Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe jak Nintendo wypuści nową konsole z możliwością upgradu to napiszesz to samo...

Możesz mi wyjaśnić czym jest "nowa konsola z możliwością upgradu"?

Przecież pojawiły się kiedyś ploty o tym, że w nowej konsoli nintendo będzie można wymieniać podzespoły.

Może i ploty, ale gdyby to się sprawdziło to jestem pewien na 100%, że byś nie pisnął słówka (bo "nintendo").

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

przeciez n64 juz mialo przystawke z ramem

Opublikowano

Ciekawe jak Nintendo wypuści nową konsole z możliwością upgradu to napiszesz to samo...

Możesz mi wyjaśnić czym jest "nowa konsola z możliwością upgradu"?

Przecież pojawiły się kiedyś ploty o tym, że w nowej konsoli nintendo będzie można wymieniać podzespoły.

Może i ploty, ale gdyby to się sprawdziło to jestem pewien na 100%, że byś nie pisnął słówka (bo "nintendo").

Ah. Jak Ty mnie znasz. 

Tylko że ja nigdy nie ignorowałem głupich ruchów Nintendo. Brak ładowarki w 3DSie - wyśmiewałem. Amiibo - gardziłem. Nazwa Wii U - nie rozumiałem.

Normalnie znasz mnie od podszewki. Szkoda że ja dalej nie mam pojęcia kim jesteś : /

Opublikowano

Tylko że ja nigdy nie ignorowałem głupich ruchów Nintendo. Brak ładowarki w 3DSie - wyśmiewałem. Amiibo - gardziłem. Nazwa Wii U - nie rozumiałem.

To nie ty czasem wstawiałeś zdjęcia figurek w zakupach growych? 

edit:

Jeżeli mi się pomyliło, to popraw :P 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

To nie ty czasem wstawiałeś zdjęcia figurek w zakupach growych? 

edit:

Jeżeli mi się pomyliło, to popraw :P

zmień avatar bo z lemonką się za bardzo kojarzy

Opublikowano

Oczywiście że taka lepsza wersja ps4 by się sprzedawała, byłoby narzekanie niektórych że ruchanie graczy ale większość i tak by pobiegała po ulepszone ps4. Jak ktoś miałby opcje żeby wydostać się z bagien W3 w 20fpsach i mieć stabilne 60fpsów + inne bajery to kolejki w sklepie.

Prosty przykład na forum, cała masa ludzi zamieniała stare głośne X360 na ciche i mniejsze slimy tak samo z plejsztejszonami 3/4 a co dopiero jak wyjdzie wersja z mocniejszymi bebechami.

Opublikowano

Niestety prawdą jest, że ta generacja to pomyłka i był raczej mały przeskok graficzny. Ludzie byli głodni nowej generacji a otrzymali upgrade poprzedniej i to nie jakiś ogromny. Serio, ja na premierę wolałbym zapłacić 2500zł-3000zł za sprzęt a nie 1800zł i mieć grafikę porównywalną z GTX 750Ti, które kosztuje 500zł i dokładając je do swojego pc mam taką samą jakość jak na obecnych konsolach.

Świat idzie teraz bardzo szybko do przodu, dla przykładu ps3 w dniu premiery to było u nas 2399zł (2007) więc biorąc pod uwagę inflację (1-4% rocznie) po 7 latach powinno kosztować około 2500zł a nie 1800zł. Sorry ale na dzień dzisiejszy pewnie 90% z nas ma w kieszeni telefon warty więcej od konsoli stacjonarnych i wymieni go za rok.

Nie wiem, czy kryzys w Sony spowodował, że wypuścili sprzęt przestarzały już w momencie premiery czy co ale MS widząc to postanowili zrobić to samo.

Ile ja bym dał teraz za prawdziwą konsolę nowej generacji: intelowski CPU, topowe GPU i 16gb ramu. Taką, która wprawiła by mnie w opad szczeny ze świetnymi teksturami, fizyką i 1080p/60.

Podsumowując, niech ta generacja pociągnie jeszcze 2 lata i umrze śmiercią naturalną, 4 lata to mniej więcej czas generacji pierwszego xboxa w europie i jakoś wtedy nikt nie narzekał, tylko wszyscy cieszyli się nadejściem nowej jakości w postaci x360.

Opublikowano

DF o najnowszym AC

900p/30fps on both consoles
Occasional dips on both, particularly more on XB1
Dramatically reduced NPC population in comparison to Unity
Less interiors

Ubi, ubi never changes

Opublikowano

no a fanek walczył, że na ps4 będzie 1080p I CO TERAS FRANEK? 

Smiti rynek konsol jest troche w du,pie przez komóreczki i tam się najwiekszy hajs robi więc inwestowanie w duże gry grubych milionów i potężne konsole nie jest wyjsciem dla krawaciarzy (spójrz na Capcom, Square Enix czy Konami - średnio się odnalezli w tej rzeczywistości i dużo rzeczy na telefony robią albo mają ból dupy jak gra się sprzeda tylko 3 milionach).

Opublikowano

1080 będzie dostępne dopiero w remasterze na PS4 Higher Performance

Opublikowano

Figaro jak super wytlumaczyl xDDD

''Przenosna sie sprawdzi bo ludzie wezma bo tak, a stacjonarnia nie bo ludzie nie wezma bo nie*'' XDDDD

*chyba ze NX, cnie?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Chyba w tym kwartale musi byc naprawde zle z Xbox One skoro ms od tego kwartalu nie bedzie podawal danych dotyczacych sprzedazy.

Update: Microsoft will not be using console shipments as its primary metric for success beginning with this quarter, we have been told. The company is more focused on engagement, leading it to choose Xbox Live usership as its leading statistic.

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2015/10/22/xbox-hardware-sales-down-xbox-live-user-up-to-39-million.aspx

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

z xboxem jeszcze nie było tak dobrze, zobaczycie że zaraz będzie bić rekordy :)

a kolejna dyskusja o przeniesieniu gierki z xboxa na pc dowodzi jedynie, ze na gierki sony wszyscy maja wysrane.

Opublikowano

Dobra Panowie gorąca relacja po WGW, Uncharted 4 zamiata wszystko i wszystkich, gra wygląda kosmicznie nowy TR przy tym to gra z past gena, grafika, animacja, w życiu lepszej nie widziałem, to co się dzieje na ekranie zrywa gacie, nie ma co zbierać, wątpię żeby ONE się czegoś takiego doczekał, no ale zostawiam sobie drzwi otwarte zobaczymy GOW 4 i pierwsze gry pod magiczny DX12. Na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego pod względem wizualnym, zarówno TR i U4 widziałem na żywo, także bez lamentów proszę, Horizon to gra która ONE by spokojnie uciągnął, bo zobaczeniu dema na żywo tak na prawdę nie ma się czym grzać, grafa ładna ale nie wypala gałek ocznych jak U4, mało tego gościu Guilera games po pokazie powiedział coś takiego cytuje mamy nadzieje, że zagrać w tą grę w 2016 roku, czyli IMO sami nie wiedzą czy uda im się wydać tą grę na czas, gościu gadał po ANG więc tak to zabrzmiało a przynajmniej ja to tak zrozumiałem. The Divison na ONE prezentuj się całkiem przyjemnie, nie wygląda tak jak na pierwszych filmikach ale biedy nie ma to nie jest downgrade na poziomie WD gra w ruchu wygląda naprawdę b.dobrze. Udało mi się  też zagrać w nowego Mirro Edge gierka zapowiada się bajecznie  :banderas:

Opublikowano

PS4 Higher Performance?

Ten świat się kończy. 

Soul, a przybiłeś piątkę z Kingą?

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

O dziwo division faktycznie spoko, dobrze mi się grało, fajnie rozmawia się przez czat głosowy :)

A uncharted, co tu dużo mówić, miazga, jak poszedłem po pokazie zagrać w tomb raider, to nie było co porównywać.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Dobra Panowie gorąca relacja po WGW, Uncharted 4 zamiata wszystko i wszystkich, gra wygląda kosmicznie nowy TR przy tym to gra z past gena, grafika, animacja, w życiu lepszej nie widziałem, to co się dzieje na ekranie zrywa gacie, nie ma co zbierać, wątpię żeby ONE się czegoś takiego doczekał, no ale zostawiam sobie drzwi otwarte zobaczymy GOW 4 i pierwsze gry pod magiczny DX12. Na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego pod względem wizualnym, zarówno TR i U4 widziałem na żywo, także bez lamentów proszę, Horizon to gra która ONE by spokojnie uciągnął, bo zobaczeniu dema na żywo tak na prawdę nie ma się czym grzać, grafa ładna ale nie wypala gałek ocznych jak U4, mało tego gościu Guilera games po pokazie powiedział coś takiego cytuje mamy nadzieje, że zagrać w tą grę w 2016 roku, czyli IMO sami nie wiedzą czy uda im się wydać tą grę na czas, gościu gadał po ANG więc tak to zabrzmiało a przynajmniej ja to tak zrozumiałem. The Divison na ONE prezentuj się całkiem przyjemnie, nie wygląda tak jak na pierwszych filmikach ale biedy nie ma to nie jest downgrade na poziomie WD gra w ruchu wygląda naprawdę b.dobrze. Udało mi się  też zagrać w nowego Mirro Edge gierka zapowiada się bajecznie  :banderas:

pewno więcej xbotów ogra na premeire uncharted niz najbardziej tytanowe klapojanusze

w sumie kupno konsoli i gry a po weekendzie sprzedanie zestawu nie jest glupie.

Opublikowano

Serio jest taka przepaść pomiędzy TR a Uncharted?

Opublikowano

xdddd mazzeo jak tania dziwka zdradza po raz kolejny xone bo uncharted bo grafika xdddd

soul co pokazywali z u4? to samo co na e3? gral ktos w realtime czy puscili z tasmy?

Serio jest taka przepaść pomiędzy TR a Uncharted?

przeciez to juz po e3 bylo widac - to jest nawet cos wiecej niz przepasc, przeciez TR wyglada praktycznie tak samo jak definite edition, juz predzej quantum break mozna porownywac do gry naughty dog jesli chodzi o a/v

Opublikowano

Grał gościu na żywo to co z E3 plus końcówka po tym błocie.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

człowieku, ja tylko sobie gdybam, nie bede bral tego szrota nawet jakbym mial sprzedac po weekendzie, szkoda mojego czasu na pakowanie i rozpakowywanie. Jak bedzie za rok albo dwa kosztowac pareset zlotych to wezme trojnoga wtedy.

poza tym bede nakooorwiał w halo

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

no a fanek walczył, że na ps4 będzie 1080p I CO TERAS FRANEK? 

Dalej bede walczył :kaz:

Opublikowano

a kolejna dyskusja o przeniesieniu gierki z xboxa na pc dowodzi jedynie, ze na gierki sony wszyscy maja wysrane.

Wow, Ty serio żyjesz w swoim świecie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.