Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

ja od jakiegos czasu pije zestaw yerba mate+miod+cytryna i o dziwo rzeczywiscie daje sporo staminy na caly dzien i troche nocy.

• Odpowiedzi 477
  • Wyświetleń 81,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• konserwowanie kubków żeby po powrocie móc wypić herbatę XD co ja czytam jak w jakimś ku.rwa średniowieczu   tyle ludzi się zraża do yerby jak usłyszy że trzeba mieć specjalne naczynie w

• dobra ch.uj pójdę do lidla i sprawdzę o co w tym wszystkim chodzi   

• W ten sposób.   1. wstawiasz wodę w czajniku do zagotowania 2. stawiasz sobie matero na stole, bombillę (tę rułkę z sitkiem na końcu) kładziesz gdzieś obok 3. nasypujesz yerby do n

Opublikowano

Po czasie będziesz mieć też lepsze wyniki badań, w naszym wieku jest to istotne :boomer:

Opublikowano

Ja kupiłem coś takiego:

yerba

Nie polecam, miał być lekki posmak kakao, a daje to gorzką czekoladą tak z 90% i na tyle intensywnie, że w smaku jest zwyczajnie kiepskie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No trochę już piję tę Yerbę, jakiegoś działania szczególnie nie zauważyłem, ale fajnie się popija i smakuje mi. Szczególnie lubię z dodatkiem mięty. Teraz w pracy piję Pajarito ctyryna-mięta, odpowiada mi jej smak. Wczoraj skończyłem zwykła Pajarito i już trochę zaczęła mi się nudzić.

Edytowane przez krupek

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 14.11.2019 o 08:45, michal napisał:

ja od jakiegos czasu pije zestaw yerba mate+miod+cytryna i o dziwo rzeczywiscie daje sporo staminy na caly dzien i troche nocy.

Jaką yerbę polecacie? Babci bym kupił zamiast kawy niech pije:) 

Opublikowano
W dniu 17.12.2019 o 07:57, krupek napisał:

No trochę już piję tę Yerbę, jakiegoś działania szczególnie nie zauważyłem, ale fajnie się popija i smakuje mi. Szczególnie lubię z dodatkiem mięty. Teraz w pracy piję Pajarito ctyryna-mięta, odpowiada mi jej smak. Wczoraj skończyłem zwykła Pajarito i już trochę zaczęła mi się nudzić.

Jeśli smakuje Ci miętową, to zdecydowanie polecam Kurupi Menta y Boldo. Kupisz ją wszędzie w dobrej cenie. Moim zdaniem najlepsza w swoim rodzaju. 

https://dobreziele.pl/sklep/yerba-mate/z-dodatkami/kurupi-menta-boldo-500g

Edytowane przez Hubert249

Opublikowano
W dniu 27.05.2020 o 15:54, Hubert249 napisał:

Jeśli smakuje Ci miętową, to zdecydowanie polecam Kurupi Menta y Boldo. Kupisz ją wszędzie w dobrej cenie. Moim zdaniem najlepsza w swoim rodzaju. 

Kurde, odpisałeś 3 minuty później, a ja już kupiłem - coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/ogromny-zestaw-startowy-yerba-mate-mix-11-x-50-g-6966414566?snapshot=MjAyMC0wNS0yN1QxMzo1OToxOC4zNzZaO2J1eWVyOzg1MGJiY2M1Y2E0NDkxN2Y4YWNmMzQzNDU2ZGQyNjUxOGNhMWE5NjVlZTE2OGI3YzkzMGQ1Mjk1NmJmOWQ2YTc%3D

To w sumie dla babci. Oceń fachowym okiem, szajs z allegro?

Opublikowano

Matero chyba cienkie, a takie mają tendencję do mocnego nagrzewania się. Nie jest to jakiś dealbreaker, ale w dotyku odprowadzane ciepło czuć bardzo mocno, babcia pewnie będzie długo parzyć każde zalanie :) Natomiast co do yerb to idealnie trafiłeś dla początkującego. Są delikatne w smaku, przez co nie zrazisz początkującego wybitnie gorzkim smakiem. Sam zaczynałem picie od paczek tej właśnie firmy i nie do końca rozumiałem "co internety mają na myśli, przecież to wcale nie jest takie gorzkie i okropne jak piszą". Myślę, że babcia będzie zadowolona z zestawu, a jeśli naczynie okaże się jednak za gorące po zalaniu to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby za 30-40zł dokupić coś grubszego i bardziej izolującego ciepło. Ceramiczne naczynko ma też tę zaletę, że jest bajecznie proste w utrzymaniu i nie wymaga żadnych czarów-marów jak kurado czy dokładne suszenie - opróżnić, opłukać i można używać dalej.

Opublikowano

Piłem  raz tę z guaraną i mi nie podeszła. Ale może dlatego, że nie lubię mate z Brazylii czy Argentyny, bo są gorsze w smaku. Paragwajska jest bardziej deikatna, wyszukana. Coś jak Lavazza Rosa w porównaniu do kawy Fort xD Na plus Green jest łatwa do picia, bo z tego co pamiętam w niej nie ma pyłu, tylko same gałązki i listki.  Tania bombilla, równie pogorszy smak, bo powinna być z alpaki. 

Ale tak między nami Grzybi, na prawdę wierzysz, że babcia będzie piła tę Yerbę? XD 

Opublikowano
32 minuty temu, Hubert249 napisał:

Tania bombilla, równie pogorszy smak, bo powinna być z alpaki. 

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

franek, ty znowu te teorie o materach z paragwajskiej koziej dupy, złotych łyżeczkach do suszu i bombillach z alpaki XDDDDDDDDDDDDDD

prawdziwi heteroseksualni polscy mężczyźni piją yerbe tak:

UUkeKwZ.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał:

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

franek, ty znowu te teorie o materach z paragwajskiej koziej dupy, złotych łyżeczkach do suszu i bombillach z alpaki XDDDDDDDDDDDDDD

prawdziwi heteroseksualni polscy mężczyźni piją yerbe tak:

Pokaż ukrytą zawartość

UUkeKwZ.jpg

Wiedziałem, że się odezwiesz xD 

Opublikowano

Kupilem club-mate w lidlu. No spoko, 100mg kofeiny w butelce ale ten sklad xD Syrop f-g, cukier, ekstrakt z herbaty mate 0,4g na 100ml. Butelka 0,5 :dog:Nawet nie chce wiedziec ile za to dalem bo nie patrzylem na cene i paragon.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od kilku lat piję yerba mate bez domieszek. Zazwyczaj Taragui. Kumpel kupił coś takiego, ale jeszcze nie pił 

Smart-Select-20200810-144952-Messages.jp

testował ktoś ten produkt?

Opublikowano

Ciężka w sensie goryczki? Bo Pipore nie należy do najmocniejszych.

Z mocnych to Cruz de Malta i wspomniana Taragui Energia na której lecę.

Opublikowano

Verde są raczej lekkie w smaku, ale za to dwa-trzy zalania i masz po smaku. Nadrabiają wolumenem, bo te 0,5kg lekkich liści to jednak dość dużą objętość zajmuje. Taka średniawka, jakby ktoś mi dał zalane to bym wypił, ale raczej z własnej woli nie kupię.

Opublikowano

ja chyba rok juz piję różne warianty tej verde, bo jest bezpyłowa i polecam :notbad:

Opublikowano
2 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Bo Pipore nie należy do najmocniejszych.

Despalada.

Opublikowano
W dniu 10.08.2020 o 17:06, maciucha napisał:

ja chyba rok juz piję różne warianty tej verde, bo jest bezpyłowa i polecam :notbad:

Mam tak samo, piję głównie verde, nie ma żadnego pyłu i są bardzo aromatyczne. Nadal dajemi to dużo więcej niż kawa więc jestem zadowolony. 

Opublikowano
W dniu 10.08.2020 o 17:06, maciucha napisał:

A co siteczkoi i kubeczek z Mlyszem nie daje rady z pyłkiem? O jejku. :usmiech:

Edytowane przez Hubert249