Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Divinity Orginal Sin 2

Featured Replies

Opublikowano

Gram od tygodnia jakoś w divinity 2 i mam już 37 godz nabite. Dopiero tak naprawdę ruszyłem kłodę xd jak na bezludna wyspę to tylko z tą grą. 

Ta muzyczka i klimacik kłody to jest jakiś level 100/10

• Odpowiedzi 562
  • Wyświetleń 70,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie wyobrażam sobie grać w taką gierkę czysto mechanicznie, mogę kraść w imię wyższego dobra, ale zabijać neutralne postaci? Nope.

• ja juz nabite 26h   Ta gra ma coś czego inne nie mają - klimat i ta mozliwosc kombinacji z przeciwnikiem. Do tego po trudnych walkach ubóstwiam ten moment kiedy moge pozbierać fajne itemki z

• @SebaSan1981 Łap na Spotify soundtrack:   

Opublikowano
On 11/26/2021 at 1:08 PM, standby said:

@Ölschmitzprzeszedłeś już divnity 2? :)

nie, zrobilem przerwe jakis czas temu. musze dokonczyc :)

poziom trudnosci zrobil sie znosny jak zrozumialem buildy i stworzylem calkiem fajna druzyne. natomiast troche mnie znuzylo w pewnym momencie po nabiciu prawie 50h.

Opublikowano
W dniu 25.11.2021 o 20:46, XM. napisał:

Dziwne, a pół roku temu w euro kupiłem za 5 dych a teraz taka cena.

Nigdzie tego nie ma w media marktach, expertach, na allegro jest kilka, ale połowa, to klucze do aktywacji. Wysyłkowo z kilku sklepów w okolicach stówy...

Ale kupiłem dzisiaj za 59 zeta od pana olx w folii ze zniżkową przedmikołajkową przesyłeczką. Namówiliście mnie wariaty na tą grę. Nawet dzisiaj w nocy we śnie cały czas toczyłem zajadłe bitwy. Wstałem z myślą, że muszę ją mieć.

Opublikowano

ja juz nabite 26h

Ta gra ma coś czego inne nie mają - klimat i ta mozliwosc kombinacji z przeciwnikiem. Do tego po trudnych walkach ubóstwiam ten moment kiedy moge pozbierać fajne itemki z trupów i dopakować sobie postacie gdy w tle leci to cudowne plumkanie z głośników <3

Jak ktoś jest zmęczony liniowymi grami to w gatunku cRPG odnajdzie znów wiarę w gejming  

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Larian to mistrzowie rpg jak obsydian. Jak tylko zobaczyłem że to oni położyli ręce na bg3, to już byłem spokojny

Opublikowano
5 godzin temu, oFi napisał:

ja juz nabite 26h

Ta gra ma coś czego inne nie mają - klimat i ta mozliwosc kombinacji z przeciwnikiem. Do tego po trudnych walkach ubóstwiam ten moment kiedy moge pozbierać fajne itemki z trupów i dopakować sobie postacie gdy w tle leci to cudowne plumkanie z głośników <3

Jak ktoś się zmęczony liniowymi grami to w gatunku cRPG odnajdzie znów wiarę w gejming  

Ja mam 47 h

1/3 nawet nie mam :D

właśnie zabiłem ta Alice Ascension beż żadnych tipow. To jest piękne w tej grze, że grając za drugim razem, wiesz jakie masz prawie nieograniczone możliwości kombinowania 

Opublikowano

Cudowna jest to gra tylko wydaje mi się, że gra na padzie wydłuża ją o jakieś 20% względem klawiatury i myszki :/ szkoda też, że nie ma 60fps na xsx/ps5 

Opublikowano

Namówili i już pierwsza wyspa ogarnięta prawie, bo 

Spoiler

Aleksander i dżdżownica mnie wyjasnili

No ale byłem po trzech piwkach to taktyka na pałę. Jutro z rana po kawce gościa ogarnę. No sztosiwo jakich mało z duchem starszych gier.

Opublikowano
W dniu 26.11.2021 o 15:01, GearsUp napisał:

Pierwsza cała wyspa - Fort Joy, ja tego nie zrobiłem przy swoim przejściu ale teraz za drugim razem spokojnie bym nikogo tam nie zostawił,

Ja tak nie robię. Ani w życiu, ani w grach ;) źle bym się później czuł, nie mógłbym spojrzeć w lustro, piwo by mi nie smakowało. 

Jest jednak jeden wyjątek - załoga klasztoru z Kingdom Come po moich męczarniach w tamtych murach... oni musieli zostać wyrżnięci. Co do jednego.

Opublikowano
8 minut temu, Boomcio napisał:

Ja tak nie robię. Ani w życiu, ani w grach ;) źle bym się później czuł, nie mógłbym spojrzeć w lustro, piwo by mi nie smakowało. 

Jest jednak jeden wyjątek - załoga klasztoru z Kingdom Come po moich męczarniach w tamtych murach... oni musieli zostać wyrżnięci. Co do jednego.

Co Ci biedni zakonnicy Ci zrobili? :(

Btw też świetna gra!

Opublikowano
57 minut temu, messer88 napisał:

To na iksie ona jest tylko XOX enhanced w takim razie?

Natywne 4k 30 fps HDR

Na Ps4Pro dynamiczne 4k i checkerboarding do tego 

30 fps w zupełności wystarczy to jest taktyk w końcu, ja na lapku miałem jakieś 28-30 i elegancko się pykało

Opublikowano

Wszystkie gry taktyczne gram na pc bo po prostu jest wygodniej. 

Opublikowano

Przez mychę i klawerkę zapewne. 

Kwestia przyzwyczajenia. Pamiętam, jak zacząłem grać na padzie na premierę  ps2 i te gałki latały w dziwne strony; myślałem wtedy, że nic z tego nie będzie. 

Opublikowano

Akurat w przypadku D:OS 2 Larian się postarało o dobrą implementację pada, większość interfejsu została przerobiona na nowo.

Opublikowano

No nie wiem dla mnie zarządzanie ekwipunkiem to jest makabra i kupę czasu przy tym spedzam:/

Opublikowano

Na M+K też masę czasu nad tym spędziłem.

Spoiler

Najwięcej w całej grze chyba na tym ryneczku głównym w Driftwood.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
37 minut temu, standby napisał:

No nie wiem dla mnie zarządzanie ekwipunkiem to jest makabra i kupę czasu przy tym spedzam:/

W takich grach to jest świetne. Ale w  Wieśku 3 ile siedziałem.

Opublikowano

Gra mocno nagradza za odpowiednie przygotowanie sie do walki. Jak wpadam w zasadzkę, to praktycznie zawsze padam. Ale jak juz sobie wgram sejwa, przygotuje zespół, postawie w odpowiednich miejscach to zaczyna sie magia i masakracja towarzystwa (nawet wiekszych osobników). 

Łucznik jak się ukryje na wyższym pagórku czy wieży to robi duzy damage.

Piękna gierka :obama:

Opublikowano

Skończyłem pierwszą wyspę, ale nie wszystko zrobiłem co się dało. Nie udało mi się ugasić historyka. Myślałem że wiem o co biega i 10 minut teleportowałem go do wody, a tu taki chuj. Nie otworzyłem też skrzynki z polem siłowym, nie wiem co trzeba było zrobić. Ogólnie petarda.

Opublikowano

Też upolowałem nówkę pudło ale będzie grane jak przyjdzie. A wpierw sobie rozpiszę team i skille żeby było gotowe. 

Opublikowano

Ja jestem tak zajarany moja druzyna, moj ifan który jest zabójcą z odrobiną poliformii to chodząca maszyna do zabijania.

U oby wojakow mam duzą inicjatywe, totez kazda walke zaczynaja moje postacie. Szybki cios w plecy, i zamiana w kurczaczka. i tak po kolei :D 

Opublikowano
8 minut temu, standby napisał:

Szybki cios w plecy, i zamiana w kurczaczka

Jak w życiu ;)

U mnie na razie na pierwszej wyspie rozkmina, czy warto czerwonego księciunia do składu dokoptować.