Opublikowano 28 lutego 20178 l W jedynce mozna bylo je olac wiec tu pewnie tez sie da. Byly bardzo infantylne, ale za to wnosily sporo ciekawych dialogów i lepiej sie poznawalo postaci dzieki temu, ciekawe czy w dwójce bedzie podobnie.
Opublikowano 28 lutego 20178 l Chyba nie trzeba, zrobilem pare, bo na początku ciężko w ogole bylo mi rozróżnić ktore to ktore - znaczniki sa male i roznia sie jedynie tym, ze w jednym jest pare kwadracikow, a w innym jeden. Jak tak dalej pojdzie, to tez te misje zleje. Co do dialogow to jest tutaj chyba podobnie. Edytowane 28 lutego 20178 l przez easye
Opublikowano 28 lutego 20178 l Easye nie zrazaj sie na samym poczatku, goscie pisze ze niektore misje poboczne sa naprawde dobre i zrobione z humorem, ale to moze w dalszej czesci gry. Ponoc robiac side guesty odkrywamy l.ore, lepiej poznajemy bohaterow, smaczki itp. Edytowane 28 lutego 20178 l przez aphromo
Opublikowano 1 marca 20178 l Najbardziej się boje, że janusze dziennikarstwa growego przejdą gierke tylko raz i potem będą pierdzielić kocopoły, że gra krótka, fabuła słaba/niejasna itd. Zresztą o to samo się boję w przypadku graczy. Nie wiem czemu tak patrzycie na recenzje, można sobie popsuć kawał dobrego szpila przez to - niezależnie od źródła i wiarygodności. Tu nie chodzi o nasze "patrzenie na recenzje", bo myślę, że każdy w tym temacie się wypowiadający, grający w demko, jest świadomy i napalony na tę perełkę. Tu bardziej chodzi o wkoorv świadomego gracza, że jakieś, jak to ładnie wyżej określił kolega, co mu kot przeszedł po klawiaturze, gdy zakładał tu konto - "ulungi" pier.dolą głupoty, a januszcenzenci obsmarują świetny tytuł, co negatywnie odbije się na jego sprzedaży. Ja swoją kopię i tak kupię, mnie przekonało demo chociażby, ale tak zwyczajnie chciałbym, by ten tytuł był lepiej oceniany, by więcej takich wychodziło, a mniej CoDów, BFów i Assassinów. A może właśnie ta gra jest tak dobra bo jest taka a nie inna ilość świadomych graczy ;) ? Edytowane 1 marca 20178 l przez michu86-
Opublikowano 1 marca 20178 l RPGFan - 9.3/10 DualShockers - 9/10 The Outer Haven - 9/10 SiriusGaming - 9/10 Gameblog.fr - 9/10 Mało znane serwisy no ale dobry początek jeżeli chodzi o oceny. Teraz czekamy na recke polygona i 6/10 przez coś takiego Easye z jakim dubbingiem grasz i jak on wypada ? Nadal nie jestem pewny jaki wybrać na pierwsze przejście.
Opublikowano 1 marca 20178 l W nier angielski voice acting byl mega profesjonalny i moim zdaniem lepszy niz japonski, wiec w Nier Automata tez z takim sprobuje grac.
Opublikowano 1 marca 20178 l Czyli z tego wychodzi, ze demko nie do konca jest reprezentatywne dla całosci gry.
Opublikowano 1 marca 20178 l Jedna z gier przy ktorych zaluje ze sprzedalem ps4 i mysle czy nie wziac zamiast switcha i nie poczekac do zimy ze switchem. No ale mam jeszcze czas do jutra zeby pomyslec.
Opublikowano 1 marca 20178 l No przy tych wszystkich hitach, ktore Sony ostatnio wypluwa szkoda nie miec PS4. Shady - roznica jest glownie w tym, ze gra stara sie byc pseudo open worldem - np. do misji z dema mozna pozniej wrocic biegając od tak po lokacjach,zaliczajac jakies misje poboczne odkrywamy kolejny obszar, przesuwamy 1 skrzynke otwierajac sobie skrot do pozniejszego zwiedzania itp. - dzisiaj usiade pozaliczam jeszcze pare misji pobocznych i zobacze czy cos sie zmienia, ale osobiscie wolałbym normalna formule jak MGS Rising, Bayonecie, DMC niz takie bieganie jak w FF XV. Edytowane 1 marca 20178 l przez easye
Opublikowano 1 marca 20178 l No wlasnie tez bym wolal miesista gierke od poczatku do konca zamiast sztucznego wydluzenia, demko bylo idealnie skrojone, ale poczekam jeszcze na pelne wrazenia.
Opublikowano 1 marca 20178 l jeśli open world jest taki jak w pierwszym Nierze, to spoko. otwarte tereny służyły tam głównie za połączenia pomiędzy bardziej korytarzowymi levelami
Opublikowano 1 marca 20178 l Chciałem grać z japońskim voicem ale kurde eng w demie brzmi bardzo dobrze w przeciwieństwie do takiej p5 wiec na pierwsze przejście chyba sie skusze jednak grać po angielsku. btw idzie gdzieś dorwać gre taniej niż w ultimie? (200zł)
Opublikowano 1 marca 20178 l Damn, wspaniałe otwarcie w JP, - blisko 200 tys. sztuk na premierę - to tak z 50-70 tys więcej niż się spodziewałem. LTD wyląduje coś pewnie ok. 300 tys. Jeśli na świecie sprzeda się na premierę w okolicach Nioha, to Square ma hit (relatywnie do budżetu, założeń i siły IP). Yoko Taro o następną grę raczej nie musi się martwić. Edytowane 1 marca 20178 l przez Hendrix
Opublikowano 1 marca 20178 l Damn, wspaniałe otwarcie w JP, - blisko 200 tys. sztuk na premierę - to tak z 50-70 tys więcej niż się spodziewałem. LTD wyląduje coś pewnie ok. 300 tys. Jeśli na świecie sprzeda się na premierę w okolicach Nioha, to Square ma hit (relatywnie do budżetu, założeń i siły IP). Yoko Taro o następną grę raczej nie musi się martwić. XD Nie ma szans, chłopie. ps. pierwszy Nier miał wynik 70 tysięcy. Edytowane 1 marca 20178 l przez Figaro
Opublikowano 1 marca 20178 l @XMNo i spodziewam się w miarę dobrych wyników w formie cyfrowej, bo część graczy nie chciała czekać na premierę w NA i EU. Z tak dobrym otwarciem na JP, nawet średnia sprzedaż na zachodzie, aż tak nie zaszkodzi, tym bardziej, że pewnie kolejne 100+ tys. dołoży sam Steam.To 3 otwarcie dla Platinum w historii, wyżej było tylko MGS:R i Bayonetta (o 6 tys., na dwóch platformach, w czasach gdy Xbox nie był totalną klapą w KKW).@FigaroPorównuję i dywaguję tylko. Sam obstawiam coś między 300-500 tys. sztuk na premierę jeśli chodzi o WW., więc twój jakże oświecający komentarz "xD" jest niepotrzebny, chłopie.
Opublikowano 1 marca 20178 l Co do voice actingu to już po demie widać, że 2B (jap) i 2B (ang) to 2 inaczej przedstawione postaci. Nie wiem czy różnice będą większe czy mniejsze od tego jak przedstawili Zero w D3 (gdzie naprawdę różnice były duże), ale dla pewności na pierwsze przejście pójdzie jap, później ang, a później się zobaczy.
Opublikowano 1 marca 20178 l Czyli tak jak mowilem - Automata sprzeda wiecej niz pierwszy Nier(340k) w pierwszym dniu. Oczywiscie sprzedazy na rynku swiatowym. FeelsGoodMan. Kurde, nie wytrzymalem i obejrzalem pare misji pobocznych - normalnie jak japonski Gothic 2... Edytowane 1 marca 20178 l przez aphromo
Opublikowano 1 marca 20178 l To dla jeszcze lepszego porównania wyniki premierowe pierwszego Niera (w JP oczywiście): 01. / 00. [PS3] NieR Replicant <RPG> (Square Enix) {2010.04.22} - 60.174 / NEW11. / 00. [360] NieR Gestalt <RPG> (Square Enix) {2010.04.22} - 11.380 / NEW
Opublikowano 1 marca 20178 l Mam nadzieje ze ta gra bedzie trampolina dla Nier, Platinum i Yoko Taro. Cisnienie jest mega. Szkoda ze mam kase tylko na jedna gre ale Automata wygrywa u mnie z Horizon.
Opublikowano 2 marca 20178 l jeśli open world jest taki jak w pierwszym Nierze, to spoko. otwarte tereny służyły tam głównie za połączenia pomiędzy bardziej korytarzowymi levelami I przede wszystkim do jazdy na guźcu! (taka świnia z Afryki) No u mnie tak samo Nier wygrywa z Horizon i Nioh'em. Tamte kupie ale później :) Nier na premierę!! Edytowane 2 marca 20178 l przez michu86-
Opublikowano 2 marca 20178 l ps. pierwszy Nier miał wynik 70 tysięcy. To liczba wyciągnięta z odchłani insidera z gafa?