Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenoblade Chronicles 2

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 265,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra ma trafiać do mainstreamu, więc ocenia się ją przez pryzmat przeciętnego gracza. Ocena 8/10 to i tak megadobra ocena dla tak specyficznego produktu. Oczywiście wolałbym stwierdzenie na początku re

• Nie zwalaj tego na starość mi idzie 35 lat, i nadal bawię się dobrze z takimi grami, a jeśli wstydzisz się swojego hobby przed dziewczyną to może czas zmienić zainteresowania, bo gierki nie są dla Cie

• Panowie wy tu się ze mnie śmiejecie, ale ja tu grę w końcu po tych 500h na liczniku ukończyłem. Choć śpieszę uspokoić, że to tylko w pierwszym przejściu więc jeszcze został mi new game+. I nie powiem

Opublikowano

Ja tu tylko na szybko bo sobie troszke grałem.

CO ZA GIERA :banderas: CO ZA MUZYKA :banderas: Nic dziwnego ze @Rayos grał jak wariat :ohboy:

Edytowane przez Velius

Opublikowano
  • Autor

Ehh to pływanie w chmurach, coś niesamowicie relaksujacego. Zdecydowanie gra mi się w to sto razy lepiej niż w xc.

Opublikowano

Sporo jest w tej grze wychodzi niedociągnięć jak już się trochę pogra. Dostęp do mapy jest o tragicznie rozwiązany, nie ma wglądu do tutoriali, walki faktycznie trwają chwilami trochę za długo a efekty dźwiękowe niektórych elementów środowiska (fontanny, uliczni grajkowie) są prawie zerojedynkowe - na odległość nie słychać, po podejściu od razu dają na cały regulator.

A mimo to przez 2 dni zrobiłem 15h i nie idzie się oderwać, gra się fantastycznie :fsg: dzisiaj też zaraz wlatuje kawa i jadę dalej. Monolith ma patent na takie gry z cudownymi światami, pełne ciekawych rzeczy do zobaczenia i zrobienia. Chce się poznać historię tego świata i ludzi w nim mieszkających. A tylu świetnych, połączonych ze sobą systemów w jrpg nie było od bardzo dawna - przypomina mi się Star Ocean 2 czy Dark Cloud 2. 

FFXV przy Xeno wygląda jak amerykański burger z tokijskiego maca przy wykwintnym zestawie sushi z restauracji Jiro. 

Edytowane przez Kinoji

Opublikowano

Co do wysyłki z Powerplay to wyglada na to, że sobotnią dostawę dostaną tylko ci co zamówili dostawę kurierem. W każdym razie moja paczkomatowa za daleko się nie ruszyła.

Opublikowano

Heja wszystkich. Chce przeprosić wszystkich tutejszych, którzy zamówili Xeno w PP i się rozczarowali, mam nadzieje że wszyscy dzisiaj dostaną bez problemu.

Zrobiłem wszytko co w mej mocy, no ale na nic nie miałem wpływu. 

Opublikowano

Po ile z wysyłką sprzedajecie?

Opublikowano

Przyszło Xeno z Powerplay. Nawet przypinka się znalazła :) Dzień opóźnienia całkowicie wybaczony.

Opublikowano

i co w fullu tak jak na filmikach z pokazow dalej trzeba spedzic 15 min nad ubiciem jednego bloba? czy serio to bylo celowe wydluzenie tego elementu?

Opublikowano

Z recek wynika, że tak jest trochę na początku ale jak oglądałem kilka video recek to wszędzie twierdzą, że takie wrażenie jest głównie na filmikach a co innego jak się gra. Im dalej w las tym podobno walka jest coraz bardziej dynamiczna. 

Opublikowano
29 minut temu, kermit napisał:

i co w fullu tak jak na filmikach z pokazow dalej trzeba spedzic 15 min nad ubiciem jednego bloba? czy serio to bylo celowe wydluzenie tego elementu?

Nope. Nie odczuwam różnicy względem XC1 czy XCX. 

Edytowane przez ragus

Opublikowano
3 godziny temu, Graczdari napisał:

Heja wszystkich. Chce przeprosić wszystkich tutejszych, którzy zamówili Xeno w PP i się rozczarowali, mam nadzieje że wszyscy dzisiaj dostaną bez problemu.

Zrobiłem wszytko co w mej mocy, no ale na nic nie miałem wpływu. 

Ja tam wiem że moja paczka dotrze dopiero zapewne we wtorek, bo nawet nie została wysłana (status: gotowe do wysłania), ale jakoś specjalnie z tego powodu nie płaczę, bo i tak dopiero zagram za jakieś dwa-trzy tygodnie, bo dopiero wtedy przytulę swojego Switch'a...

Opublikowano

Ta scena po 

Spoiler

wskrzeszeniu przez PYRĘ, czego tam nie było w tej walce na deszczu :obama:

A to dopiero 2 godzina 

Opublikowano
1 godzinę temu, ragus napisał:

Nie odczuwam różnicy względem XC1 czy XCX. 

a to ja tym bardziej nie odczuje hehe

Opublikowano

Ta scena po 

Ukryj zawartość

A to dopiero 2 godzina 

Cysie przede wszystkim. Ogolnie jest moc.

Opublikowano

Ta scena po 

Pokaż ukrytą zawartość

A to dopiero 2 godzina 

Jak zalaczyla sie ta scenka w deszczu + ta muzyczka to malo w portki nie zrobiłem :obama:

Opublikowano

Tak było. Takie cutscenki to ja rozumiem. 

Opublikowano

Wrzucam utworek w spojler, trzeba bedzie kupić zapas majtek u chinczyka na bazarze :banderas:

Spoiler

Opublikowano

Jak pokazali pierwsze materiały to wiedziałem, że będzie to dobra gra, ale wątpiłem w to, że będę zaangażowany w historię i bohaterów, a tu zonk. Szczerze mówiąc po pierwszych godzinach jestem bardziej wkręcony niż w Xeno1, Personę 4 i 5.

Co dziwi mnie zwłaszcza że z recenzji można wywnioskować, że pierwsze godziny to nudy, a gra dopiero się rozkręca. No cóż, skoro może być jeszcze lepiej to już się nie mogę doczekać.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja juz nawaliłem w portki dzieki tej muzyce i "zwrotom akcji". Co sie w tej grze dzieje, piekna sprawa. Automata by sie nie powstydziła.

Jedziemy dalej :fsg::banderas:

Opublikowano

Myślałem że już nic mnie z muzyką nie zaskoczy, ale top3 w tym roku piękne. Persona 5, Automata i Xeno 2. W zasadzie ta sama liga, czyli CUDO.

Tak przy okazji:

kokichi-oma--7.8.jpg

=

rex-xenoblade-chronicles-2-6.32.jpg

Nielubianą przeze mnie postać z Danganronpy v3 słyszę teraz jako główną postać w Xeno 2. Oczywiście w japońskim dubbingu.

Ciężko mi się teraz przestawić. xD

Opublikowano
50 minut temu, ragus napisał:

Jak pokazali pierwsze materiały to wiedziałem, że będzie to dobra gra, ale wątpiłem w to, że będę zaangażowany w historię i bohaterów, a tu zonk. Szczerze mówiąc po pierwszych godzinach jestem bardziej wkręcony niż w Xeno1, Personę 4 i 5.

cytuje zeby zapamietac kogo winic za zakup gierki jesli bedzie to klamstwem :lapka: 

Opublikowano

Zawsze mozna winic ragusa, nawet nie musisz cytowac :cool:

Ktos jeszcze ma tak ze czasami ekran robi sie ciemny, jasny, ciemny, jasny? Zwlaszcza podczas cut-scenek.