco w calej polsce jest podrabiany persil i ariel i dlatego sa gorsze a oryginalny mafia w srodku nocy wsypuje do rzeki z przechwyconych transportow i wszyscy sie boja i nikt o tym nie mowi

Opublikowano

Ale jak wpier.dlałeś sól drogową soląc ogóreczki to było wszystko okej. No przeciez niemozliwe zeby w tak waznym kraju europejskim jak polska ktoś robił takie rzeczy. 

Opublikowano

oho, naogladal sie telewizji i teraz wszedzie spisek, moze powinienes sobie do znajomych zaprosic sir ryszarda bo widze ze masz podobne tiki tak jak on

Opublikowano

Nie wszędzie, ale o tym akurat wie kazdy bo to proceder od dobrych kilkunastu lat. 

Zabawne jak niektórzy slepo wierzą w kontrole i inne sprawy które mozna obejsc w banalny sposób w kraju gdzie bez koperty ci nawet dobrze zęba nie wyleczą. No ale wiadomo , na naiwnych ludziach najwiecej sie zarabia. 

protip bizonku, nie zyjemy w nibylandii gdzie za tesco stoi szopa gdzie lesne elfy z bordami doja krowy zeby dostarczyc do sklepu swiezy twarozek. 

Zywnosc czy artykuły gospodarstwa domowego to tez biznes jak kazdy inny, chodzi o to zeby zarobic, a zeby zarobic trzeba wytworzyc surowiec jak najtanszym nakładem. Co za tym idzie zdarza sie często ze aby zmniejszyc ten nakład zaczyna sie kombinowanie nie do konca uczciwe. A w naszym kraju takich rekinów biznesu nie brakuje. gdy moja ex pracowała w zieonym markecie opowiadała mi co kierowniczka kaząła robic z miesem aby wyglądało na swieze. Sam jestem swiadom ze jem mieso napakowane antybiotykami, woda i t-virusem ale jestem na to skazany i co zrobisz bozenko nic nie zrobisz. Swiat taki jest i trudno. Mógłbym jak blubi próbowac go zmienic i sie z nim nie godzic, ale po co

Opublikowano

ale co ty (pipi), doktorat z ekonomii piszesz ? wyjezdzasz z jakims miesem kiedy dyskusja dotyczy proszku

do Persila pewnie tez sypali sol drogowa nie ?

a zeby leczy mi normalny dentysta i nigdy jeszcze lekarzowi nie musialem dac w lape aby mnie wyleczyl lub kgos z rodziny ale sobie dalej zyj w tej spisko-bajce, na pewno za t virusem w miesie stoja zydo komunisci no ale jak kupujesz mieso w bezdomce to tak masz

Opublikowano

No ty kupujesz mięso w tesco, napewno lepsze jakosciowo mimo ze tansze pare groszy :)

Opublikowano

oho, kabanos inwigilujesz ze wiesz gdzie robie zakupy czy jestes po prostu zwyklym oszolomem ktory idzie do bezdomki i wyciagajac mieso z ichniejszej lodowki klniesz pod nosem jakie ono jest niedobre wszyscy to ku rwy i zlodzieje ale i tak kupisz bo biedny jestes i nie masz wyjscia ?

ja jak ide do miesnego to po prostu kupuje mieso, nie dorabiam do tego jakiejs ideologi ze wszyscy chca mnie oszukac, otruc i w ogole mieso wyprodukowaly zaklady Azoty Tarnów.

Opublikowano

Ostatnio Tesco na wyspach samo się przyznało ze wysyłają na Europę wschodnią owoce i warzywa II klasy,których by nie kupił angielski klient,także chooj wie jak jest z resztą.

Opublikowano

oho, kabanos inwigilujesz ze wiesz gdzie robie zakupy czy jestes po prostu zwyklym oszolomem ktory idzie do bezdomki i wyciagajac mieso z ichniejszej lodowki klniesz pod nosem jakie ono jest niedobre wszyscy to ku rwy i zlodzieje ale i tak kupisz bo biedny jestes i nie masz wyjscia ?

ja jak ide do miesnego to po prostu kupuje mieso, nie dorabiam do tego jakiejs ideologi ze wszyscy chca mnie oszukac, otruc i w ogole mieso wyprodukowaly zaklady Azoty Tarnów.

Co za poj.eb  :yao:

Opublikowano

Statystycznie Niemcy piorą ubrania częściej niż Polacy i wrzucają mniej od nas do pralki za jednym razem.

Grażyna Górecka, dyrektor Specjalistycznego Laboratorium Badania Paliw i Produktów Chemii Gospodarczej w Bydgoszczy, uważa, że Polacy nawet nie czytają zaleceń producentów.

- Sypiemy proszku więcej, niż trzeba. Liczymy, że jak zużyjemy go więcej, to ubrania się upiorą, ale to nieprawda. Trzeba czytać etykiety i stosować się do zaleceń producenta - dodaje Górecka.

A Polacy przyzwyczajeni przez lata socjalizmu do marnej chemii domowej wsypują do pralek bardzo dużo proszku. Producenci o tym wiedzą, więc... bez konsekwencji mogą rozcieńczać proszki przeznaczone do sprzedaży w Polsce. I rzeczywiście tak robią!

http://wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,134698,14832397,Niemieckie_proszki_sa_lepsze_niz_polskie__Jak_tanio.html

Opublikowano

kupiłem dzis te orzeszki ziemne 400gram za 5.99.

Stosunek cena/jakość jest chujowy :/ soli więcej niż w wieliczce, te z kauflandu póki co najlepiej wyglądają w tej klasyfikacji

Opublikowano
  • Autor

Plugawy, a wiesz czemu nie ma już tego chłodnika na zimno, czy aryana? Chociaż aryana to chyba w biedrze nie było. Kurde, dwie rzeczy które mi posmakowały i zniknęły ze sklepów.

Opublikowano

Jadę z cukierkami Monti z Biedronki. Podróbka M&M's - uwielbiam, mogę sam zjeść paczkę na raz a potem brzuch do kolan. :lapka: