Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze, że miałem kupione dodatki, więc dostałem kodzik i nie muszę kombinować na dziesiątą stronę :sir:

No i płytkę też sobie na spokojnie kupię, kiedy będzie za jakieś 30-40 PLN, tak jak to było z 3ką w swoim czasie. Wtedy wszystkie horajzony będą sobie ładnie razem stały w szeregu :tokar:

Edytowane przez Luqat

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 311,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
14 minut temu, messer88 napisał(a):

Węgry tak samo zapłacisz PL kartą bez kombinacji. 

Ale węgry trochę drożej, 72 zł ultimate.

Opublikowano
21 minut temu, Luqat napisał(a):

Dobrze, że miałem kupione dodatki, więc dostałem kodzik i nie muszę kombinować na dziesiątą stronę 

No i płytkę też sobie na spokojnie kupię, kiedy będzie za jakieś 30-40 PLN, tak jak to było z 3ką w swoim czasie. Wtedy wszystkie horajzony będą sobie ładnie razem stały w szeregu :tokar:

Już jest w sklepach po 40 zł, przynajmniej tak mi w guglu wyświetlało.

Opublikowano

Pokaż linka jak coś masz, bo w Ceneo i allegro nic nie widzę nowego poniżej 200 :dunno:

Opublikowano

Dzięki. Jest tylko w jednym sklepie 300 km dalej, więc będę na spokojnie czekał :boomer:

Opublikowano

No i takie dodatki jak lego i fortune to ja rozumiem, niż te słabe z piątki. 

Opublikowano

Nie wiem, co niby jest złego w HW i dodatku rajdowym? Wg mnie są bardzo fajne i dobrze się przy nich bawię :notbad:

Opublikowano

Gram sobie z doskoku w FH4 i jest to zdecydowanie moja ulubiona część. Przede wszystkim ze względu na mapę. Wariacja na temat Wielkiej Brytanii jest mi zdecydowanie bliższa niż Australia czy Meksyk. Te pola, domy, pagórki - wszystko jest takie swojskie i wygląda fantastycznie. No i nawet te cringowe gadki są do przyjęcia ze względu na cudowny brytyjki akcent rodem z Top Gear/Grand Tour. No i na Steam Decku wygląda i działa absolutnie niesamowicie, chyba najpiękniejsza gra jaką widziałem na tym sprzęcie. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla mnie piątka była pierwszą grą z serii Horizon i nabiłem w niej 1000 godz. bawiąc się świetnie... Kupiłem FH4 przed wycofaniem ze sprzedaży, bo kosztowała grosze. Odpaliłem parę dni temu, chwilę pograłem i zrozumiałem dlaczego ludzie narzekali na FH5. Te gry są po prostu identyczne tylko inną mapę mają :P W sumie w jednej i drugiej nie ma się do czego przyczepić, ale co za dużo to nie zdrowo i w FH6 muszą zaryzykować i zrobić coś nowego.

Opublikowano

Czwórka ma to do siebie, że doszlifowała formułę do perfekcji i jednocześnie wprowadziła najlepszą mechanikę w tego typu grach czyli pory roku. Między deszczową jesienią i śnieżną zimą jest astronomiczna różnica w tym jak ta gra wygląda - takiej różnorodności zjawisk pogodowych nie da się dostarczyć w kolejnej iteracji słonecznej Australii, Meksyku (w ogóle co za poroniony pomysł z tym Meksykiem?) czy nawet północy półwyspu apenińskiego. 

IMO jeśli szóstka faktycznie ma dziać się w Azji (no musi, przecież mieliśmy już Australię, Amerykę oraz Europę) to koniecznie wrócić też muszą pory roku.

Opublikowano
24 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czwórka ma to do siebie, że doszlifowała formułę do perfekcji i jednocześnie wprowadziła najlepszą mechanikę w tego typu grach czyli pory roku. Między deszczową jesienią i śnieżną zimą jest astronomiczna różnica w tym jak ta gra wygląda - takiej różnorodności zjawisk pogodowych nie da się dostarczyć w kolejnej iteracji słonecznej Australii, Meksyku (w ogóle co za poroniony pomysł z tym Meksykiem?) czy nawet północy półwyspu apenińskiego. 

IMO jeśli szóstka faktycznie ma dziać się w Azji (no musi, przecież mieliśmy już Australię, Amerykę oraz Europę) to koniecznie wrócić też muszą pory roku.

Afryka i Arktyka jeszcze jest :D

Opublikowano

Albo Antarktyda. Tam będą różne odmiany zimy, w przeciwieństwie do Meksyku :reggie:

Opublikowano

albo Polskę, da się jeździć po polach i burakach to i po naszych dziurach by się śmigało elegancko 250km/h

Opublikowano

każdy chce Azję, najlepiej Japonię. a sporo wskazuje że będą Niemcy :reggie:

Opublikowano
19 hours ago, Colin said:

Dla mnie bardzo spoko jeśli bylyby autobahny, okolice Nurburgringu itd. 

Opublikowano
W dniu 7.02.2025 o 21:29, Colin napisał(a):

Co np?

Opublikowano
3 godziny temu, SnoD napisał(a):

Co np?

w poprzednich Forzach też miał dobre tropy co do nadchodzących aut, dodatków i innej zawartości. dość wiarygodny koleś w zalewie baitujących atencjuszy.

jeśli faktycznie nie dadzą wymarzonej Japonii to Niemcy nawet spoko. na pełnej na autobahnie, może zaimplementują Nurburgring, do tego śmiganie między winnicami... sezonowo po jarmarkach świątecznych :reggie:

Opublikowano

Niemcy byłyby dobrym wyborem. Góry, lasy, zamki itp. No i mogliby powrócić do pełnych pór roku.

Opublikowano
9 minut temu, SnoD napisał(a):

Niemcy byłyby dobrym wyborem. Góry, lasy, zamki itp. No i mogliby powrócić do pełnych pór roku.

Pewnie będą bo wykorzystają asety z Anglii tak jak w 5 wykorzystali te z Australii.

Japonia wymagałaby pracy. A jak wiadomo studia m$ nie lubią tej czynności.

Opublikowano

Jeżeli miałyby się pojawić obszary z okolicami Nurburg to byłby ciekawy zbieg okoliczności, bo Assetto Corsa Evo z trybem open world właśnie będzie oferować to samo xD

Opublikowano

Dla mnie lokalizacja kolejnej części jest bez większego znaczenia. Jestem z Forza Horizon od 4 części. Grałem od premiery XSX, później przeniosłem się do Meksyku i więcej tego samego nie będzie już dla mnie tak ekscytujące. Zagram, bo gra się w to dobrze, ale przydałoby się jakieś zmiany (na które chyba nie mamy co liczyć?).