Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kiedyś było łatwiej mieć "ludzką twarz". Sam byłem multiplatformowcem. W domu grałem na PC i na konsoli. Chodziłem po kafejkach i niby-kafejkach gdzie po LAN-ie szarpaliśmy w Knights & Merchants, Diablo 1-2, Starcrafta czy Quake'a 1-3, a potem szliśmy do miejsca gdzie kanapowo szarpaliśmy na PSX-ie i PS2. Była jakaś granica między pc-tami i konsolami, a światy się uzupełniały. Każda platforma miała swoje sztosy, niektóre gatunki działały lepiej na tej lub tamtej i było ok.

Niestety czasy kanapowego grania i miejsc gdzie się tak grało, minęły. PC przestał mieć unkatową bibliotekę, online zasypały dzieci neostrady i cheaterzy, a producenci sprzętu napompowali ego swoich klientów przez co bufoniada rycerzyków wywołuje wymioty. A do tego piractwo i cebulactwo.

W tym wszystkim jest smutna szczerość, ale nie mogę lubić teraz pc gamingu. Bo pamiętam jaki był kiedyś. A był zaj*bisty. I już nie jest. Nie miałbym nic przeciwko gdyby był znowu zaj*bisty. Lecz na to się póki co nie zapowiada...

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

zamknij ryj

Opublikowano

zamknij ryj

No o tym pisałem przy okazji dzieci neostrady i bufoniady, tak jakby ktoś się zastanawiał. Prędzej nie jadłbym kebabów przez miesiąc, niż polubił pc gaming, choćby przez takich rycerzyków jak Ocelot ;)

Opublikowano

no a w czym modern pc gejming przeszkadza by odświeżać sobie (lub nadrabiać) kozak hity z lat 90'-00', które wyszły tylko na pc? 

tak chwaliłeś stare Fallouty, a już byś do nich nie wrócił z dobrym pakietem patchy?

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Nie za bardzo mam co nadrabiać, ale oldschool pc gaming jak najbardziej jest ok, tylko że do sieci już nie bardzo z kim grać jest. Rzadko sobie na lapku odpalam dawne gierki z lat świetności PC-ta. Theme Hospital, HoMM 2 i 3, KKND Krossfire czy Quake 2. Są pewne gry które mają tak zajefajną formułę, że się nie starzeją ;)

Opublikowano

Blaszany gejming skończył się u mnie bezpowrotnie na Q3 Arena, Q3 Challenge Promode i ostatniej z ostatnich gier - Severance: Blade Of Darkness :czesc:  

Opublikowano

Aha spoko. Kolejny bez xboxa i nie gra w gry od sony.

Posiadałem pierwsze konosle, niż marchewki przyjęły kolor pomarańczowy.

tak, czerwona Kenia na zawsze konosla, też

ps. to musi byc juras

Opublikowano

Bo to ostatnie gry które Ci poszły w 20 fpsach? :pawel:

Jakie 20 fps? :yao: Ty w ogóle grałeś wtedy w Quake`a? No tak...zapomniałem...przemówił przez Ciebie typowy blacharz Anno Domini 2017, czyli graficzka uber alles :yao:  Przypominam...w Quake`a dla uzyskania większej ilości fps-ów celowo obniżało się jakość grafiki dla uzyskania większej płynności a tym samym większej przyjemności z grania :lapka:

Opublikowano

Mendrek mnie zawsze rozwala jak otacza kultem ten komputer co dostal od rodzicow do szkoly do nauki

Po czasie gierki nowe juz nie odpalal, kitu starym by kupili nowy nie dalo sie pocisnac to nagle pc zle i okropne i trzeba cala generacje ps2 zebrac grajac po kolegach i kuzynie

Opublikowano

Ale bym pograł w nowego Sama Fishera :banderas:

Coś tam Ubi mruczy pod nosem, że coś się będzie działo z marką niedługo.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Zaprosiłem dzisiaj kolegę konsolorza na piwko i wódeczkię. Pograliśmy trochę w Crasha, a potem dawaj, wrzucamy FORZĘ na komputerku. Poniżej reakcja:

Xbox? No... Była taka konsola. Spuśćmy to zasłoną milczenia.

Opublikowano

zswXoFy.jpg?1

Nawet czysto blacharski portal kapituluje przed ofertą Sony :kaz:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Tylko grać nie ma w co   :kaz:

Opublikowano

Bez obrazy ale build za 1700?

Obecnie dobra karta kosztuje 3000 (gtx 1080) a jeszcze inne komponenty trzeba dobrać.

To jest tak jak byś bral zestawienie psone vs ps3.

Pecet to nie zabawa dla biedoty. Minimum 7 koła trzeba wyrzygac ale szybko się zwraca. A jak ktos nie jest w stanie to zostaje mu konsola za cenę ramu plus płyty głównej.

Opublikowano

Ping przestan sie osmieszac

Opublikowano

Kolego, to jest czysta brudna prawda. Zresztą spróbuj sobie odpalić excela w 4k na konsoli z tabelami przeciwstawnymi. Nie ma podejścia.

Opublikowano

Szybko się zwraca, 2lata grania na najwyższych, a potem zostajemy ze szrotem wartym 2k, za którego wybuliliśmy 7 :obama: mi się zwraca na samą myśl o PC gamingu :reggie:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

racja - lepiej jechac na konsoli za 1.500 i po prostu akceptowac wieska w 20 fps z porywami do 25 na low detalach. Granie w najwyzszej jakosci :) A w sumie patrzac jak sony i xbox sobie wypuszczaja teraz konsole co 3 lata to twoj gorny przyklad jak ulal pasuje do tego precederu.

Opublikowano

Ale bym pograł w nowego Sama Fishera :banderas:

Coś tam Ubi mruczy pod nosem, że coś się będzie działo z marką niedługo.

Ooj tak, grało się duzo.

Opublikowano

Obecnie dobra karta kosztuje 3000 (gtx 1080) a jeszcze inne komponenty trzeba dobrać.

Pecet to nie zabawa dla biedoty. Minimum 7 koła trzeba wyrzygac ale szybko się zwraca. A jak ktos nie jest w stanie to zostaje mu konsola za cenę ramu plus płyty głównej.

Miałbym wydać 7k, żeby sobie w 60 klatkach pograć i 4k? To już wolę Pro i dobry TV albo XoX. I to jeszcze na 24". Proszę Was.

Ale jak komuś pasuje to spoko, nic do tego nie mam. W końcu Steam robi robotę bo za gorsze często wiele dobrych gierek można wyrwać a i Wiedźmin 3 w 4k/60. Jak kto woli.

Opublikowano

Ping, ja wiem, że  CW to trollowisko, ale tym wpisem przekroczyłeś wszelkie możliwe granice...

Daj Pan już spokój...

yr4IaTx.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.