Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Wybór w roku 2025 jest jeden - OLED.

Niech dołoży kilka funtów nie pożałuje.

Edytowane przez k0ntra

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Swojego C2 do PC kupiłem za 799 funta, a teraz patrzę na te C5 - które różnią się nazwą - i kosztują po 1200, ja pierniczę.

https://www.richersounds.com/lg-oled42c54la/

https://www.currys.co.uk/tv-and-audio/televisions/tvs/lg/oled-tvs/39-45

https://www.hughes.co.uk/product/tv-and-entertainment/televisions/all-televisions/lg/oled42c54la

No ale i tak warto. Chyba, że ktoś nienawidzi prawdziwej czerni i obrazu wg wizji reżysera.

Opublikowano
On 6/18/2025 at 6:10 AM, Basior said:

Heh nie mieli na stanie. No cóż polowanie na C4 65' za 5 tysi kontynuuję :)

Jak znajdziesz B4 to też bierz. Mam, polecam, wg testów różnice są pomijalnie małe, a cena potrafi być sporo niższa

Opublikowano

Ja wczoraj odebrałem 65B4, z kuponami wyszło za 3700 z lg.pl. Mają raty 0%. Teraz wyprzedają stare modele.

Opublikowano

Powitać ekipe.Mi z kolei tak się złożyło że 6 letni Samsung z salonu wyzionoł ducha i skończyło się zakupem G5 65 cali.Zdam relacje niedługo co i jak ale po paru dniach co mogę powiedzieć to przeskok jeśli chodzi o jasność porównując do G2 jest przeogromny.Zwłaszcza jeśli chodzi o full screen brightness.

Opublikowano
8 godzin temu, Rash napisał(a):

Powitać ekipe.Mi z kolei tak się złożyło że 6 letni Samsung z salonu wyzionoł ducha i skończyło się zakupem G5 65 cali.Zdam relacje niedługo co i jak ale po paru dniach co mogę powiedzieć to przeskok jeśli chodzi o jasność porównując do G2 jest przeogromny.Zwłaszcza jeśli chodzi o full screen brightness.

Do mnie też wpada jutro 65" G5 w miejsce G1 (też 65" więc mam nadzieję, że montaż to będzie tylko podmiana uchwytu i rozstaw kołków będzie taki sam). Liczę na to, że nowa matryca wypali mi gały macek (i na dobrą sztukę bez tak okropnego bandingu i pogiętego tv jak w mojej sztuce G1).

BTW soft w najnowszych modelach oledów LG podobno nadal ma problemy z poprawnym wyświetlaniem obrazu w trybie gry + HDR10 (czyli np podczas grania na PS5), poprawili to póki co tylko dla trybu film maker. Z Dolby Vision w trybie gry nie ma problemu (to z konsol akurat obsługuje tylko Xbox).

Opublikowano

Co do bandingu to ja szczerze przeraziłem się lekko po pierwszym uruchomieniu.Pasy straszne.Po 4h i pierwszym czyszczeniu matrycy wuala.Czysciutko.Ogolnie z każdym czyszczeniem do tych przepracowanych 100+ h matryce oled tak naprawde się hartują i dopiero wtedy można w pełni ocenić potencjał.Nie wiem jak z G1 ale mi wieszak z G2 idealnie podszedł pod G5.Po prostu przełożyliśmy telewizory.I tak,jeśli chodzi o problemy wieku dziecięcego nowego typu matrycy, LG ma jeszcze sporo do zrobienia ale z każdą aktualizacją jest lepiej i sam obraz daje naprawde mega duży efekt wow.Będzie Pan zadowolonyAloy_cool1

Edytowane przez Rash

Opublikowano
18 godzin temu, Shankor napisał(a):

Ja wczoraj odebrałem 65B4, z kuponami wyszło za 3700 z lg.pl. Mają raty 0%. Teraz wyprzedają stare modele.

A to jakie kupony wziąłeś? Jakieś standardowe, czy miałeś coś innego w zanadrzu?

Opublikowano

Tam było kilka tych kuponów - jeden za rejestrację na stronie, drugi "wymień stary na nowy" (ale nikt się nie odezwał ws. starego tv), kolejny od konsultanta na infolinii LG i jeszcze z ING jakiś był kupon, w sumie prawie 800 zł zniżki na TV, który już był przeceniony na stronie.

Opublikowano

Moja prawie ośmioletnia Bravia LCD zaczęła mieć ostatnio fochy i robić dziwne akcje, więc skusiłem się na LG C4 65 cali w promocji za 4,5k w Media Expert. Pierwszy Oled, zobaczymy ile to warte :)

Opublikowano
2 godziny temu, Shankor napisał(a):

Tam było kilka tych kuponów - jeden za rejestrację na stronie, drugi "wymień stary na nowy" (ale nikt się nie odezwał ws. starego tv), kolejny od konsultanta na infolinii LG i jeszcze z ING jakiś był kupon, w sumie prawie 800 zł zniżki na TV, który już był przeceniony na stronie.

Wziąłem na stronie LG, u mnie 3850zł (z montażem). Kurde przesiadka z B8 55 na B4 65 D

W końcu nowoczne cuda.

Cóż, jedynie co to napisali żę wysyłka po 19 sierpnia

Opublikowano

A mi ostatnio C2 wywala komunikat o rozładowanej baterii w pilocie, po zaledwie dwóch latach. Nie wiem czy jakiś błąd czy rzeczywiście tak szybko padły. W poprzednim 10 lat bez wymiany, no ale się dużo mniej klikało.

Opublikowano

To mało używasz. Ja z dzieciarnią to co 3-4 miesiące wymieniam akumulatorki przy mocarnym C7. Zobaczymy co pokaże B4, bo to niby 7 lat różnicy w technologii, ale pilot praktycznie bez większych różnic. Żyroskop do wskaźnika dużo zjada energii.

Opublikowano

Mi w B4 właśnie dziś wyskoczył komunikat o baterii, telewizor chyba z listopada jest. Tak więc to chyba normalne

Opublikowano

ja mam mego C4 z 2019 Oleda już z 5 lat chyba i obraz nadal spoko. Kiedyś jak zmienię to wjedzie 77''. Chociaż częściej gram na PC i obecnie nie mam konsoli

Opublikowano

Jak możesz mieć C4 z 2019? Ja też mam oleda z 2019 i wtedy był C9, C4 to są oledy z 2024

Opublikowano

to może coś pokręciłem musze sprawdzić :) w każdym, bądź raze mój oled ma ponad 5 lat i nadal dobry

Opublikowano

Mój ma chyba ok 7 lat (b8) i jeb'ane pasy są od prawie roku. Takie na dole czarne, wypalone. Do tego trochę czarnych martwych pikseli. Zatem b4 wejdzie przepięknie. W końcu vrrrrrry i inne gó'wna o których sie tylko czytało sie zobaczy ;p. I samo przejście z 55 na 65 też. Eh ciekawe kiedy realnie lg wyśle bo piszą ze po 19 sierpnia dopiero.

Jakieś porady, filmiki pod granie kąsolowe na nowym sprzęcie?

Opublikowano

U mnie po 6 latach jest kilka wypalonych kropek przy krawędziach ekranu, także nie ma dramatu, nie przeszkadza to w ogóle w oglądaniu, a że TV już swoje lata ma, to mojej głowie też to nie przeszkadza.

Czy G5 z tego roku można postawić na szafce czy wszystkie są do powieszenia na ścianie? Tak chyba było z G4 z zeszłego roku, że nie dało się kupić TV na szafkę, trzeba było osobno kupić podstawę pod taki telewizor.

Gdzieś kiedyś chyba czytałem, że na ten rok mają wypuścić właśnie wersję na ścianę i na szafkę, ktoś wie czy jest to jakoś oznaczane? Czy po prostu w każdej aktualnym G5 jest stopka pod TV?

Opublikowano

@Wooyek na PL rynek nie ma wersji z podstawką w zestawie, jest tylko ta z uchwytem na ścianę.

Trzeba dokupić albo podstawkę od LG albo coś zgodnego z VESA.

Btw na nowe oledy jest teraz ograniczona czasowo promka od LG z cashbackiem, zwracają do 1500zł.

Opublikowano
29 minut temu, jar3czek napisał(a):

Btw na nowe oledy jest teraz ograniczona czasowo promka od LG z cashbackiem, zwracają do 1500zł.

A jak oddasz stary to jeszcze 500zł odejmą od ceny, przynajmniej mi tak pokazało, jakbym oddał C9, to to G5 by mnie 8k wyszło...

Kurwa nie, nie jest mi to potrzebne, stary całkiem nieźle działa, muszę ochłonąć. notlikethis