Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Nic dziwnego, że klapy się nie przejęły wizją płacenia 350zł za gierki, skoro można im wmówić coś takiego :kaz:

Sony ceny.jpg

@YETI, @ListuniO - 350zł to nie jest mniej niż 250 :reggie:

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ale po jakiego grzyba Wy ciagle o tej kasie.

Gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach :philosoraptor:

Opublikowano

Przez ile miesięcy trzeba stosować dietę czokoszokową, żeby kupić exa na playstation :philosoraptor:

Opublikowano

Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

A więc przechodząc do jadłospisu za 100 zł.
Aby przezyć miesiąc za 100 zł potrzeba:

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
1kg kaszy jęczmiennej około 2 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
10 paczek Chochoszoków ok. 20
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.

Razem około 100zł.
Zostało mi jescze 7 złotych z tej stówy. Nieźle.

Jak to jemy?
Rano zagtować gar sosu-mamy na 2 dni.
Pierwszy tydzień-makaron. 5 bułek dziennie, pół paczki Chocoszoków.
Drugi tydzień-ryż. 5 bułek dziennei, pół paczki Chocoszokw.
Trzeci tyedzień-kasza jęczmienna, 5 bułek, pół paczki Chocoszokwó.
Czwarty tydzień-6 kilo ziemniaków, 5 bułek , pół, paczki Chocoszoków.

Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.

Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.

Brakowało mi jedynie serków, jogurtów i rybek.
Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

Opublikowano
15 minut temu, Wredny napisał:

Nic dziwnego, że klapy się nie przejęły wizją płacenia 350zł za gierki, skoro można im wmówić coś takiego :kaz:

Sony ceny.jpg

@Wrednya Ty wiesz ze gry na Xboxa tez będą tyle kosztowały czy tego nie złapałeś ?

Teraz, 20inchDT napisał:

Polska jest najtańszym krajem w Europie i można się tu wyżywić za około 100zł miesiecznie.

Właśnie kończe taki miesiąc za 100zł. Musze powiedzieć, że ani razu nie byłem głodny-ba!-momentami byłem nawet przejedzeony, zapchany.

Nie zaliczam do jedzenia pica, co chyba oczywiste, bo jedzenie to jedzenia a picie to picie i na samą Cole wydałem koło 200zł(2 litry dziennie, czsami jescze wieczorem dokupowałem litrowa Colę).

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł
15 sosów do potraw jeden po około 50 groszy-około 7 zł, lub kilka sosów gotowych po ok.3 zł.

Razem około 100zł.

Jak to jemy?

Zamiast Chocoszoków można kupować krem czekoladowy-400 gr za 2,5zł albo zwykle kulki czekoladowe, można nabyć za 1-2 zł 300 gramów.

Także jadłsopsis jest sprawdzony i bardzo sycący-nawet zostało mi jeszcze trochę rużu i kaszy, bo kilogram na tydzień to naprawdę jest aż nadto.

Ale bez problemu mogę taki miesiąc powtórzyć-mówię to jako osoba która lubi jeść, objadać się, czy nawet obżerać.

@20inchDTmozna tez isc do pracy

Opublikowano

Mi jest dobrze w domu. Wole żeby matka robiła na dwa etaty.

Opublikowano
35 minut temu, 20inchDT napisał:

1kg ryżu ok.3zł
1kg makaronu ok.2,5 zł
6kg ziemniaków ok.8zł
2kg margarany ok 5 zł
150 bułek około 50zł

Razem około 100zł.

Jak to jemy?

o kurwa

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał:

Sony ceny.jpg

Czekałem z niecierpliwością na VCS i LCS z platynkami ale dupa więc muszę się zadowolić platynami tylko w głównej trylogii. :smutas: 

Opublikowano
16 minut temu, suteq napisał:

Czekałem z niecierpliwością na VCS i LCS z platynkami ale dupa więc muszę się zadowolić platynami tylko w głównej trylogii. :smutas: 

Będzie dostępne na ps5 przez 2 miesiące w każdą pełnię księżyca za 369zł! A nie, to nintendo :rayos:

Opublikowano

Powiedzcie mi zieloni, skoro gry na Xboxa Series X i Xboxa Series S będą kosztowały 359 PLN a widze to Wasz straszny ból dupala to powiedzcie w co będziecie grać na tym swoim zielonym mesjaszu?

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Powiedzcie mi zieloni, skoro gry na Xboxa Series X i Xboxa Series S będą kosztowały 359 PLN a widze to Wasz straszny ból dupala to powiedzcie w co będziecie grać na tym swoim zielonym mesjaszu?

Wszystko w gamepassie niebieski przegrywie :xboss:

EDIT: Za 4zł oczywiście

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

whatwashethi.jpg

Pierwsze klapy już klikają w kąkuter, zeby przycebulić na Godpassie. Niestety sa to istoty ograniczone i nawet prosta instrukcja jest zbyt skomplikowana. Zrobic 4 miesiace z 13? No problem. Zaczynam rozumiec dlaczego te filmo-gry $ony z oskryptowanymi sekcjami są tak popularne.

Opublikowano
5 minut temu, UberAdi napisał:

Wszystko w gamepassie niebieski przegrywie :xboss:

EDIT: Za 4zł oczywiście

No to powiedz jaki idiota kupuje konsole czwartej generacji i gra w gry z pierwszej, drugiej i trzeciej? Bo chyba nie wierzycie że duże gry będa w GP? No bo jak w to wierzycie to nie wiem czy jest jeszcze jakiś ratunek....

A i Medium czy Hellblade to nie gry AAA tylko będa słabiszczaki albo jakieś eksperymenty do wydania później na słiczu za 79 PLN

4 minuty temu, 20inchDT napisał:

whatwashethi.jpg

Pierwsze klapy już klikają w kąkuter, zeby przycebulić na Godpassie. Niestety sa to istoty ograniczone i nawet prosta instrukcja jest zbyt skomplikowana. Zrobic 4 miesiace z 13? No problem. Zaczynam rozumiec dlaczego te filmo-gry $ony z oskryptowanymi sekcjami są tak popularne.

Słaby tryharder nawet jak na Ciebie

Opublikowano
Teraz, ListuniO napisał:

No to powiedz jaki idiota kupuje konsole czwartej generacji i gra w gry z pierwszej, drugiej i trzeciej?

Z wczorajszej konferencji wynika, że wielu fanów Sony tak skończy a co? :kaz: 

Opublikowano

Najpierw chuyowe lesby2 teraz ruchanko przy ps5 listerin nie ma łatwego życia w ostatnim czasie  :(

Opublikowano

No zamówiłem dzisiaj Pleya. W chvuj szczesliwy:banderas:Jak dwie lesby.

Bedziecie spust tu robić 22 września czy w temacie Xbox series X na głównym?

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
25 minut temu, ListuniO napisał:

Gamepass listernio

16 minut temu, ListuniO napisał:

Bo chyba nie wierzycie że duże gry będa w GP?

Co? Każda już zapowiedziana gra 1st party od MS będzie w Gamepassie czy to nowe RPG od Obisdian - Avowed czy Fable od Playgroundu przez nowe Halo, Forze Motosport, Horizon 5 etc

A do tego Everwild, Hellblade 2, Stalker 2, The Gunk, Scorn, Medium, Grounded a jeszcze gierki z XO czyli Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Gears 5, Ori and the will of the Wisps z patchami po XSX - wszystko dzięki dobroci spencera za 4zł :xboss:

Opublikowano
14 minut temu, ListuniO napisał:

No to powiedz jaki idiota kupuje konsole czwartej generacji i gra w gry z pierwszej, drugiej i trzeciej? Bo chyba nie wierzycie że duże gry będa w GP? No bo jak w to wierzycie to nie wiem czy jest jeszcze jakiś ratunek....

A i Medium czy Hellblade to nie gry AAA tylko będa słabiszczaki albo jakieś eksperymenty do wydania później na słiczu za 79 PLN

Słaby tryharder nawet jak na Ciebie

Dlatego, że mam kupione takie gry jak Modern Warfare, R6 Siege czy THPS 1 + 2 w które gram regularnie, mam jakiś tam progres i nie chce się z nimi żegnać. 

Opublikowano
1 minutę temu, bluber napisał:

Gamepass listernio

Co? Każda już zapowiedziana gra 1st party od MS będzie w Gamepassie czy to nowe RPG od Obisdian - Avowed czy Fable od Playgroundu przez nowe Halo, Forze Motosport, Horizon 5 etc

A do tego Everwild, Hellblade 2, Stalker 2, The Gunk, Scorn, Medium, Grounded a jeszcze gierki z XO czyli Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Gears 5, Ori and the will of the Wisps z patchami po XSX - wszystko dzięki dobroci spencera za 4zł :xboss:

Nie gram w żadne z tych gier to jestem klapem. Nawet nie trafiam na reklamy tych gier (oglądam dużo treści), ani ludzie o tych grach nie gadają (o lesbach2 usłyszałem od 4 przypadkowych osób w przeciągu 2 dni) i pozostałe to wyglądają jak (ogr). Fajnie że jest PlayStation. 

Pytam ponownie, panowie na zielonych pastwiskach - 22 września 2020 będą gorące tańce tu w CW czy na głównej? 

Poświęcam na Was tyle czasu że już mam tylko maks jeden wątek dostępny:)

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

Nie gram w żadne z tych gier to jestem klapem. Nawet nie trafiam na reklamy tych gier (oglądam dużo treści), ani ludzie o tych grach nie gadają (o lesbach2 usłyszałem od 4 przypadkowych osób w przeciągu 2 dni) i pozostałe to wyglądają jak (ogr). Fajnie że jest PlayStation. 

A ch00j mnie obchodzi, że grasz tylko w reklamowane w mainstreamie gierkach xd 

Opublikowano

Ale będą dechy jak 22 września 2020 w(pipi)ią ceny pponad 3 paki za gre na Xboxa.

Będzie spokój w temacie.  Mało postów. Będe mógł iśc na temat o PlayStation 5. :klapek:

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
8 minutes ago, ListuniO said:

Będzie spokój w temacie.  Mało postów. Będe mógł iśc na temat o PlayStation 5. :klapek:

A co będzie w dziale ps5? 
Demons soul będzie w dziale souls, a Spidera i Horizona prawidłowo przeniesię się do ps4.
Zostanie allstar samochody za 360zł.

Opublikowano

Listunio jak się zadomowił w CW, godnie zastępujesz mendrka

Spoiler

brainlet1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.