Opublikowano 5 maja 20186 l Jak tam kochani, było już grillowanko w tym roku? Ja dziś udaję się na drugie, pod względem jedzenia - klasyczne: kiełbasa, ser Halloumi, jakaś karkóweczka. A Wy jak tam?
Opublikowano 5 maja 20186 l U mnie lipa, ale za tydzień idę na urodziny + grill + alkohol + gitara i śpiew. Ech...
Opublikowano 5 maja 20186 l Od ostatniej soboty zaliczyłem 4 grille i 2 ogniska, chyba rekord życia w tak krótkim czasie. Dzisiaj kolejny o 16
Opublikowano 5 maja 20186 l jeden grill i jedno ognisko (wczoraj), ale dobra kiełbaska kwiii Edytowane 5 maja 20186 l przez c0ŕ
Opublikowano 5 maja 20186 l 4 grille zaliczone a 30 kwietnia pierwsza kąpiel w stawie zaliczona. Sezon w pełni, na wadze 92 kg, na jesień będzie co zrzucać.
Opublikowano 5 maja 20186 l Co prawda nie grilluję, ale kupiłem na próbę kiszkę ziemniaczana. Piekę w piekarniku, tylko skąd będę wiedział czy już jest dobrze, skoro nigdy tego nie jadłem?
Opublikowano 5 maja 20186 l https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C
Opublikowano 6 maja 20186 l Ale się nawpierdalałem Później wjechały jeszcze steki z ligawy - przyprawione samym pieprzem, a potem solą po upieczeniu. Jakie to było kurwa DOBRE!
Opublikowano 6 maja 20186 l Pamietajcie tylko ze spalony tluszcz to rakotworcze weglowodany. Uwaga nie dotyczy wujaszka niech zdycha
Opublikowano 6 maja 20186 l Rozaliusz czemu nie smażysz na białym brykiecie tylko na w pół czarnym? Przecież jak kapie sadło z tych "pysznych" kiełbasek na patyku to wszystko w ogniu staję, że nie wspomnę o karku nawet. Amatorka pełnym ryjem - jak najszybciej nasmażyć a później rzuć przyjaraną podeszwę. Nie wspomnę nawet o aspekcie zdrowotnym bo na takim ogniu jak twój na foto się nie grilluje. -__-
Opublikowano 6 maja 20186 l Wyrób białokiełbasopodobny z biedronki czy Lidla. Ogień pod rusztem i tak tylko na środku, reszta położonego żarcia okadza dym. Kiełbasa na górze spalona, pękła a w środku zimna. Co kto lubi. XD
Opublikowano 6 maja 20186 l 17 godzin temu, Metoda napisał: https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C Ja wyjąłem po 15 minutach ale moja chyba już była wstępnie obrobiona, a tutaj w przepisie jest od zera. No pyry i mięso się raczej w 15 minut nie upieką. Ej, całkiem dobre w smaku, trochę jak farsz z pierogów, tyle że w kiszce. Lipna nazwa, ale w smaku dobre.
Opublikowano 6 maja 20186 l Nikt nie wymyslil nic lepszego niz grill. U mnie dzisiaj znowu Slabo widac ale nie chcialo mi sie dupy podniesc z lawki xd no przez ostatnie dwa tygodnie to prawie co 2gi dzien jest grillowane. W tym sezonie kroluja kielba biala z intermarche (te kielbaski na zdj to z lida jakies tam bratwursty ale nawet ok), karkoweczka i cycki z kury. Kurczaka z grilla nigdy nie szanowalem ale jednak dobry wychodzi. Zjadlem 5h temu a znowu moglbym rozpalac <3 Szaszlyki juz byly, trzeba jeszcze burgery machnac
Opublikowano 6 maja 20186 l Przedstawiam bilans majówkowy: 0 grilli 0 ognisk Właśnie pszną pastellę łososiową wpierdalam Pozdrawiam
Opublikowano 6 maja 20186 l Polecam polędwicę wieprzową z grilla, w piekarniku zawsze był problem żeby nie wyszła za sucha a z grilla jest idealna, krucha i soczysta. Albo filety z dorsza. Względnie kiełbasę marki Aro, doskonały smak mięsa i sierści.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.