Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elite: Dangerous

Featured Replies

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 103,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezuuuuuuu, udalo sie.     I jestem pierwszy. :D   https://psnprofiles.com/trophy/6291-elite-dangerous/1-right-on-commander

• To uczucie kiedy chlopaki robia eskapade w nieznany system...     ... i okazuje sie ze nie maja jak wrocic bo nie ma nigdzie zadnej gwiazdy neutronowej ktora dalaby im odpowiedniego kopa na skok

• Tzn gra jest za(pipi)ista, ale prog wejscia jest potezny i dopoki sie go nie przeskoczy gra moze przytlaczac a nawet frustrowac mnogoscia opcji. Do tej gry trzeba podejsc ze swiadomoscia ze bedzie od

Opublikowano

Biere pudło. Od czasu jak mnie nie było stać na Amigę1200, żeby grać w First Encounters, chciałem kolejnego Frontiera/Elite.

Lecę szykować ołtarzyk! :)

Opublikowano

Nie wiem czy mam czas na tego typu gre, ale od colony wars red sun mam ochote na kosmiczne klimaty.

Opublikowano

Wczoraj latając poza stacją kosmiczną Talos I w Prey patrząc na naszą Ziemię myślałem o grze w kosmosie gdzie można świrować statkami kosmicznymi itp. Śmigać od planety do planety unikać komet, latać z jakimś daunem z forum, podziwiać przestrzeń no i w końcu koorwa jest! 

Szkoda, że tak mało gier oferuje scifi i podróże kosmiczne 

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

Na poczatku moze przytloczyc, szczegolnie dla kogos kto uwaza ze w takim NMS latanie jest dobrze zrobione, ale bardzo szybko sie idzie oswoic z systemami. Ogolnie w tego typu gierke z lepszym lataniem chyba nigdy nie gralem, dlatego bardzo chetnie kupie ponownie.

Opublikowano

Ja lubie latac i strzelac, na czym ta gra z grubsza polega?

Opublikowano

Na grindowaniu aż do momentu gdy umrzesz przed ekranem ze starości. Jeżeli ktoś nastawia się na granie w ekipie oraz fabułę to może omijać Elite szerokim łukiem.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Czyli takie mmorpg tylko ze statkami kosmicznymi zamiast rycerzy?

Opublikowano

Da się w to fajnie grac solo?

Opublikowano

@dee

Da sie.

Mozna latac, strzelac, przemycac, bawic sie w gornika, 'space truckera', najemnika czy tez lowce glow - a odkad ja gralem doszlo jeszcze zwiedzanie planet, jakies wojny miedzy frakcjami i inne tego typu rzeczy.

A, no i jeszcze tryb PvP na arenach dodali.

Gdyby ktos chcial zobaczyc mniej wiecej z czym to sie je no to od drugiej minuty:

W grze nie ma 'story', sa tam jakies informacje o tym jak przebiega wojna, co sie dzieje w galaktyce, ale to bardziej w celu immersji niz jakiegos odgornie ustalonego celu do ktorego my jako gracz dążymy. W tym olbrzymim uniwersum jestesmy tylko malym trybikiem a nie komandorem Shepardem.

Opublikowano

To co, z recki wyniosłem tyle że samemu można czerpać radość z rozgrywki?

Opublikowano

Dla mnie zestaw trofeów wyznaczy "ramy fabularne", inaczej można się w tym zatracić na lata.

Opublikowano

ja kupiłem ponad rok temu i po 1 h wysiadłem . Nudne to no ale tak jak moldar pisze to nie gra dla każdego. Ja lubię gry akcji w kosmosie w stylu x-winga ale to jest zbyt "realistyczne" i prze to nudne dla mnie.

Opublikowano

To jest jakis symulator? Mialem nadzieje ze jedna galka latam, druga celuje a triggerami strzelam...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mozna pre-orderowac na polskim storze.

109zl zwykla edycja

209zl edycja commander deluxe [zawiera commander pack i dodatek 'horizons']