Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 95,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MaZZeo
    MaZZeo

zgodnie z tą maksymą postanowiłem sprawdzić w końcu co i jak z tą chmurą i czy rzeczywiście to realna opcja na granie na WSZYSTKIM   stało się to przy okazji kupna routera z wifi 6, bo zaczę

• creatinfreak
    creatinfreak

Testuję sobie to i powiem szczerze jestem bardzo miło zaskoczony bo to działa. Z problemów to jak większość uświadczyłem rwanie dźwięku w Forza i lekkie artefakty. Lag lekki jest ale o dziwo da się gr

• ciebie tez powinni najpierw przetestowac zanim wypuscili na rynek   na szczęście ms robi lepsze produkty

Opublikowano

ale to wciaz konsolowe wersje? wiec mozna zapomniec np. o total war czy aoe?

Opublikowano

No dobra ale nie moga zbudowac osobnych serverów dla gierek z PC? Przeciez to nie jest trudne sprawić żeby chmura identyfikowała urządzenie z którego się podpinasz albo dodac jakiś pop-up z info "Ej ale włączasz AOE4 więc albo masz tam gdzieś myszke i klawaiture albo nie pograsz".

Opublikowano

zrobienie takiej identyfikacji może nie jest trudne, ale zbudowanie osobnych serwerów opartych na PC nie jest takie proste. Bo chodzi tu o tysiące urządzeń.

Opublikowano

Tak ASX wiadomo ze nie zrobią tego od razu albo w tydziena ale to MS. Jeden z czołowych i najpotężniejszych dostawców chmury na rynku. Nie ma tutaj żadnych wymówek.

Opublikowano

no pewnie mogliby to zrobić ale chyba prościej i taniej przeportować po prostu pecetowe gierki jak AoEIV na konsole.

To w ogóle lipa, jak M$ traktuje czasami konsolowych graczy, z jednej strony obiecuje jeden wspólny ekosystem dla konsol, PC i chmury, a z drugiej strony wciąż wypuszcza gry tylko na PC jak Gears Tactics, AoE i ARA.

Wychodzi na to że Xbox nie ma swoich exów, ale PC ma:kekw:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam wrażenie że przeszło to torchę bez echa, ale opublikowano ostatnio informację że Xcloud zanotował w tym roku wzrost o 1800% jeżeli chodzi o godziny spędzone w grze, względem ostatniego roku 

Jednocześnie dzisiaj Logitech i Tencent ogłosili że pracują nad urządzeniem przenośnym do ogrywania gier z Xclouda i Geforce Now, więc też całkiem spoko

Opublikowano

Obstawiam, że tu spora zasługa Fortnite w xCloud.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cytat

Logitech has also provided a microSD card for expansion, but there’s no 5G or SIM card support here, so you’ll always need to be near Wi-Fi for cloud games.

ciekawe jak szybko cena zleci do 150$ przy tej cenie brak łączności z mobilnym netem to headshot w kolano i to taki fest :daddy:

Opublikowano

Cena odstrasza i jest niebezpieczne blisko Steak Decka, który oferuje znacznie większe możliwości,  co może ostatecznie pogrążyć ten sprzęt. A szkoda bo sam design, podoba mi się o wiele bardziej niż sprzęt Valve i na rynku zdecydowanie jest miejsce na taką niby konsole do streamowania 

Opublikowano

Ale to jest generalnie tylko ekran do stream8ngu bez jakiś bebechów do odpalania gier i oni chcą za to 350$? XD

Opublikowano

Ależ bym miał satysfakcję jakby za chwilę ktoś rzucił na rynek podobnym sprzętem za połowę ceny. Jak oni sobie tą cenę argumentują to ja nie mam pojęcia.

Opublikowano

Złoty biznes, wrzuć smartfon z dwoma aplikacjami do grania w chmurze w jakąś obudowę z padem i goń za 300 zielonych. Nawet nie muszą się martwić o support, bo Nvidia i MS odpowiadają za swoje apki xd

Opublikowano

no typowe golenie graczy.

Za 200 dolców mógłbym kupić, a tak to :yao:

Opublikowano

Najgorsze w streamowaniu gierek na zestawie smartfon + pad to proporcje ekranu. Smartfonowe rozdzielczości i proporcje są takie dzikie, że zawsze będą czarne pasy po bokach ekranu. Strasznie mnie to irytuje. W tym sprzęcie liczyłem na ekranik 16:9 :/ 

Opublikowano

Ja tak realnie za tego typu urządzenie mogę dać z 300-400zł. To po prostu za mało oferuje biorąc pod uwagę, że mam dokładnie takie same opcje na smatrtfonie czy SD. 

Opublikowano
37 minut temu, ASX napisał:

no typowe golenie graczy.

Za 200 dolców mógłbym kupić, a tak to :yao:

200$ to 900 zł...

400 zł max co to jest warte.

Opublikowano

A jeszcze lepiej kupić jakiś uchwyt do obecnie posiadanego telefonu i mieć to samo plus więcej w jednym urządzeniu. Prognozuję rewelacyjną sprzedaż temu urządzeniu, jak pójdą dwie sztuki to można odtrąbić sukces