Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Obstawiam że w następnej generacji PlayStation 5 mimo wszystko, dzięki sile marki, trwałej wieloletniej obecności na większej ilości rynków (Xbox wciąż nie istnieje w takiej Europie kontynentalnej np.) sprzeda się lepiej od Xboxa. Ale nie będzie to już taka przewaga jak PS4 nad xbonem, ale co gorsze dla PlayStation myślę że Xbox może odstawić Sony o lata świetlne jeśli chodzi o subskrybcje.

W tym momencie przewagą gamepassa nad panów wychodzi pewnie koło 10:1 i nic nie zapowiada tego że te proporcje miałyby się zmniejszyc.

A jeżeli postawa Sony dalej będzie tak bierna jak dotychczas, a Microsoft wciąż będzie kontynuował swoja ofensywę to za kilka lat to skosnoocy mogą obudzić się z ręką w nocniku.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 362 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Trzeba mieć zniszczone życie, żeby na premierę kupować ps5, bf nie jest w stanie uciągnąć w 4k. Dziadostwo sprzęt.

Opublikowano

Jeśli ktoś się łudzi, że next genowe gierki będą latać w 4k na ps5 to lepiej niech się obudzi, już demko unreal engine pokazało jak to będzie wyglądać tj. 1440p i 30 fps, wewnętrzne studia pewnie dobiją w porywach do tych 60 fps, chociaż już ten ds pokazuje, że nie trzyma non stop tych 60.

Opublikowano

Przeczytajcie więcej niż wpis z Twittera o tym battlefield xD lol

Obie konsole dostają boosta do tej gry, nie ma żadnej specjalnej edycji. Pro miał maks 1800p rozdzielczość, a one x 4k.

Opublikowano

Ja (pipi)ie, to gadanie że sony nic nie musi to jest umysłowe kalectwo że szkoda słów.

Mogą nasrać na nas, ale trudno

Opublikowano

Ja rozumiem co on mówi, ma po czesci racje w swoich przemyśleniach, Sony nie musi robić nic a Janusz i tak poleci i to kupi, tu zgoda, ale pomijając to jest po prostu głupi myśląc ze to słuszne i bije temu brawo.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
Teraz, eX4cT_PL napisał:

Ja rozumiem co on mówi, ma po czesci racje w swoich przemyśleniach, Sony nie musi robić nic a Janusz i tak poleci i to kupi, tu zgoda, ale pomijając to jest po prostu głupi myśląc ze to słuszne i bije temu brawo.

Jakbym jednak brał to PS5 na premierę to podejrzewam, że sam bym siebie przekonywał, że to dobry wybór: Bo Sonka, bo exy, bo sentyment bo(pipi)to. Człowieka prędzej przekonują emocjonalny argumenty, niż te logiczne no ale co zrobić..Chce sobie chłopina kupić PS5? Proszę bardzo, a z resztą bawimy się na Livie, w najlepszej grafice, najszybszej usłudze sieciowej i za grosze.

Opublikowano

Wybór cytatów z PPE

Tygodniowo mam może 10godzin na gry, w miesiącu przejdę 1 tytuł . Cenie sobie czas spędzony przy konsoli i nie chce zaśmiecać sobie biblioteki miernymi grami i tracić na nie czas, dlatego szukam wyjątkowych tytułów. Zakup gry i sprzedaż jej na olx bez wiszącej gilotyny ,ze coś mi zniknie z gamepassa jest bezcenne. To taki luksus na który chcę sobie pozwolić.

Jakas szara strefa :obama:

Kurde na psn jest pełno promocji po 40 pln. I to nie wcale złe gry .. co rusz jest jakaś promo i co rusz coś kupie za te 40-50 pln. No albo na płytce. Nigdy nie czekałem ze sprzedażą jakiejkolwiek gry dłużej niż tydzień. Korzystam tylko z OLX i Facebooka - grupa dla mojego miasta gdzie albo się wymieniam albo kupuje albo sprzedaje z odbiorem własnym albo umawiamy się gdzieś na mieście w Łodzi - banalne ale to dlatego, że użytkowników ps4 jest masa.

Opublikowano
31 minut temu, Moldar napisał:

Przeczytajcie więcej niż wpis z Twittera o tym battlefield xD lol

Obie konsole dostają boosta do tej gry, nie ma żadnej specjalnej edycji. Pro miał maks 1800p rozdzielczość, a one x 4k.

Boty nie doczytały tylko nagłówek złapaly bo argumentów brak:whyyy:

Aaaa, kaleka umysłowy? Spier.doleniec? Naprawde mówią to typy które po 7 latach zyebanej konsoli ze zyebana generacją (i jeszcze głośno przyznają temu racje) biorą znowu Xboxa zanim jeszcze się generacja nie zaczeła? Paolo który pyerdoli ciągle o mocniejszych bebechach i że na papierze to wygląda lepiej sam gra n XoS mając od kilku lat XoX. na rynku. Debil? Spójrzcie w lustro dałny:obama:

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
3 minutes ago, LiŚciu said:

Aaaa, kaleka umysłowy? Spier.doleniec? Naprawde mówią to typy które po 7 latach zyebanej konsoli ze zyebana generacją (i jeszcze głośno przyznają temu racje) biorą znowu Xboxa zanim jeszcze się generacja nie zaczeła? 

Miałem (mam) PS4 a teraz biorę Xboxa :)

Opublikowano
26 minut temu, Czoperrr napisał:

Tygodniowo mam może 10godzin na gry, w miesiącu przejdę 1 tytuł . Cenie sobie czas spędzony przy konsoli i nie chce zaśmiecać sobie biblioteki miernymi grami i tracić na nie czas, dlatego szukam wyjątkowych tytułów. Zakup gry i sprzedaż jej na olx bez wiszącej gilotyny ,ze coś mi zniknie z gamepassa jest bezcenne. To taki luksus na który chcę sobie pozwolić.

Który to świr? :obama: 

Opublikowano
19 minut temu, LiŚciu napisał:

Aaaa, kaleka umysłowy? Spier.doleniec? Naprawde mówią to typy które po 7 latach zyebanej konsoli ze zyebana generacją

Nie przeginaj to PS4 nie było wcale, aż tak z(pipi)ane..

Edytowane przez izon

Opublikowano

Trzeba zjadać kut.asa żeby wybrać Xboxa w tej generacji:)

Opublikowano
37 minut temu, LiŚciu napisał:

Trzeba zjadać kut.asa żeby wybrać Xboxa w tej generacji:)

300px-You_Are_Not_a_Clown._You_Are_The_E

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

Obstawiam że w następnej generacji PlayStation 5 mimo wszystko, dzięki sile marki, trwałej wieloletniej obecności na większej ilości rynków (Xbox wciąż nie istnieje w takiej Europie kontynentalnej np.) sprzeda się lepiej od Xboxa. Ale nie będzie to już taka przewaga jak PS4 nad xbonem, ale co gorsze dla PlayStation myślę że Xbox może odstawić Sony o lata świetlne jeśli chodzi o subskrybcje.

W tym momencie przewagą gamepassa nad panów wychodzi pewnie koło 10:1 i nic nie zapowiada tego że te proporcje miałyby się zmniejszyc.

A jeżeli postawa Sony dalej będzie tak bierna jak dotychczas, a Microsoft wciąż będzie kontynuował swoja ofensywę to za kilka lat to skosnoocy mogą obudzić się z ręką w nocniku.

Oczywiście że się sprzeda lepiej ps4.5  ten sprzęt ma to że startuje z poprzedniej bazy +110mln użytkowników, jedynie będzie tak że sporo HC graczy odpłynie do Xa i wrócą też osoby z czasów X360 a to najcenniejsza baza graczy która najwięcej hajsu zostawia w swoim hobby. 

X kompletnie nie istnieje w KKW i nic się tutaj nie zmieni + armia Dave'ów Czezkich sklepikarzy na wschodzie będzie zachęcała do plejsztejszon bo nie ma zła wcielonego w postaci XGP a złoto jak giereczki po 360zł kupno/wymiana/sprzedaż 

Przypominam że XO też miał dobry start dzięki właśnie bazie użytkowników po X360 mimo 100$ większej ceny, tragicznym PRem i kinectem wycelowanym w mordę.

Opublikowano

Jakby jeszcze umieścić w PS5 "Weekend Boost Mode" dzięki któremu od piątku do niedzieli przechodzenie typowego Sony cinematic pifpafa zajmuje 50% czasu mniej, żeby w poniedziałek grę wystawić już na OLX. To byłaby konsola IDEALNA.

Opublikowano
3 godziny temu, izon napisał:

https://www.ppe.pl/news/150935/sony-opublikowalo-darmowy-motyw-black-lives-matter.html

Ja pier.. Sony: jak nie LGBT to teraz BLM - do porzygania już z tą ideologią.

Ale mnie to wkur.wiło.

oczywiście dla białych, normalnych, nie ma nic. 

Co do słabszych bebechow ps5: to już ps3 miało slabsze porty, gorszego ps move, a i tak lepiej się sprzedało. 

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie zagrałeś to dla Ciebie praktycznie nowy tytuł, w dodatku w 4K/60. PS4.5 musi zadowolić się 1800p/60 XDDD

To nie jest wina czasem Ps4 Pro, że nie miało natywnego 4K?

28 minut temu, grzybiarz napisał:

oczywiście dla białych, normalnych, nie ma nic. 

BLM cieszy się ogromną popularnością w USA, chyba tylko wojsko USA cieszy się większym zaufaniem od nich. Również wśród white adults (60%).

Opublikowano

Smutno się patrzy jak Sony sie pogrąża tym skrajnym lewactwem, pozostaje tylko wspomnienie po tym jak kiedyś mieli jaja:

wn7XhFo.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Przez ostatnie 2-3 lata tej generacji Sony nie celowało już w jak największy userbase, a zwrot z pojedynczej konsoli, to też trzeba mieć na uwadze.

1 minutę temu, Observer napisał:

Smutno się patrzy jak Sony sie pogrąża tym skrajnym lewactwem

Support for Black Lives Matter movement down since June

Edytowane przez aph

Opublikowano
25 minut temu, aph napisał:

Przez ostatnie 2-3 lata tej generacji Sony nie celowało już w jak największy userbase, a zwrot z pojedynczej konsoli, to też trzeba mieć na uwadze.

i jakie to Sony działania poczyniło aby ten cel osiągnąć?

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

i jakie to Sony działania poczyniło aby ten cel osiągnąć?

Brak obniżki cen konsoli, limitowanie ilości na Black Friday ( w którymś roku konsole się skończyły jeszcze przed samym BF).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.