Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Który Xenoblade wybrać? Który jest najbardziej przystępny? Nie muszę przechodzić x części by poznać fabułę itp, tylko chce mieć w kolekcji którąś z części.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano

Jedynka jest najbardziej przystępna w tym sensie, że najprostsza i wszystko jest tak zrobione, by miało sens dla kogoś, dla kogo to wszystko jest kompletnie nowe i robi pierwszy raz. Nadal bardzo bogata gra, ale jak się opanuje kilka rzeczy to się gra.

Trójka jest najbardziej przystępna w tym sensie, że jest dopracowana, ma wiele uwygodnień, jest jasna, atrakcyjna, mało powtarzania i ogólnie najlepsza w tym sensie.

Z kolei Dwójka jest dość kompleksowa, ma wysoce kontrowersyjne mechaniki i treści i strasznie powoli się rozkręca.

X stawia raczej na wolność open worlda i siatkę wielu mniejszych wątków, niż jeden duży wątek że możesz iść do przodu jak ci każą i tyle, od czego wielu fanów jRPG się odbiło, a Monolith powiedział, że jak gejmerom to nie pasuje to sorry i więcej już nie będą tak robić.

Opublikowano

Grzybi, ja zacząłem od dwójki i IMO ta część ma najfajniejszy system walki (tutoriale są tragiczne i lepiej obejrzeć na yt, na dodatek jak je przeskipujesz, to już ich nie zobaczysz xD), ale tak jak mówi Ogór, wolno się rozkręca. Niemniej, jest to opowieść jak z typowego shonena z MOCĄ PRZYJAŹNI i w ogóle. Niemniej, fajna. No i blade'y dobre dupeczki ohboy

Trójka to dla mnie majstersztyk, jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) gra na Switcha i w ogóle. Uwielbiam, więc tu nie będę obiektywny. Jest naprawdę fajna, ale IMO warto znać jedynkę i dwójkę, żeby czerpać z nawiązań do tych części (nie jest to bezpośredni sequel, ale pewne wątki... się przewijają, że tak powiem).

Jedynka była dla mnie trochę nudna i archaiczna, bo grałem w nią jako ostatnią, i jej nie skończyłem ostatecznie, ale mam ochotę zrobić ponowne podejście do całej trylogii, wraz z DLC-kami, żeby wszystko ładnie sobie spiąć fabularnie.

W XCX jeszcze nie grałem, bo czekam na jakiegoś patcha na S2 :/

Z tego co czytałem, to Torna jest całkiem dobra, na dodatek można ją wyrwać czasem za stówkę. Jest to fabularne, standalone DLC do dwójki opowiadające co się działo X lat przed dwójką. Sam jeszcze nie miałem okazji zagrać, ale mam na karcie właśnie za jakąś taką śmieszną cenę.

Opublikowano

DLC do dwójki i trójki są znakomite. Wielu uważa, że lepsze niż podstawki