Skocz do zawartości

Grillowanko :banderas:

Featured Replies

Opublikowano

Sos sojowy, czosnek i miód. Albo sos BBQ + miód. I na grilla.

• Odpowiedzi 319
  • Wyświetleń 58,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ostatnio mam fazę na grillowanie ryb na cedrowych deskach, drewno naprawdę dodaje duuuużo dobrego do smaku i aromatu. Są pyszne   

• U mnie majoweczka trwa nadal  szaszlyki i slaska juz sie znudzily takze ostatnio troche kombinuje. Biedronkowe rzeczy jakie polecam to karkowka w takiej czerwonej marynacie i boczek wasabi, a do tego

• Wlecialy dzisiaj przepyszne skurwysynki. Euro + bulki wlasnej roboty + grill= kon zwalony  

Opublikowano

Olej, musztarda, czosnek, papryka czerwona, sól, pieprz też są fajne.

• 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak tam kochani, było już grillowanko w tym roku? Ja dziś udaję się na drugie, pod względem jedzenia - klasyczne: kiełbasa, ser Halloumi, jakaś karkóweczka. A Wy jak tam?

Opublikowano

U mnie lipa, ale za tydzień idę na urodziny + grill + alkohol + gitara i śpiew. Ech...

Opublikowano

Następnym razem to robię :obama:

Opublikowano

Od ostatniej soboty zaliczyłem 4 grille i 2 ogniska, chyba rekord życia w tak krótkim czasie.

Dzisiaj kolejny o 16 :pawel:

Opublikowano

jeden grill i jedno ognisko (wczoraj), ale dobra kiełbaska kwiii

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano

4 grille zaliczone a 30 kwietnia pierwsza kąpiel w stawie zaliczona. Sezon w pełni,  na wadze 92 kg, na jesień będzie co zrzucać. :D

Opublikowano

Co prawda nie grilluję, ale kupiłem na próbę kiszkę ziemniaczana. Piekę w piekarniku, tylko skąd będę wiedział czy już jest dobrze, skoro nigdy tego nie jadłem? :lapka:

Opublikowano

HpRDfSp.jpg

Ale się nawpierdalałem :obama: Później wjechały jeszcze steki z ligawy - przyprawione samym pieprzem, a potem solą po upieczeniu. Jakie to było kurwa DOBRE!

Opublikowano

Pamietajcie tylko ze spalony tluszcz to rakotworcze weglowodany. Uwaga nie dotyczy wujaszka niech zdycha

Opublikowano

Rozaliusz czemu nie smażysz na białym brykiecie tylko na w pół czarnym? Przecież jak kapie sadło z tych "pysznych" kiełbasek na patyku to wszystko w ogniu staję, że nie wspomnę o karku nawet. Amatorka pełnym ryjem - jak najszybciej nasmażyć a później rzuć przyjaraną podeszwę. Nie wspomnę nawet o aspekcie zdrowotnym bo na takim ogniu jak twój na foto się nie grilluje. -__-

Opublikowano

Glisty ludzkie.

Opublikowano

Wyrób białokiełbasopodobny z biedronki czy Lidla. Ogień pod rusztem i tak tylko na środku, reszta położonego żarcia okadza dym. Kiełbasa na górze spalona, pękła a w środku zimna. Co kto lubi. XD

Opublikowano
17 godzin temu, Metoda napisał:

https://smaker.pl/przepis-kiszka-ziemniaczana,155479,kuchmariola63.html

Tutaj niby napisali. że musi się piec 100 min w 150 C

Ja wyjąłem po 15 minutach :) ale moja chyba już była wstępnie obrobiona, a tutaj w przepisie jest od zera. No pyry i mięso się raczej w 15 minut nie upieką. 
Ej, całkiem dobre w smaku, trochę jak farsz z pierogów, tyle że w kiszce. Lipna nazwa, ale w smaku dobre.

Opublikowano

Nikt nie wymyslil nic lepszego niz grill. U mnie dzisiaj znowu

31960083_1622601461122905_24192191721866

Slabo widac ale nie chcialo mi sie dupy podniesc z lawki xd no przez ostatnie dwa tygodnie to prawie co 2gi dzien jest grillowane. W tym sezonie kroluja kielba biala z intermarche (te kielbaski na zdj to z lida jakies tam bratwursty ale nawet ok), karkoweczka i cycki z kury. Kurczaka z grilla nigdy nie szanowalem ale jednak dobry wychodzi. Zjadlem 5h temu a znowu moglbym rozpalac <3 Szaszlyki juz byly, trzeba jeszcze burgery machnac

Opublikowano

Przedstawiam bilans majówkowy:

0 grilli

0 ognisk

Właśnie pszną pastellę łososiową wpierdalam

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam polędwicę wieprzową z grilla, w piekarniku zawsze był problem żeby nie wyszła za sucha a z grilla jest idealna, krucha i soczysta. Albo filety z dorsza. Względnie kiełbasę marki Aro, doskonały smak mięsa i sierści.