Skocz do zawartości

Octopath Traveler

Featured Replies

Opublikowano

Czy postacie spoza głównego party leveluja czy muszę zmieniać postacie w party aby levelowały? Tak pytam bo mam już 4 i lece po 5:)

• Odpowiedzi 541
  • Wyświetleń 59,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, teraz tak. Po 85 godzinach ukończyłem Octopath Traveler, jeśli za ukończenie uznać zaliczenie wszystkich chapterów głównego wątku. Sidequesty wypełniałem tylko te, które miałem po drodze i

• Xenoblade 2 stworzyło 50 osób, patrząc więc Twoim tokiem rozumowania takie GTA IV nad którym pracowało blisko 1000 osób powinno kosztować ok. 4000 PLNów.  Albo inaczej, skoro na takie Xeno 2 żądano 20

• Odmienne zdanie możesz mieć ale jedyne na co patrzysz to aspekt graficzny. W takim przypadku nie wiem co wszyscy myśleli dajmy pod koniec milenium, gdy wyszło Shenmue deklasując graficznie wszystko co

Opublikowano
1 minutę temu, blantman napisał:

Czy postacie spoza głównego party leveluja czy muszę zmieniać postacie w party aby levelowały? Tak pytam bo mam już 4 i lece po 5:)

Z recenzji wynikało, że levelują tylko te, którą są w party. Takie sztuczne przedłużanie gry.

Opublikowano

Mam już 6. Nie levelują, ale w miarę szybko nadganiają tych mocniejszych w party. Wrzucasz do 3 mocarzy 1 świerzaka i szybko goni levele jak trzeba. 

Od wczoraj doliczając wcześniejszy prolog już 11 h za mną. Jeszcze duuuużo grania.

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano
29 minut temu, Wallerot napisał:

Z recenzji wynikało, że levelują tylko te, którą są w party. Takie sztuczne przedłużanie gry.

Sztuczne przedłuzanie gry xDDDDD

Opublikowano
4 godziny temu, Wallerot napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość

Na reddicie widziałem jakieś tematy, gdzie ludzie piszą o dodatkowej historii czy też uzupełnieniu, które łączy i tłumaczy wszystko co się działo w 8 podstawowych historiach. Trzeba spełnić jakies wymagania żeby móc to zobaczyć. Nie chciałem jednak sobie spoilerować więc dalej nie czytałem. 

może w płatnym dlc dadzą

Opublikowano

Ktoś tu chyba zapomniał idei jrpg jak to wyglądało w innych grach lol

Opublikowano
1 minutę temu, MichAelis napisał:

Sztuczne przedłuzanie gry xDDDDD

Chyba przez mój sposób odbierania tego typu rzeczy nigdy nie wciągnąłem się w żadnego jrpga ;( Grind nie jest dla mnie.

Opublikowano

No to sporo grania przed Tobą.

I jak wrażenia po 10h, nadal magicznie i miodnie?

Opublikowano

Ja mam 6h za sobą i 4 postacie w ekipie grindu jeszcze nie uswiadczylem,  ale tłuc  przeciwników trzeba żeby coś zarabiac i wydawać na ekwipunek który jest ważny przy bossach w szczególności. 

Po przylaczeniu postaci z owiele niższym levelem zeczywiscie szybko nadrabia stratę do innych przy 4 postaciach w ekipie gra się cudownie. 

Opublikowano

Acha każda z postaci wnosi do ekipy zupełnie nową jakość dla mnie bomba 

Np nauczyciel myślałem że będzie nudny i cienki a jest zupełnie odwrotnie. 

Opublikowano
17 minut temu, Rezoo7 napisał:

i wydawać na ekwipunek który jest ważny przy bossach w szczególności. 

Potwierdzam, fatałaszki i oręż robi różnice. Z Tressą nie mam większego problemu z kasą, także oporządzenie kompanów w miarę na wysokim poziomie. Na pobocznych questach można dostać czasasmi coś ciekawego, ale najlepsze ostrza u handlarzy. Aptekarzem kozak się zbija breaki jak ma się już odkryte słabości wrogów. Tylko, że komponenty lecą w dół jak głupie ;/

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano

Ktoś pisał że w pełnej wersji ma być opcja regulacji częstotliwości randomowych walk. Jest gdzieś w opcjach coś takiego ?

Opublikowano
Godzinę temu, Suboshi napisał:

Ktoś pisał że w pełnej wersji ma być opcja regulacji częstotliwości randomowych walk. Jest gdzieś w opcjach coś takiego ?

Nie ma.

Opublikowano

Ale nauczyciel ma to

1 minutę temu, bulaxyz82 napisał:

Nie ma.

Ale nauczyciel ma to w dodatkowych skilach :)

Opublikowano
1 minutę temu, Rezoo7 napisał:

Ale nauczyciel ma to

Ale nauczyciel ma to w dodatkowych skilach :)

A to przepraszam nie wiedziałem. Nie jest w mojej głównej czwórce.

Opublikowano

Masakra. W Bravely po obniżeniu walk do 50% przyjemność z gry skakała w górę o 500%. W demku Octopatha też można było się zmęczyć tym srogo. 

Opublikowano
39 minut temu, Banan91PL napisał:

Jakieś epickie motywu ktoś Ma A sobą ?

W pierwszych chapterach brak. Jest bardzo przyziemnie i nie jest to wadą. Idę po ostatnią postać, więc jutro pewnie zacznę działać w drugim akcie. 

26 minut temu, ogqozo napisał:

Masakra. W Bravely po obniżeniu walk do 50% przyjemność z gry skakała w górę o 500%. W demku Octopatha też można było się zmęczyć tym srogo. 

Jak na JRPG to akurat ilość walk jest bardzo wyważona.

Tytuł nie jest mesjaszem, ale cholernie solidnym produktem i póki co gorąco polecam.

Opublikowano

Mi na razia najbardziej podoba się historia zlodzieja i tancerki. Obecnie robię historie rycerza a aptekarza była taka sobie. Zabawne ze gra 12+ a historia tancerki była dosyć mroczna w prologu. 

Opublikowano

Gra ktoś w docku czy to raczej gra, która zyskuje więcej w trybie przenośnym?