Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Ja mam RGB i HDCP 2.2.

Przegrzebales ustawienia HDMI w telewizorze? Często są wyłączone funkcje typu Ultra HD Deep colour na poszczególnych wyjściach. 

Opublikowano

Kobik pierwszy, jak włączysz grę to powinieneś standardowo mieć YUV422(HDR) HDCP 2.2

Edytowane przez easye

Opublikowano
3 godziny temu, Grabek napisał:

Jakiego tivika byscie polecili tak do 3kpln? Docelowo pod prosiaka/netflixa

Opublikowano
3 godziny temu, II KoBik II napisał:

Zagul musisz w ustawieniach zmienić na ulepszony format hdmi

https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00167580

Tak zrobiłem. Mój TV pozwala na ulepszony format dla HDMI 2 i 3. Na tych portach po włączeniu tego mam do wyboru wszystkie rozdzielczości: YUV422  i RGB, a HDCP jest 1.4. Po przełączeniu na np. HDMI 1 mam YUV422 i HDCP 2.2, ale jest komunikat typu: Twój TV może obsługiwać 4K, ale jest ustawiony na 2K, sprawdź ustawienia.

Opublikowano
4 minuty temu, easye napisał:

A wszystkie porty powinny mieć, tak?

Nie nie, jest komunikat na TV, że mój model wspiera ulepszony format na HDMI 2 i 3.

Opublikowano

a sorry nie zrozumiałem, no to rzeczywiście dziwne, zwłaszcza, ze już 2 kable tez sprawdziłeś. No to moze jednak rozwiązanie Fanka, bo innej konsoli, PC nie masz by sprawdzic?

Opublikowano

Sp

40 minut temu, easye napisał:

a sorry nie zrozumiałem, no to rzeczywiście dziwne, zwłaszcza, ze już 2 kable tez sprawdziłeś. No to moze jednak rozwiązanie Fanka, bo innej konsoli, PC nie masz by sprawdzic?

Sprawdzę po pracy w trybie awaryjnym. Czy to całe HDCP obniża mi jakość? z 2.2 na 1.4?

Opublikowano

Sprawdziłem właśnie w domu, nadal mam HDCP 1.4 (czy to naprawdę ogranicza jakoś jakoś obrazu?) Po włączeniu Spider-mana mam format koloru YUV422 zmieniony ze względu na ograniczenia standardu HDMI 2.0 w 4K HDR przy 60Hz, czy tak jest ok? 

Opublikowano

To tak, ale z tego co pamiętam nawet jak odpalam grę z HDR to mam HDCP 2.2

Opublikowano
Opublikowano

Dużej różnicy pomiędzy 1.4, a 2.0 to nie ma, różnią się szerokością pasma sygnału, gdzie ten pierwszy ma 340, a drugi 600. A i zapomniałbym, że obsługują format 4k tyle, że z tą różnicą jeden ma p24, a drugi p60 - także lepiej kup kabel, co ma 2.0.

Opublikowano

A co to p24 i p60 oznacza bo jestem zielony w tym temacie.

Tak sie zastanawiam jakie kable kupić bo potrzebuje jednego do przyszłego wypas TV który planuje na przyszły rok,jednego do monitora 4k do którego na tymczasem będzie podpięty pc,XoX i lapek problem ze monitor ma jedno wolne wejście hdmi wiec XoX i lapek będą wpinane i wypinane 345 razy dziennie a nie chce zajechać portów hdmi ciągłym przekładaniem kabli więc taki przedłużacz byłby idealny ale nigdzie nie mogę wyszukać 2.0 same 1.4.

Opublikowano

Ma ktoś SONY KD-49XF7596 ? Jaki polecacie TV ? Max 50 cali/3tys :) I tak przy okazji, ma ktoś Yamaha YAS-107 :) ?

Edytowane przez Alastor84

Opublikowano
Opublikowano

Caly czas sie zastanawiam nad tym NU, tylko wkurzaja mnie 2 rzecz. Brak wesjcia sluchawkowego i te nieszczesne podswietlenie krawedziowe :x

Edytowane przez bebbop

Opublikowano

Ktoś ma dobre ustawienia pod B8? Może sie podzielić?

Opublikowano

A nawet nie zagłębiłem sie w temat, dzięki. Dopiero co odpakowałem tv:rolleyes:

Edytowane przez grabipl