Opublikowano 27 maja27 maj @Homelander , to wszystko, co pisałem o fabule nie ma znaczenia w obliczu tego, jak bardzo zajebista i wyjątkowa jest to gra.Sam pomysł, setting, masa typowo kojimowskich dziwactw i zasad rządzących tym światem to majstersztyk.Podobnie jak gameplay, gdzie ze zwykłego chodzenia uczyniono sztukę i mini-gierkę samą w sobie. Serio, po DS nie mogłem bez pogardy patrzeć na takiego Assassina, gdzie wystarczy trzymać do przodu gałkę+X i nie ważne, czy góry, rzeki, przepaście - lecimy na automacie i nic nam nie zagraża. Tutaj musimy patrzeć na ukształtowanie terenu, dostosować swoją prędkość, łapać równowagę, balansować... Zajebiste to było i wiem, że w dwójce będzie jeszcze lepiej.I jasne - dziecinne nazwy postaci, cringe'owe dialogi z wyjebanym patosem w mega infantylnym stylu to coś, co nadal będzie mnie śmieszyć, ale ogólny zamysł całości i scenariusz jest naprawdę interesujący i wciągający.
Opublikowano 29 maja29 maj Mnie odrzucilo od tej gry, dracy sie dzieciak - dzieki mam swoje 3 i jak mam sluchac czwartego kaszojada ... nie przejdzie
Opublikowano 8 czerwca8 cze Obecnie gram sobie w ta dopieszczona wersje (D.C), gdzie jest wiecej struktur do wybudowania jak: katapulty czy rampy do skakania. Problem w tym ze nie mam ramp. Odczas tworzenia nie wyswietlajai sie w menu wyboru kiedy naduszam w dol. Brakuje mi tego jednego schatu do platynki. Jestem po ukonczeniu gry. Save przeslany z PS4. Wszystko wyglada w porzadku poza tym jednym mankamentem Tak mi sie cos wydawalo ze za gladko pojsc nie moze
Opublikowano 8 czerwca8 cze Upewnij się, że używasz dobrego sprzętu i masz miejsce.Requires a PCC Lv.2 and 550 bandwidth of the Chiral Network for its construction.
Opublikowano 9 czerwca9 cze Wydaje mi sie ze nie zrobilem misja 80 od V po ktorej to ona zostaje odblokowana. Olbo rozegram dlc od nowa
Opublikowano 14 czerwca14 cze Jestem w połowie 3 epizodu, idę do stacji meteo, może dam radę do 25 ogarnąć grę :)Przy czym to jaki poziom przedstawia ta gra na razie, oznacza że polecę po ds2 i będzie musiał poczekać.
Opublikowano wtorek o 09:442 dni Małe pytanko. Będę chciał zacząć od DS1, żeby grać offline to jest odpowiedni tryb, czy muszę po prostu odłączyć konsole od neta? 🤔
Opublikowano wtorek o 09:542 dni 9 minut temu, krzy93siek napisał(a):żeby grać offline to jest odpowiedni trybJest opcja w grze.
Opublikowano środa o 08:251 dzień @krzy93siek Ja bym jednak polecał jedynkę tak jak Pan Jezus przykazał - całkowicie online, jak gra do tego została stworzona.Część pierwsza jest dobrze zbalansowana w przeciwieństwie do drugiej, więc tu zostań online i w niczym to nie będzie przeszkadzać.
Opublikowano środa o 08:341 dzień Zawsze można przełączyć w głównym menu, 5 sekund. Można ustawić, by domyślnie było offline.Natomiast jeśli włączysz online, to gra będzie ci np. dodawać rzeczy zrobione przez innych graczy, i one nie znikają od razu po wyłączeniu online. Przejście na offline w danym momencie tylko wyłączy ci dalsze dodawanie nowych elementów. (Wydaje mi się, o ile pamiętam, że można z poziomu mapy po jednym te elementy usuwać, przynajmniej budowle, ale nie jestem pewien).Oczywiście tak naprawdę to nie jest tak ciężkie, jak po niektórych komentach byś uznał, by po prostu z nich nie korzystać jak ktoś nie chce i i tak iść na piechotę itp.Możliwa jest też opcja, by wyłączyć obiekty innych graczy, ale zachować ten aspekt online, że pomagasz innym i dają ci lajki.Myślę, że w trakcie gry łatwo samemu poczuć, czy się chce czy nie, i robić w grze to, na co się samemu ma ochotę. Świat jest duży, gra jest duża,
Opublikowano środa o 11:081 dzień Z tego co ja pamietam to dość szybko zacząłem doceniać inne obiekty kiedy wystrzelałem sie z limitu swoich budowli w sieci chiralnej. Dlatego nie wyobrażam sobie grać w pojedynkę. Przepustowość siec zwyczajnie na to nie pozwala aby cieszyć sie gra w pojedynkę.
Opublikowano środa o 11:251 dzień Dzięki Panowie, tak też zrobię jak zalecacie, zacznę od gry online 😉 Poczytałem w temacie DS2, że to spore ułatwiacze, ale jak jedynka jest dobrze zbalansowana pod tym względem to luzik.
Opublikowano środa o 21:081 dzień Kwestia gustu naprawdę, pograsz to zobaczysz.Pytanie też, ile masz czasu na grę, i co chcesz osiągnąć. Jedni chcą spędzić z grą 200 godzin, inni 20. Dla niektórych liczy się tylko jak najszybciej zdobyć trofea w menu konsoli, jakiekolwiek by nie były.Kojima głównie uważał, że granie online daje domyślne doświadczenie, ale nie dziwię się, jeśli kogoś w grze interesują inne elementy. Natomiast pytanie, ile masz wolnego czasu. I ile ci się będzie chciało.W necie są ludzie, którzy mają całą listę warunków jak NALEŻY grać w Death Stranding WŁAŚCIWIE. NIE WOLNO używać R2+L2. To upraszcza grę przesadnie i tracisz wszystko o co chodzi. Nie wolno włączać online, bo wtedy wszystko w grze ktoś zrobił za ciebie. Nie wolno używać dróg. Używać butelki. Niektórzy myślą o tym w ten sposób:The Correct Way to Play Death Stranding - Gideon's GamingTo ogólnie prawda, że gra może być dla kogoś ciekawsza bez używania tych rzeczy. Możesz uznać, że nie będziesz robił paru z tych rzeczy, wszystkich, albo żadnej, by było ci ciekawiej.Dla niektórych głównym powodem grania w gry jest, by poczuć się lepszym, bardziej właściwym od innych ludzi, bo "umiem grać w gry".. Na forumie też takie komenty zawsze są od pewnej grupy. Innych ludzi ten aspekt z kolei w ogóle nie obchodzi. Sam możesz wybrać, co chcesz - grać można na różne sposóby, nawet jak jest drabina postawiona przez innego usera to też nikt nie każe ci się nią wspinać, możesz iść nadal bez niej.Na pewno zrobienie wszystkich questów bez online zajmie duuuużo czasu, tego tylko jestem pewien. Gra ma masę questów i zrobienie ich wszystkich wymaga przemierzenia bardzo dużej przestrzeni z masą ładunków, często powracając tymi podobnymi ścieżkami wiele razy.JEDNAK główny wątek w większości opiera się na dotarciu raz do danego miejsca, i potem do następnego itd. Bardzo mało mechanizmów trzeba w ogóle nawet raz użyć w grze, prawie zawsze cel można osiągnąć na wiele sposobów, a zaliczenie kolejnych głównych misji rzadko stanowi trudność, gdy robimy je po jednej i weźmiemy na plecy tylko ekwipunek potrzebny do danego zadania. Można przejść główny wątek gry, wykorzystując mały procent wszystkiego, co w niej jest. I gnając do przodu. Różnica więc może nie być wcale wielka.P.S. Aha, online dzisiaj i online po premierze to raczej nie to samo. Ja teraz włączam jedynkę, to nie jest taki efekt, jak niektórzy mówią. Obiektów online... nie pojawia mi się wiele. Zwłaszcza nie takich, które by mnie obchodziły. Po prostu dlatego, że pewnie w jedynkę gra teraz znacznie mniej osób. Nie nastawiaj się z góry, że doświadczysz tego efektu "włączasz grę a tam wszędzie skończone mosty i autostrady".
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Wiadomo, że trafią się gracze, którzy muszą w swój wymyślony sposób grać i wszystko inne będzie złe. Na szczęście każdy może grać jak lubi. Mi się bardzo fajnie ogrywało jedynkę grając on line. Wiadomo, że były jakieś konstrukcje pobudowane, ale taką drogę musiałem sporo dokończyć żeby dało się nią poruszać co wymagało zaangażowania i sporej ilości materiałów. Przyjemnie było trafić jak jakąś drabinkę na wodzie czy linkę z urwiska. Niby nic a jednak cieszyło i sprawiało, że czułem, że nie jestem w tym świecie sam i jednak są inni kurierzy w świecie. Dla mnie był to fajny balans między dołożeniem swojej cegiełki do budowy i później korzystanie z niej niż mozolnym budowaniem drogi, które bez online zabierało całą masę czasu i energii.Fajnie, że jest wybór masz czas i chęci wybuduj wszystko w grze sam, a jak nie to współpracuj z innymi.Nie wiem czy to faktyczni gracze budowali czy boty ale jak tylko mi się dana konstrukcja w jakikolwiek sposób przydała to dawałem lajka.Ogólnie gra to bardzo dobre doświadczenie mi osobiście dała dużo przyjemności i spędziłem z nią sporo godzin. Kilka rzeczy można zawsze poprawić ale z tego co czytam to sporo z nich naprawił Kojima w drugiej części.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 12 godzin temu, ogqozo napisał(a):Kwestia gustu naprawdę, pograsz to zobaczysz.Nie widze Cie w temacie DS2. Co sie dzieje, nie kupiles ?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Kupiłem. I włożyłem do konsoli lol. To od razu w dzień premiery. Z wolnym czasem na wszystkie dalsze części gry idzie już słabiej. Muszę w końcu zrobić co obiecuję od lat, i mocno ograniczyć liczbę ogrywanych gier. Prawdopodobnie przejdę w tym roku z człowieka grającego we wszystko 8/10 na grającego tylko w 9/10, chociaż piękne to były lata, być tym pierwszym.