Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hollow Knight Silksong

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, messer88 napisał(a):

Najlepsza wersja na switchu 2 z game key carda.

Obstawiam brak wersji na S2 czyli goła wsteczna z S1, modlić się zatem trzeba żeby na S1 nie dali lock na 30fps

• Odpowiedzi 142
  • Wyświetleń 15,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W końcu dotarł do mnie ten piękny numer "Edge'a" z czerwoną okładką z Hornet. Materiał długi, ale podstawowe info nie szokuje - ta gra to nadal głównie "więcej Hollow Knighta", zawierając różne elemen

• Czyli podsumowując artykuł. nie było żadnego piekła developerskiego. "Dobrze sie bawiliśmy. Cała ta rzecz to jest dla nas wehikuł kreatywności. To miłe uczucie robić fajne rzeczy, tyle" "nigdy nie b

• creatinfreak
    creatinfreak

Nie ma żadnych wiadomości o grze. Ale natrafiłem na film fana. Boski   

Opublikowano

Jaki był oficjalny powód, że tyle czekamy na tą kontynuacje?

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

7 lat i chyba wreszcie czuć końcówkę.

banderas

Silksong i Slay the Spire 2 i mogą kończyć z robieniem nowych gier

Opublikowano

Dosłownie Nintendo i Team Cherry jasno powiedzieli, że gra wychodzi na Switcha 2. Dosłownie w tym momencie ustawione są widoczne budki w Kolonii gdzie ludzie grają na Switchu 2. Pierwsza część ogólnie grała w 60 fps na Switchu 1. Ile można.

Patrząc na ww. przeze mnie wydarzenia, wydaje się, że jest to moment, gdy zacznie się faza promocyjna gry, która miała się zacząć, gdy gra będzie praktycznie gotowa i zostaną ewentualnie testy i szlify. Gra prawdopodobnie jest ogólnie gotowa, co wielu zakładało na wspomnianą wystawę w Australii.

To co właśnie usłyszeliśmy na gali Gamescomu w sumie też wydaje się to potwierdzać. Ciekawe jednak jak z datą premiery, bo Gamescom mówi tylko "2025".

Dziennikarze potwierdzają już, że w czwartek będą mogli opublikować swoje materiały o Silksongu (Bloomberg ma mieć duży tekst). Usłyszymy wiele o tym jak powstawała gra. Twórcy mają też sami o tym opowiedzieć na tym video.

Opublikowano

Kur… liczyłem że demko będzie dla wszystkich dostępne na komsolce notlikethis

niech już podadzą datę 24.08.2025 i będzie miodzio macek

Opublikowano

Edit, możliwe że mieli na myśli, że tylko ten materiał dla Bloomberga odpowie na pytania "co się działo przez te 7 lat", a samo wideo od nich może być krótkim wideo ogłaszającym grę.

Demko nie zaskakuje zawartością. W sumie te same dwa miejsca co 6 lat temu. Pierwsza wygląda jak początek gry, z cytatem i "scenką". Druga jest przez obsługę polecana "dla tych znających HK, bo jest bardziej wymagające". Warto jednak zwrócić uwagę, o ile lepiej teraz wyglądają. Dojebali detali, oświetlenia, świetna animacja. (Gra obsługuje 120, ale nie jest jasne, w jakich okolicznościach, jest to osobny tryb, który pewnie poświęca rozdzielczość).

Rozgrywkę trudno komentować, bo dużo znowu będzie zależeć od ekwipunku i ulepszeń. Wydaje się, że leczenie nie jest już tak szybkie jak 6 lat temu (nadal leczy dużo), ale wygląda na to że nadal można leczyć się w powietrzu. Może są to jakieś charmy do założenia, by ludzie mniej ginęli w krótkim demku.

No cóż, będzie data i gramy. Jak pisałem stronę temu - pececik Rog Ally ma datę 16 października, a niby zapowiadano, że Silksong będzie "na premierę" (ale, again, Team Cherry zaprzeczył).

Ponadto wystawa w Australii za miesiąc ma raczej zawierać pełną wersję gry, więc być może twórcy woleliby wydać Silksonga przed nią.

Opublikowano
10 minut temu, Czoperrr napisał(a):

W czym tkwi fenomen Hollow Knight? Pytam serio, w jedynkę nie grałem.

Ja pierdole, jaki głupi post XD

Opublikowano
21 minut temu, Czoperrr napisał(a):

W czym tkwi fenomen Hollow Knight? Pytam serio, w jedynkę nie grałem.

To zagraj

Opublikowano

Tylko daj czas, bo początek nie da się ukryć jest trochę nudny i ślamazarny przez co może odrzucić. Ale to raczej bolączka metroidvani po prostu.

Opublikowano
11 minutes ago, Rozi said:

Ja pierdole, jaki głupi post XD

Głupi to ty jesteś, o to raczej pytać nie trzeba bo każdy na tym forum o tym wie.

Opublikowano

Czoper jaki tryb seniora w każdym temacie ostatnio xD

Opublikowano

Hollow Knight ma chyba najbardziej udokumentowaną bazę laurek pochwalnych w całym internecie obok Dark Souls i Bloodborne, nie trzeba długo szukać żeby dowiedzieć się dlaczego ludzie uwielbiają tę gierkę.

Opublikowano
11 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Będzie w XGP jak coś.

Kończę z Gamepass i Xbox bo za dużo czasu pożera. Do końca roku tylko PlayStation 5 i gry z płyty, które kupiłem oraz Steam Deck do klasyków.

Opublikowano

Gra wychodzi 1 dzień przed Cronosem, kilka dni przed MGS, a kilka dni później wychodzą Borderlandsy 4, ciężko.

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

Gdzie pre ordery na najlepszą wersję hybrydową na konsole switch2??

Wlasnie nic nie podali na żadną plaformę, ale trzeba czaić ich Discorda, bo ja chętnie przypoluję na jakieś EK.

To naprawdę bogaci ludzie, mogą nie mieć czasu na jakieś preordery xD.

Z wywiadu Bloomberga wychodzi, że zeszło juz 15 mln HK, niesamowite liczby.