Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
28 minut temu, 20inchDT napisał:

Gamepass w tej generacji wyszedl za pozno, zeby cokolwiek zmienic, ale maszyna marketingowa ruszy, to lockhart i gp zjedza spory kawalek tortu.

Lockhart może coś ugrać biznesowo, zgadzam się. Ale moim zdaniem jego istnienie wyrządzi więcej szkód niż korzyści dla branży.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 364,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
10 minut temu, suteq napisał:

Czy ty naprawdę myślałeś że po wielu latach głupich decyzji z 500 dolarami za konsole z kinectem na czele nagle MS naprawi wszystko GamePassem sprzedając dodatkowe 80mln konsol w tej generacji żeby dogonić Sony? Bo nie wierzę że można być tak głupim. 

Teraz MS będzie mieć w miarę świeży start z nową generacją więc jak tego nie spieprzy to może ugrać bardzo dużo. Nie wspominając o tym, że cały czas dostaje hajs od pecetowców czy to za GP czy za zakupy ich gier na Steamie. 

A Mazzeo to nie jest casual, o których cały czas jest rozmowa. 

Nie do końca świeży start tzn. ms nie chce zaczynać od zera dlatego nie zrywa ze starą generacją. Chcę zachować częściowo bazę subskrybentów z tej generacji. Po prostu bardziej zależy im na usługach niż na hardwarze. 

Opublikowano

Trochę ochłonąłem przez weekend i w sumie w doopie mam halo bo nie jestem fanem tej serii. Wciąż kusi mnie Xbox i raczej na niego się zdecyduje w okolicach premiery. O brak dobrych gier nie ma co się martwić i z przyjemnością wykorzystam XSX do ogrania multiplatform z obecnej generacji, na które zabrakło czasu. Sporo jest w Gamepassie, a pudełka są sporo tańsze od wersji PS4. Od 5 lat gram na jednej konsoli (nie liczę starszych konsol, które odpalam od święta i RetroArcha) co mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło i po prostu nie mogę już patrzeć na PS4 (amator).

Opublikowano
14 minut temu, aph napisał:

Lockhart może coś ugrać biznesowo, zgadzam się. Ale moim zdaniem jego istnienie wyrządzi więcej szkód niż korzyści dla branży.

Wielu ludzi ma podobne obawy. M$ może po drodze wykosić wiele firm i zmienić rynek nie do poznania. 

2021 będzie mega interesujący. Ja kibicuję Japończykom, ale widzę zagrożenie ze strony M$

Przekładając to na język kutasów, to ps5 wygląda na porządnego ch.uja, a Xbox na czarnego śmierdzącego. 

Głupie du.py jednak często właśnie wybierają te czarne potwory, a normalni ludzi nie magą pojąć, jakie laski są głupie.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Ta hiperbola nieco przesadzona imo;)

Po prostu dla mnie obie pokazy zapowiadają utrzymanie status quo, a widzimy co się na rynku dzieje.

Opublikowano

Przesadzona i nieprecyzyjna, ale po komentarzach  o pisiorach, jajach, kupie na uśmiechniętej gębie, to też chciałem się włączyć.

Opublikowano

@suteq mój wpis był bardziej pod wydźwięk cw, a nie księgowych ms (w to nie wątpię, że wiedzą jak wyjść na swoje). Niby przewijały się jakieś informacje, że Sony i MS będą mieli inne podejścia do tego jak ugryźć następną generację, i może było to naiwne czekać na bomby (ng exy) i "walkę na noże" z ps o coś więcej niż pieniądze januszy... ale mimo to społeczność graczy na to czekała - > ba ja sam liczyłem, że MS zamiecie i zrobię upgrade na nowego X.  Reality check jest taki, że tej konferencji nie da się obronić, boty smutne pod kamieniami a kto próbuje zakrzywiać rzeczywistość traci zmysły :Coolface:

CW : jest chu.jnia, ale księgowi ms zadowoleni :reggie:

I zgadza się, jak odetną (MS) się w końcu od gier cross-gen to przyjdzie i czas na sztosy godne tych 12 tf, tyle że kiedy to będzie? Tu i teraz janusze i księgowi "nikogo". 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

A kiedy będą sztosy 10 tera na ps5? Sony też nie takie głupie, żeby napierdalać na premierę z grubej rury i zaczeka aż baza januszy im się powiększy. 

Bo tak na serio to na premierę sony na razie ma jeszcze mniej argumentów niż ms. Co wcale mnie nie cieszy. 

Gdyby coś mieli oprócz moralesa to już byśmy o tym wiedzieli. Teraz to tylko jakieś zajawki pozostają do pokazania z jednej i drugiej strony. 

Nie wiem skąd to zadowolenie obozu niebieskich. Chyba tym, że będzie w co grać w 2022.

A teraz to takie zadowolenie z tego, że ktoś ma jeszcze gorzej. No właśnie tylko czy na pewno gorzej?

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Zanim ta nowa generacja się dobrze rozkręci to ze dwa lata miną. Tylko, że po co w sumie czekać z zakupem? Ile przez rok PS5 stanieje? Nic. A co do ryzyka awaryjności premierowych wersji konsol to w sumie każda następna będzie mieć wadliwe egzemplarze.

Opublikowano

Spoko, za 10 lat Halo Infinite będzie wreszcie dopracowane, tak twierdzą 343i. Macie swojego Last Guardian xd

Opublikowano

(pipi)ać go, mi tam starczy aby multi było dopracowane. Ostatnio po ponownym ograniu po latach reacha i h3 w wersji na xox stwierdzam, że bungie jednak umiało lepiej w story w halo. 

Swoją drogą wrzucając taką gierkę do GP nie ma opcji żeby to się zwróciło tj. 500 mnl baksów. 

No ale przynajmniej przyciągnie do płacenia abo wielu hamburgerów. 

W ogóle trochę sytuacja jak z cyberpunkiem, po premierze też pewnie będzie płacz, że ujowo wygląda i że obecną generacja ograniczyła tego sztosa. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

W multi będzie wyglądać gorzej niż w singlu, zresztą już są wypowiedzi że - gra będzie " do" 4K jasno pokazują co się dzieje.

Czy wobec powyższego Halo I musi być złą grą? Absolutnie nie, miodności czy magii Microsoftu może tam być bardzo dużo. Ale nie o to chodzi w next genach.

Opublikowano

to tylko potwierdza, że jedynym nextgenem będzie pc :master: 

Opublikowano
11 minut temu, aph napisał:

W multi będzie wyglądać gorzej niż w singlu, zresztą już są wypowiedzi że - gra będzie " do" 4K jasno pokazują co się dzieje.

Czy wobec powyższego Halo I musi być złą grą? Absolutnie nie, miodności czy magii Microsoftu może tam być bardzo dużo. Ale nie o to chodzi w next genach.

Fajnie, że wiesz że multi to będzie lipa. Dzięki znafco. Akurat trudno o gorszy wygląd na małych mapkach 4vs4. No ale co tam zdam się na twoją opinię. 

Zresztą jeśli to Ty jesteś tym typem od ziarna to po co ja w ogóle z tobą gadam. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
3 minuty temu, lpcl napisał:

Fajnie, że wiesz że multi to będzie lipa. 

Chyba coś źle przeczytałeś albo co. 

7 minut temu, suteq napisał:

to tylko potwierdza, że jedynym nextgenem będzie pc :master: 

Zawsze był i od lat jest najgorszą platformą, niestety.

Opublikowano

Kolego, Znicz i next gen? Oksymoron ;p 

Opublikowano
54 minuty temu, aph napisał:

Zawsze był i od lat jest najgorszą platformą, niestety.

hahahahahahahahahaha

2020 rok, a konsole dalej odpalają gierki ledwo w 30 fps :) 

Opublikowano
W dniu 23.07.2020 o 23:13, alb84 napisał:

(...) 

Poza tym to jednego nie mogę pojąć. No Spencer dobrze to rozgrywał jak zaczął pociągać za sznurki. Super sprzęcik KoXik + Gamepass pozwoliły honorowo dokończyć obecną generację. No i dobre ruchy z wykupywaniem i zakładaniem nowych studiów dev. Ok obecną generację odpuścili z eXami bo i tak po ptokach, to w takim razie gdzie te wszystkie studia i ich gry? No rozczarowanko, liczyłem na porządne ciosy i start z kopyta na nowe rozdanie seX vs PS5. Te 12tf nic teraz nie znaczą i znowu może być za późno zanim się rozkręcą. 

Podtrzymuję :lapka:

Można oceniać tylko to co zostało dopiero pokazane, proste? Proste... 

Słuchajta, no staram się być obiektywny i powtórzę się - > do tej pory jakbym miał się decydować na pierwszy w życiu next gen na premierę to miał to być nowy X. Po MS wymagam więcej (i Wy też powinniście) bo to oni zostali w tyle za konkurencją i szczerze liczyłem, że od początku dowalą do pieca a japońce poczują oddech rywala i wtedy  oczywiście skorzystają na tym wszyscy gracze. 

CW/on

No sorry, jakby to był jakiś wielki wymóg żeby pokazali więcej konkretów po tylu miesiącach exowej posuchy, architektura sprzętu przyjazna dewom a tu kurła nil i można się rozejść. "Most powerful console ever" mówili - > wielkie napinanie pośladów i cyk... zielony rozmazany wysryw w postaci Halo. No i spoko jest księgowi MS to to i tamto, wiedzą przecież jak zarabiać kasę na casualach itp, nie ma się czym przejmować, jest gamepass za 4 zł to jest git... mentalność 500+ normalnie, grunt że dajo. 

Spoiler

rcJABmM.gif

Y19_Xz.gif

no tak :dafuq:

Takie pytanko mam, dla kogo był ten pokaz? Większość casuali pewnie nawet nie wie, że coś takiego miało miejsce i teraz co najwyżej rozejdzie się zły pr po tym jak zielone hardkory dostały z plaskacza. Normalnie DejaVu ze startu obecnej generacji, strzelają sobie w kolano jeszcze przed "wyścigiem" (brawo księgowi, fest marketing :yao:). Zieloni masochisci, gdzie zielone korpo smarka na swój zielony fanbase. Hrrr tfu zielony glut z kinola... 

Sony? Tak oczywiście, że można przymknąć oko na brak mocarnego exa na start routera, a Spider i Kena to już coś bardzo solidnego na dzień dobry. Dlaczego można przymknąć oko? PS2 - GOW2, PS3 - TLOU, PS4 - TLOUII & Cuszima chyba nie ma co tłumaczyć - > każdorazowo kandydat na GOTG na pożegnanie : This is for the Players :ohboy:

Od pierwszych zapowiedzi PS5 reklamowali: ssd, nowym padem/haptycznymi wibracjami i 3D Audio? Proszę bardzo, SSD pokazali na przykładzie Ratcheta, wibracje trzeba samemu sprawdzić - > AstroBocik na testy w prezencie, a 3D Audio przemilczę bo też trzeba sprawdzić samemu. Dodatkowo prezentacją Horizon II pokazali jak kreować nastawienie społeczności, wszyscy wiedzą że next gen nadchodzi, i że będzie to PS5. To je marketing. Na początku jak Cerny przymulał to słabe to było przyznam, ale teraz wygląda to na bardziej przemyślany sprzęt od popielniczki. 

Spoiler

Szkoda, karny ku*tas dla MS bo spyerdolili to koncertowo i chuy im w cyce, nie to nie, na ten moment koX zostaje do gamepassa:nosacz3:, a jak Kena zgarnie te 9/10 to będzie hype na PS5:lapka:

Opublikowano

Konsole są dowodem, że większość ludzi ma wylane  na 4K/60fps.

Prawie każdy konsolowy bestseller jest w 30Hz.

Fajnie jest mieć więcej, ale dla prawdziwego pc master race wszystko poniżej 144hz się tnie, a prawdziwa płynność jest od 240hz.

Przeciętny PC jest słabszy od konsol.

Ci co inwestują w PC, to potem nie mają czasu grać. Szkoda też kasy na gry, bo na nowe GPU trzeba odkładać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.