Opublikowano 9 września 20231 r To chyba będzie najdroższy serial jaki powstał. Przecież to wygląda jak kinówka z budżetem 200+ milionów.
Opublikowano 14 września 20231 r Kina mają wyłączność w październiku, a premiera 20-go. Krótkie okno, więc powinno być szybko.
Opublikowano 15 września 20231 r Fundacja sezon 2 wleciał dzisiaj finał , ale SZTOS. Pierwsze odcinki nieco zamulały, ale druga połowa sezonu szczególnie 3-4 ostatnie epizody wszystko wynagradzały. Jak ktoś po 1 sezonie zniechęcił się do serialu to polecam się przemóc i pociągnąć dalej oglądanie, bo kolejna odsłona jest o niebo lepsza.
Opublikowano 15 września 20231 r 33 minuty temu, messer88 napisał: W 8 epie już się nieźle podziało, 9 i 10 wleci 11 minut temu, Masorz napisał: Zacząłem finał 2 sezonu, ale muszę jechać do pracy Nadrabiać Panowie, jak dowiozą w 3 sezonie tak jak w 2, to w mojej ocenie serial wyrośnie na najlepszy serial s-f ostatnich lat. Gdyby nie te strajki w branży filmowej..., trzeba będzie długo czekać na kontynuację. Edytowane 15 września 20231 r przez bulaxyz82
Opublikowano 16 września 20231 r Wpadłem przeczytac czy warto 2 sezon ogarnąć , ponieważ po pierwszym byłem strasznie rozczarowany ( A książki uwielbiam). A tu takie opinie? dam szanse w takim razie.
Opublikowano 17 września 20231 r Mi się bardzo podobała końcówka drugiego, najbardziej LORE Demerzel i braci. Czekamy na 3 sezon.
Opublikowano 17 września 20231 r Pierwszy sezon 7/10 Drugi 8/10 I oby tendencja była dalej zwyżkowa, dojebali ładnie i nawet wszelkie flashbacki były bardzo ciekawe.
Opublikowano 18 września 20231 r Flashbacki bardzo na plus, fajnie wyjaśniały kilka rzeczy i poświęcono im nawet niemało czasu antenowego. W ogóle oprawa artystyczna i wizualna serialu to top of the top, jest parę widocznych niedoróbek i irytujących postaci (np. Gaal) no ale dostarczyli w tym sezonie trochę emocji. Molem książkowym nie jestem, więc nie mam porównania z materiałem źródłowym, ale to co wyczytałem na redditach, to dalej sez2 jest luźniejszą i swobodniejszą adaptacją książek.
Opublikowano 20 września 20231 r No i zaliczony sezon 2 znacznie lepszy od 1, ale nadal balansuje na granicy, natomiast wizualnie petarda. Faktycznie strasznie pomieszali w sezonie drugim wydarzenia książkowe, ale to uważam zdecydowanie na plus, gdyż serial potrafi fajnie zaskoczyć odbiorców zapoznanych z książkami. Edytowane 20 września 20231 r przez Rezoo7
Opublikowano 22 września 20231 r Obejrzałem te 2 sezony- ŚWIETNY serial kurde bele. Teraz chyba Pachinko.
Opublikowano 23 września 20231 r 16 godzin temu, Masorz napisał: Obejrzałem te 2 sezony- ŚWIETNY serial kurde bele. Teraz chyba Pachinko. Slow Horses? warto po to sięgnąć?
Opublikowano 23 września 20231 r 2 godziny temu, Banny napisał: Slow Horses? warto po to sięgnąć? Nie kurwa nie warto. Przecież użyłem słowa ŚWIETNY aby zgnoić ten serial.
Opublikowano 25 września 20231 r https://www.filmweb.pl/film/Misja+Greyhound-2020-807253 Niby zwykłe polowanko U-bootów na konwój, ale jak to jest zrealizowane i jakie panuje napięcie od początku do końca... Do tego wspaniały w tego typu rolach Tom. Za emocje i całość 9/10
Opublikowano 27 września 20231 r Znacie jeszcze jakieś podobne filmy? Poza Czerwony pazdziernik, Karmazynowy przypływ, U-571, Das boot
Opublikowano 27 września 20231 r Godzinę temu, Fanek napisał: Znacie jeszcze jakieś podobne filmy? Poza Czerwony pazdziernik, Karmazynowy przypływ, U-571, Das boot Nagi Peryskop jedynie przychodzi mi do głowy, ale raczej nie w to celujesz choć film świetny
Opublikowano 28 września 20231 r 22 godziny temu, Colin napisał: Nagi Peryskop jedynie przychodzi mi do głowy, ale raczej nie w to celujesz choć film świetny Haha oglądałem to kiedyś XD