Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jurrasic World

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał(a):

Skoro ludzie po dwoch filmach nadal sie nabieraja i ida placic hajs w kinie no to mozna, jeszcze jak.

Dla mnie to był pierwszy z tych ostatnich filmów. Poprzednie jakiś poziom.trzymaja?

• Odpowiedzi 339
  • Wyświetleń 57,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Może dlatego, że to jedyny film o dinozaurach, które kręcą, bo żadnych alternatyw nie ma? A wyniki boxoffice'a dobrze pokazuje, że jednak ludziom spodobał się film.

Opublikowano

Tytuł JP/JW sprzedaje bilety jak Star Wars. A jakby nie sprzedało się tu, to opchną w Chinach. Waham sie czy iść na seans. Nie przepadam za Scarlett i klonami.

Edytowane przez ciwa22

Opublikowano

Byłem w kinie. Dla mnie to średnie było. No, ale jak ktoś chce obejrzeć dinozaury to nie ma alternatywy.

Opublikowano

Film już zarobił 650 baniek, jednak dinozaury ciągle w modzie. Obejrze może jak wpadnie na torrenty.

Opublikowano

Byłem w kinie, jestem tym, który regularnie się nabiera.

Plusy i minusy w spojlerze oczywiście pełnym spojlerów.

Spoiler

Plusy:

• głowny motyw filmu (zdobycie dna trzech konkretnych gatunków) i zaistnienie nowej trójcy przenajświętszej

• fakt że w skład trójcy świetej wchodziły względnie niszowe dinusie a nie znowu raptory i trex np (poszedłem nawet kupić ten kubek z Tytanem po filmie, i chyba dokupię do niego pozostałe dwa)

• chciałem żeby Duncan przeżył

• całkem fajna śmierć Le Clerca

• scena z Tytanami

• dobre nowe głowne postacie (Loomis, Duncan, Zora troszkę dziwaczna, ale to ja - nie przepadam za Scarlett)

• zakręciła się łezka kiedy Scarlett wspominała Bookera (nie wiem czemu)

• zakręciła się łezka kiedy Duncan wspominał swoje dziecko

• względnie szybka śmierć potencjalnej lesbijki z tatuażem (zaskoczka)

• Dwie twarze Xaviera

• mini relacja Belli z Dolores

• sensowne wytłumaczenie czemu dinusie ostały się tylko na równiku

• Scarlett zabija mutacje raptora ze skrzydłami z broni palnej (!) nie wiem czy nie pierwszy raz w historii siedmiu filmów

• Jedna scena dzieje się w Surinamie

• Duncan słusznie zjepał Rubena, że zabiera małe dzieci taką łódeczką na podróź przez Atlantyk z Barbadosu do Kapsztadu!

Minusy:

• chciałem żeby Duncan przeżył

• słabiutki, prawie, że do bólu nijaki, przewidywalny finał (kiedy już dotarli do wioski)

• tragiczne mutacje odjepane na otpiertol (raptor ze skrzydłami a na tego g(ł)ównego randoma z siedmioma randomowymi rękami i nogami i coś tam D-Rexa po prostu brak słów). Przy nich Indominus i Raptor z Fallen Kingdom nie smakują już tak źle

• Krebs nie przejechał raprtora ze skrzydłami

• kilka pomniejszych głupotek np nagłe zniknięcie Spinozaurów po wyskoczeniu wszystkich z łodzi

• indianin z Surinamu siedzący w barze był tylko statystą

• T Rex nie przebił pontonu

Wyciąć cały wątek z tymi kaprawymi mutacjami i to całkiem fajny film. Po prostu przybywają do wioski, przylatuje helikopter i ich zabiera - zdecydowanie mniejsze zło i jednoczesny brak mocnego zakończeniu ale wolę taki scenariusz.

Opublikowano

Ludzie się nabierają bo dinozaury są zajebiste i się wybijają pośród komiksowego gówna. Ta część jest słaba, 3/10 za sam film, ale w chooy cieszy jak dinozaury zjadają ludzi, więc 3 oczka w górę za tyranozaura i resztę.

Opublikowano
W dniu 17.07.2025 o 11:02, Donatello1991 napisał(a):

Dla mnie to był pierwszy z tych ostatnich filmów. Poprzednie jakiś poziom.trzymaja?

Pierwszy JW był całkiem spoko, drugi już gorzej, ale jeszcze takie 6-7/10 bym dał, ale Dominion to już straszne gówno i ten przypuszczam, że jest jeszcze gorszy - jak widziałem silną babę, ratującą pizdowatego faceta-naukowca to już wiedziałem, że będę się tylko wk#rwiał, więc do kina na pewno na to nie pójdę.

Opublikowano
W dniu 21.07.2025 o 00:19, Shen napisał(a):

Film już zarobił 650 baniek, jednak dinozaury ciągle w modzie. Obejrze może jak wpadnie na torrenty.

Pamiętam jak dziś komentarz użytkownika @ping który stwierdził, że Dino Crisis nie wróci, bo dinozaury nie są tak popularne jak zombie i gra by się nie sprzedała. :) Czekamy.

Opublikowano

IMO idealny czas na wskrzeszenie Dino Crisis to był gigantyczny sukces pierwszego JW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Film już śmiga w necie, wieczorem może strzele seans, za darmo można sprobowac.

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Film już śmiga w necie, wieczorem może strzele seans, za darmo można sprobowac.

Gdybym tego nie ogladal w kinie, tylko na necie to bym po 10 minutach wylaczyl .

Opublikowano

Sprawdzę za darmo. Miałem iść do kina ale jakoś mnie nie przekonują te niepotrzebne krzyżówki dinozaurów. Tak jakby sam T-Rex nie był wystarczająco groźny.

Opublikowano

Zamuła straszna, oglądałem na raty i przewijałem. Do tego cały czas miałem poczucie, że to wszystko już widziałem. Ponad dwie godziny w kinie bym na tym nie wysiedział.