Opublikowano 19 czerwca 20204 l Kuźwa, wlazłem tu pierwszy raz od czasu tego idioty, co mu @Bartolinsky covidem rodzinę chciał wykańczać za spoilery, ale muszę zapytać - jest gdzieś opcja wyłączenia tego ziarna? Niby lubię ten zabieg, w takim Control mi nie przeszkadzał, tu też jakoś z tym żyję, nawet sobie tłumaczę, że to takie nawiązanie do pierwszej części, ale przed chwilą weszła żona i powiedziała, że ta gra jest brzydka i chyba nie tak to powinno wyglądać na TV za 6k
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Tez na facie macie lekko ziarnisty ekran i z bliska widać to najbardziej czy to u mnie coś nie tak ?
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Nie no ziarno jest silne w tym tytule i to nie jest żaden wymysł:https://gamefaqs.gamespot.com/boards/202466-the-last-of-us-part-ii/78782291 Przeżyję z tym, ale trochę lipa, bo przez ten zabieg nie mogę powiedzieć, że gra robi mocarne wrażenie, na miarę tego z Horizon, God of War czy Days Gone chociażby.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l weszła żona i powiedziała, że ta gra jest brzydka i chyba nie tak to powinno wyglądać na TV za 6k A czego się spodziewałeś po TV za 6k, trzeba było kupić z 10k [emoji16]
Opublikowano 19 czerwca 20204 l @eX4cT_PL Obawiam się, że na zdjęciach tego nie widać zbytnio, choć w sumie jedno coś tam pokazuje: Zastanawiam się, czy to tylko na podstawowych modelach (akurat taki posiadam). W sumie jak już przy narzekaniu jestem to jeszcze dźwięk jest skopany - wszystko jest k#rewsko ciche i dopiero po ustawieniu słuchawek na max (gdzie w tym ustawieniu odgłosy w menu czy innych grach ranią uszy) jest OK - początkowej rozmowy z prologu praktycznie nie słyszałem na defaultowych ustawieniach.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Przez to ziarno gra wygląda jakby była w 720p, oby dali opcję, żeby to wyłączyć (przynajmniej w tej lokacji na początku na koniu) Edytowane 19 czerwca 20204 l przez tjery
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Graficzka 10/10 Wpadłem pod mapę, popłynąłem 5 minut na północ i crash.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Ten radar nasłuchiwania działa chyba na przetrwaniu, coś tego nie idzie wyłączyć, albo uj wie, trza przejść i grounded mieć.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l A myślałem że tylko ja mam problem z ziarnem i nie umiem go wyłączyć Myślę że wprowadzą to szybko w patchu.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l No ziarno jest masakryczne. Na oledzie mam wrażenie, że widać je jeszcze bardziej. Do tego ja gram 1.5 metra od 55 cali, więc wiecie :E. Można je wyłączyć tylko w trybie fotograficznym. W Seattle grafika świetna, bo zima jest tylko ok ;p. PS4 trzyma tą oprawę na trytytkach. Zdarza się, że niektóre tekstury pogarszają swoją jakość, cienie drzew słabe, brakuje trochę dobrego ambient occlusion no i 1440p plus to ziarno sprawia że grafika jest niewyraźna. Na PS5 oprawa rozwinie skrzydła. No i mimo tych zgrzytów, jak pisałem Seattle wygląda świetnie.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Na liczniku 5h i ta gra jest tak zajebista. A grafika to jest chyba renderowana z kosmosu bo to jest niemożliwe jak to wygląda na podstawowej wersji konsoli. Strach pomyśleć co oni odwalą na PS5. Edytowane 19 czerwca 20204 l przez suteq
Opublikowano 19 czerwca 20204 l @aux Wiesz co, dla mnie to nie problem, nawet kumam celowość takiego zabiegu pod kątem artystycznym (jeżeli taki był zamysł) - dodaje to klimatu, surowości, no i tej słynnej filmowości. Jednak tak jak @bocieque pisze - na OLEDzie to widać dość mocno, a posiadając taki TV to aż by się chciało odpalić tak świeżutki tytuł i podziwiać ostre jak żyleta tkstury - tu się nie da niestety.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l 5 minut temu, Wredny napisał: Jednak tak jak @bocieque pisze - na OLEDzie to widać dość mocno, a posiadając taki TV to aż by się chciało odpalić tak świeżutki tytuł i podziwiać ostre jak żyleta tkstury - tu się nie da niestety. Dopiero zaczne gdzies za pół godziny i miałem nadzieje że na OLED mi to urwie jaja. W końcu OLED Sony:P A tu mówicie że troche ziarnowato? Wczoraj o północy skończyłem jedynke któryś raz i tam obraz żyleta (pomijajać już wiekowe teksturki)
Opublikowano 19 czerwca 20204 l No po 2h na razie średnio. Prosiaczek rewizja 70 cichutko po wymianie pasty. Graficznie raz świetnie Spoiler raz średnio Nie wiem co jest, ale w porównaniu do U4 i U:LL coś im nie poszło z ryjami postaci Spoiler zawyłem jak to zobaczyłem XD
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Ogólnie zauważyłem, że postacie dziwnie oczyma przewracają - często jak chcę yebnąć fotkę to nagle łapią taki głupi wyraz twarzy, że muszę wyjść z Photo mode i czekać na odpowiedni moment. W kontekście tych fizjonomicznych wygibasów nie dziwi figurka zezowatej Ellie z kolekcjonerki
Opublikowano 19 czerwca 20204 l @Figuś haha z tego miejsca z drugiego screena lałem chyba 5 minut zanim poszedłem dalej. Mina bezcenna.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Co do tego ziarna to nie piszcie jakie macie TV tylko na jakich konsolach gracie, ja mam Pro ale mi sie ziarno zbytnio w oczy nie rzuciło, zobacze jak będę grał w nocy.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Ja mam Pro i Oleda i niestety ziarno bardzo przeszkadza, szczególnie w ciemnych lokacjach.
Opublikowano 19 czerwca 20204 l Jak już pisałem - PS4 - podstawowa (aczkolwiek matowa rewizja). No i żeby nie było, że narzekam - w zamkniętych pomieszczeniach (bo na bardziej otwartych, zewnętrznych to czasem średnio bywa) ta gra nie ma sobie równych, jeśli chodzi o ilość detali, czy tzw "environmental story telling" - wszystko wygląda cudownie realistycznie itp, ale chciałbym mieć opcję wyłączenia ziarenka, choćby dla porównania.