Opublikowano 11 czerwca 20195 l W czwórce na PSXie też już chyba były jakieś zadania, tylko zamiast ludków były jakieś punkty do których się podjeżdżało i odpalało misję. Tak to zapamiętałem. A trójka to na bank była klasyczna, oj czesało się rekordy przy Ace of Spade. Edytowane 11 czerwca 20195 l przez Butt
Opublikowano 11 czerwca 20195 l @devilbot zapisz obrazek jako bmp i dopiero jpg. Bo podejrzewam masz png i źle się tło zrobiło.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Autor Muszą być PNG ta okładka taka jest. Nie mogę znaleźć w wysokiej rozdzielczości na necie i w normalnych kolorach w wersji NTSC. Edytowane 11 czerwca 20195 l przez devilbot
Opublikowano 11 czerwca 20195 l To sobie zmniejsz w niej jasność, zwiększ kontrast i nasycenie barw... Format pliku graficznego nie ma tutaj żadnego znaczenia.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Nie wiem jak na PC, ale może to się nada: https://gamefaqs.gamespot.com/ps/199061-tony-hawks-pro-skater-2/images/128062
Opublikowano 11 czerwca 20195 l W dniu 10.06.2019 o 18:14, Meanthord napisał: Chłopie, jestem jednym z pierwszych zarejestrowanych użytkowników na tym forum od blisko 20 lat, przyszedłem jeszcze z TEKKENOWEGO FORUM MURZYNA z usersnethit, a Ty piszesz żebym udowodnił, że nie kłamię... ja (pipi)ę, ogarnij się trochę . Działa dzieki, nawet Policenauts ruszyło, chociaz nie jest to takie ładne i wygodne jak bleemsync gdzie mam wszystkie pozostałe gry.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l To sobie zrób ręcznie playlistę i będziesz je miał. Z tego co kojarzę, są w "/playlists/<nazwa platformy pasująca do nazwy w bazach danych>.lpl". Format tekstowy, o taki (forum rozwaliło formatowanie tekstu, nie może być odstępów pomiędzy wierszami...): <bezwzględna ścieżka do pliku>/<nazwa pliku>.<format> <nazwa wyświetlana w menu> <rdzeń> potem dwa entery i schemat powtarzasz Edytowane 11 czerwca 20195 l przez Berion
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Taki będzie oki: https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349? I ta ładowarka z Allegro od Meanthorda, czy w sklepach dostanę podobną?
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Nie mogę edytować poprzedniego postu przez te gówniane grasujące java skrypty, więc post pod postem... Przykład z PSTV, gdzie też robiłem to ręcznie. Dostosuj pod siebie. Podejrzewam, że całe środowisko jest zapięte pod root, więc startujesz pewnie z "/" (tak samo ze ścieżką do rdzenia retroarch, app0 to punkt montowania pfs cache w Vitach, więc na PSC będzie pewnie coś podobnego do "/game/usr/share/bin/retroarch/cores/nazwardzenia" (raczej bez rozszerzenia)). Mam nadzieję, że wszystko jest jasne. Ścieżki musisz sam rozkminić bo ja nie mam tej konsoli. ur0:/retro/NES/Adventure Island Classic (Europe).7z Adventure Island (Europe) app0:/fceumm_libretro.self FCEUmm Edytowane 11 czerwca 20195 l przez Berion
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Autor Retroarch robi sam playslisty niepotrzebna ręcznie skryptów pisać. Wystarczy przeskanować folder z grami.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l I dostaniesz gówniane nazwy gier do menu, już nie mówiąc o tym że ten procek nie nadaje się do takich obliczeń, przetaktuje się za chwilę w dół jak na PSV/PSTV. Poza tym chyba nie ruszy archiwów, ani *.pbp.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l 13 minut temu, Rozi napisał: Taki będzie oki: https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349? I ta ładowarka z Allegro od Meanthorda, czy w sklepach dostanę podobną? Pen chyba ok, ja wzialem specjalnie malego Nawet mejm by nie zauwazyl ze wystaje
Opublikowano 11 czerwca 20195 l W ogóle mi się ten Retroarch nie podoba, ale bede sie musiał przemeczyc dla dwoch gier i pozostalych emulatorow.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Autor Niestety ten retroarch w bleemsyncu ma (pipi)owy layout i skórkę, że tak powiem. Normalnie powienien wyglądać jak menu w sprzętach sony czyli poziomo o tak: Ja sobie dograłem takiego jak w filmiku u Meanthorda czyli takiego jak mam sam na kompie od lat bo ten w bleeemsyncu ma opcje w pionie. Co do bleemsynca to w przygotowaniu jest już obsługa folderów dla tej stockowej karuzeli np będzie można gatunkami gry sortować i uuchamiać z niej np gry ze snesa ze swoimi okładkami w osobnym folderze. Edytowane 11 czerwca 20195 l przez devilbot
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Nie ogarniam w tym retro jak save state sie ładuje manualnie, wiec ustawilem, ze z bomby ładuje ostatni zapis przy uruchamianiu gry. W weekend przysiade i sie tym pobawie, chce jeszcze nesa i snesa wgrac. Chociaz miejsca juz duzo nie ma.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Jak sobie pomysle ze ktoa zbiera tony zlomu by pograc w te gry na rozne konsole a teraz to wszystko w tym uroczym pudelku. Na minus:zbytlekkim pudelku, w zasadzie lata razem z kablami, moze tam olow by dolozyc.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l 37 minut temu, milan napisał: Pen chyba ok, ja wzialem specjalnie malego Nawet mejm by nie zauwazyl ze wystaje Jak z przodu to bym zauwazyl.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l 2 godziny temu, devilbot napisał: Tony Hawk 3 na psxa jest prawie taki sam jak na PS2 w trójce nie było jeszcze ludków i questów, a klasyczne zadania w czasie 2 min. Czwórka już na ps2 to były ludki i questy od nich, a na PSXa dalej klasyczny gameplay. W sumie dobrze - więcej tego samego muzyka dobra, można pograć. Ja wrzuciłem gry które chciałem 75 sztuk i są to: Ace Combat 2 Ace Combat 3 - Electrosphere Alien Resurrection Alien Trilogy Alundra Apocalypse - Starring Bruce Willis Armored Core Armored Core - Master of Arena Armored Core - Project Phantasma Blood Omen - Legacy of Kain Bloody Roar II Castlevania Chronicles Castlevania Symphony of the Night Colony Wars - Vengeance Crash Team Racing Dead or Alive Diablo Dino Crisis Dino Crisis 2 Disney's Magical Tetris Challenge Doom Echo Night Echo Night 2 - Nemuri no Shihaisha Ehrgeiz - God Bless the Ring Einhander Final Doom Fire Pro Wrestling G Front Mission 3 Future Cop L.A.P.D. G-Police - Weapons of Justice G. Darius Gex Gex - Enter the Gecko Gex 3 - Deep cover Gecko Ghost in the shell Gran Turismo 2 Legend of Mana Metal Gear Solid - VR Missions Mortal Kombat 4 Mortal Kombat Trilogy N2O - Nitrous Oxide Need for Speed - High Stakes One Powerslave Quake II R-Type Delta Raycrisis - Series Termination Raystorm Rival Schools Road Rash 3D Rogue Trip - Vacation 2012 Silent Bomber Sled Storm Soul Blade Soviet Strike Speed Punks Spider-Man Star Gladiator - Episode 1 - Final Crusade Star Wars - Dark Forces Street Fighter Alpha 3 Tales of Destiny Tales of Phantasia Tenchu - Stealth Assassins Tenchu 2 - Birth of the Stealth Assassins Tetris Plus The Misadventures of Tron Bonne Thunder Force V - Perfect System Tony Hawk's Pro Skater Tony Hawk's Pro Skater 2 Tony Hawk's Pro Skater 3 Twisted Metal 2 Vanark Vigilante 8 Warcraft II - The Dark Saga Zanac x Zanac Niestety mam bladą okładkę do Tonyego 2 i nie mogę spać przez to : Brak Primal Rage
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Autor @Alastor84 Nie wrzuciłem bo chyba kiepski port. Za to na początku wrzuciłem wszystkie versusy od Capcomu na PSXa - Marvel vs Capcom, XvsSF itp. Nigdy w to nie grałem na szaraku tylko na DC i co się okazało są wykastrowane z klatek animacji (co da się jeszcze przeżyć), w(pipi) długie loadingi ( i tak krótsze niż współczesne mordobicia xD) i co najgorsze żadna z nich nie ma trybu TAG tzn wybiera się 2 postacie ale nie da rady zmienić podczas walki na tę drugą. Ta druga działa tylko jak asysta. Chyba ramu nie starczyło czy coś. Bieda panie.
Opublikowano 11 czerwca 20195 l 2 godziny temu, devilbot napisał: @Alastor84 Nie wrzuciłem bo chyba kiepski port. Za to na początku wrzuciłem wszystkie versusy od Capcomu na PSXa - Marvel vs Capcom, XvsSF itp. Nigdy w to nie grałem na szaraku tylko na DC i co się okazało są wykastrowane z klatek animacji (co da się jeszcze przeżyć), w(pipi) długie loadingi ( i tak krótsze niż współczesne mordobicia xD) i co najgorsze żadna z nich nie ma trybu TAG tzn wybiera się 2 postacie ale nie da rady zmienić podczas walki na tę drugą. Ta druga działa tylko jak asysta. Chyba ramu nie starczyło czy coś. Bieda panie. W Secret Service sprzed 20-kilku lat Gulash pisał, że wersja na PSX Primal Rage odpowiada wersji 8 MB na PC (na płycie PC były 3 wersje dla 4, 8 i 16 MB pamięci - potwierdzam, bo miałem oryginał). Zatem chyba zła nie jest, skoro PSX ma 2 MB, a i tak jest to odpowiednik "średniej" wersji z PC. Zresztą i tak lepszego portu konsolowego, niż PSX i tak nie znajdziesz. Co do Retroarcha, to nie rozumiem narzekań. Emulator jak każdy inny, można wrzucić swoje skórki, są normalne opcje jak w każdym innym emu, czego więcej chcieć? Za to np. karuzela to dla mnie totalny obciach i bezguście. Co kto lubi. Edytowane 11 czerwca 20195 l przez Meanthord
Opublikowano 11 czerwca 20195 l 3 godziny temu, Dave Czezky napisał: i co? Mowilem, ze zayebista konsola. Wydrukuj 1 post i dolacz go do zestawu z konsola, albo wlicz wgrywanie hacka w cene + dodatkowe koszta za pamiec i juz masz czysty biznes. Mam Cie uczyc? Zobaczysz jak sie rzuca! Edytowane 11 czerwca 20195 l przez MEVEK
Opublikowano 11 czerwca 20195 l Zwłaszcza piracenie romów z Atari 65XE na pewno całkowicie załamie branżę współczesnego rynku gier konsolowych. Edytowane 11 czerwca 20195 l przez Meanthord