_Red_ 11 979 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Wiem, mam alerty pepper xD :* Ale biały:(( Jeszcze przez moment było 30 sztuk c22 65" za 6499 zł, ale niby symbol LB w nazwie, chociaż w tytule aukcji był czarny. Muszę szybko bliknąć sobie siano na konto zakupowe bo tam widzę, że chyba nie ma pobrania w sklepie allegro Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 No na allegro szybko poszło już. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Może ktoś w pigułce podsumowac czym różnią się symbole LB od LA oraz Cx1 od Cx2? I czy w C1 oraz C2 reguła jest ta sama? Czytałem już różne opcje w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 16 godzin temu, Damian14 napisał: A co powiecie o SONY XR-65A95K? Warto kilka miechów dłużej oszczędzać, czy brać tego wspomnianego Samsunga, bo noob nie zobaczy różnicy? Generalnie wydźwięk jest taki ze Sony jest lepsze ale nie warto tyle dopłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Zastanawiam się czy przy topowych tv dla graczy ktoś realnie zobaczy różnicę w tych telewizorach. Bo w cenie jest ewidentna. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Największa różnica to jest jak się człowiek przesiada z jakiegoś starego fhd lcd na jakikolwiek OLED, później to już chyba tak nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Tak też przypuszczam, że ten efekt wow jest przy przesiadce ze starszej technologii na nowszą. Sam tak miałem jak przeszedłem z fhd na XR przeskok jakościowy kosmiczny, ale jak ktoś już ma dobrej klasy tv to pewnie jest zmiana ale nie ma już tego zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 No pisałem o tym dwie strony wcześniej, że S95B nie spowodował mi opadu szczeny, bo znałem już tę technologię 4 lata. To tak jakby zmienić auto z 911 Turbo na 911 Turbo S. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Aktualnie mam Sony Bravia KD-55XF9005, więc mam nadzieję, że jak przejdę na 65" OLED to wypierdzieli mnie z kapci Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Ja się zdecydowałem na XR z różnych względów ale przesiadka ze starego telewizora zrobiła efekt wow u mnie solidny. Jakość obrazu, hdr na prawdę robią robotę i takie wrażenie ma się chyba tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Na mnie największe wrażenie zrobił chyba HDR. Niby cyferkowo jest nędzny, ale w połączeniu z kontrastem obalił mnie z kanapy... szczególnie w grach takich jak gears 5, gdzie solidnie nad tym popracowali. Druga rzecz, to bardzo czysty obraz w ruchu. Mój poprzedni soniacz niby nie miał DSE, ale chyba rzeczywiście było to "niby", bo dopiero grając w jakieś wyscigi czy fifke na oledzie zobaczyłem co to jest czysty obraz w ruchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Przy przesiadce ze średniego LCD na OLEDa jest po prostu pierdolnięcie wszystkiego naraz, szeroka paleta barw, HDR, kontrast + idealna czerń i jesteśmy wyjebani z kapci. Potem wiadomo że już takich różnic nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Jestem ciekaw jaka różnica po Q70. W LED strefowym wnerwia mnie rozjaśnianie fragmentów jak i smugi za czarnymi elementami w ruchu. Smugi miałem zarowno w Samsungu jak i starej Toshibie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 To jeszcze przesiadka na oleda mnie kiedyś może spotka na razie z XR jestem bardzo zadowolony ale to pierwsze wrażenie jest jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 204 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 51 minut temu, _Red_ napisał: Jestem ciekaw jaka różnica po Q70. W LED strefowym wnerwia mnie rozjaśnianie fragmentów jak i smugi za czarnymi elementami w ruchu. Smugi miałem zarowno w Samsungu jak i starej Toshibie. Ja przesiadałem się z q80r na b9 i jesli chodzi o samo ogladanie tresci w dzien jakiejs ogromnej roznicy nie ma. W nocy to juz zupelnie inny swiat z tad tez jak wiekszosc nigdy nie powrocilbym juz do led tech.Sam game mode jak wiadomo to tez zupelnie inna bajka.Brak smuzenia,idealna czern bez wzgledu na vrr itd.Jedynie 30fps wiadomo ze bardziej szarpie na oledzie ale to bez uplynniacza. Z uplynniaczem obraz lepszy na oledku. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Z tymi 30 klatkami na oledzie, to racja. Odkąd mam ten telewizor, to 30 klatek jest absolutnie niegrywalne. Już na poprzednim LCD mnie to mocno bolało gdy odpalałem grę 30 fps po 60 fps, ale jak mocno zwarłem poślady, to się w końcu jakoś przyzwyczaiłem. Na oledzie nie ma szans... obraz jakby robi pauzę co klatkę i po chwili łeb mnie od tego boli. Ponoć jest to spowodowane brakiem smużenia, które to w LCD maskowało to szarpanie. Dlatego mocno trzymam kciuki, by w nowych grach kładli duży nacisk na tryb 40 klatek jeśli 60 nie da rady (a bnkowo nie da). Edytowane 25 Listopada 2022 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Ja zauważyłem taki coś u siebie na oledzie: Zasadniczo podczas przeglądania stron na tv w trybie hdr ekran robi się taki rozmyty przejaskrawiony nie wiem dlaczego. Po wył hdr jest ok. Co ciekawe tylko przy stronach to się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 24 minuty temu, Michał102 napisał: Z tymi 30 klatkami na oledzie, to racja. Odkąd mam ten telewizor, to 30 klatek jest absolutnie niegrywalne. Już na poprzednim LCD mnie to mocno bolało gdy odpalałem grę 30 fps po 60 fps, ale jak mocno zwarłem poślady, to się w końcu jakoś przyzwyczaiłem. Na oledzie nie ma szans... obraz jakby robi pauzę co klatkę i po chwili łeb mnie od tego boli. Ponoć jest to spowodowane brakiem smużenia, które to w LCD maskowało to szarpanie. Dlatego mocno trzymam kciuki, by w nowych grach kładli duży nacisk na tryb 40 klatek jeśli 60 nie da rady (a bnkowo nie da). Oledy nie mają trybu motion w grach, tj. interpolacji klatek? W Samsungu też mnie 30fps boli w oczy, wtedy wrzucam upłynniacz na 10 i jakoś idzie przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Oledy od LG nie mają upłynniacza w trybie gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 No i co, rano bomby leciały na C2 65" oraz C1 55" a wciąż cisza w biznesie na C2 55" (czarny). Skoro już po 5500 zł mają niektóre sklepy, przy dominującej cenie detalicznej 6999 zł to spodziewam się promki na poziomie pewnie 4999 zł. Z tego co rozumiem z Rtings, C2 to nie przełom nad C1, tylko trochę szybszy procek i jasność HDR? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Tak, którego wybierzesz i tak będziesz miał LUX do gierek. I ja tam nie wiem bo takie RDR2 w 30 i normalnie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Okej. Neo G7 u mnie. Zakrzywienie w grach kozak, w Windows, trzeba się przyzywyczajać. W sdr jest milion razy lepiej niż na IPS, pomijając brak poświat, świecących rogów i tak dalej, to czerń jest prawie jak na OLED, mogę dać na max strefy ale wtedy jest blooming widoczny. Natomiast w HDR jest jak na OLED. Czerń jest czarna. Granie w Warzone 2 w 4k i 165hz przy 32 calach? Kosmos totalny. Kolory nie mają żadnych zafarbów. Niby wychodzi ten oled 27 w grudniu, ale 27 to nie 32, ryzyko wypaleń w Windows rośnie kosmicznie, nie wiadomo co ze ściemnianiem przy stronach internetowych... Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Czyli podczas grania z HDR nie widać rozświetleń? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 W zasadzie widzę tylko jak ładuje grę w warzone i na dole są te numerki wersji chyba. Ale na tym samym ekranie lata myszka i nic nie ma. Więc nie wiem o co biega. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Tak wygląda w sdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi