Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 3 Remake

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 176,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Skończyłem   Hard, 20+ zgonów, około 10 godzin gry w sumie. Krótko, a na normalu bez powtórzeń i oszczędzania ammo pewnie pykłoby w 6 h. Jak najbardziej rozumiem żale, że gra trwa tylko tyle czasu i n

• Uwaga, będą SPOILERY i nudna i trochę marudna ściana tekstu. Muszę gdzieś przelać emocje i wrażenia po skończeniu, podobnie jak rok temu po RE2. Ocena gry z perspektywy "psychofana" jak to kto

• Czołobitna Jill i Nemesis z żydowskim kinolem. Teraz to już chyba widziałem wszystko.   Ciekawe co tym razem usuną z remake'o-reboot-o-remade'u i czy ponownie nie przegną z tymi idiotycznym

Opublikowano

hmm zazwyczaj dostaje od przodu i mashuje jak pojebany a i tak dziabnie

Opublikowano

No chyba, u mnie zawsze dopiero przy 3/4 pasek zwalnia ale i tak gryzie. A pare razy się wypełnił i mnie nie ujebało to już nie wiem ocb. 

Opublikowano

Bo to jest pasek do zmniejszenia przyjętych obrażeń a nie wyrwania się z uścisku, miśki :)

Opublikowano

Tak myślałem :xboss: Jezu ale ten nemezis męczy bułe niemiłosiernie xD Pan kapelusznik z dwójki to przy nim porządny chłopak. Przy pierwszej bitce to pokonałem i wypadło ulepszenie ale za każdym razem to tak tłuc? Przed powrotem do metra już sibie odpuściłem. Będzie ciekawie na hardkorze 

Opublikowano

X dłużej męczył bułę ganianiem. A na następne podejścia możesz sobie kupić brońki za punkty z czelendży, więc będzie łatwiej :)

Opublikowano

W porównaniu z oryginałem to on jakieś gówna zostawia niewarte walki. 

Opublikowano
57 minut temu, Pupcio napisał:

Tak myślałem :xboss: Jezu ale ten nemezis męczy bułe niemiłosiernie xD Pan kapelusznik z dwójki to przy nim porządny chłopak. Przy pierwszej bitce to pokonałem i wypadło ulepszenie ale za każdym razem to tak tłuc? Przed powrotem do metra już sibie odpuściłem. Będzie ciekawie na hardkorze 

Trzymaj zawsze granat w kieszeni na tego gagatka. I tak jak Bzduras napisał jak Cię zombiak złapie to mashowaniem zmniejszasz obrażenia a od unikania ataków są... uniki które w przeciwieństwie do oryginału normalnie działają.

Opublikowano

Uniki bardzo spoko, dodaje to tego arkejdowego SZNYTU :wujaszek:

Opublikowano

Mi ten Resident bardzo podpasił i jakoś daleko go od dwójki nie stawiam. A odnosząc go do oryginalnej trójki to jest bardzo fpytke, zwłaszcza późniejsze lokacje. 

Opublikowano

Ale Liściu przecież tutaj tyle strzelania i kamera za Jill więc co to za resident :nosacz3:

Opublikowano

Nie wiem gdzie jesteś teraz ale miasto to typowy bactrackingowy Resident. Później znowu będą lokacje po których się kręcisz jak po posterunku. Owszem jest więcej akcji z tym chorym bydlakiem które nadają wiekszego tempa. Oprócz jednej, bezsensownej akcji to każda lokacja ma takie same założenia. 

5 minut temu, Pupcio napisał:

Ale Liściu przecież tutaj tyle strzelania i kamera za Jill więc co to za resident :nosacz3:

Ołkeej, złapałem. 4 może buty czyścić trójeczce w rimejku. :pawel:

Opublikowano

Kanały teraz mam, oby były tak dobre jak te w dwójeczce :lapka:

Opublikowano

Szpital jest luksja później. 

U mnie przejście na C jak lamus, 6;50 coś. Jakbym chciał dalej grać to co lepiej kupić z pistoletów, samuraja czy infinity? Also przegapiłem gdzieś 3 notatki, jak je znajdę teraz to podliczy i wpadną punkty na zakupy do sklepu? 

Opublikowano
58 minut temu, Pupcio napisał:

Uniki bardzo spoko, dodaje to tego arkejdowego SZNYTU :wujaszek:

A próbowałeś celować po idealnym uniku? Bo jest lock na headshota z automatu i wtedy to dopiero czuć arkady :xboss:

@messer88 jak już to gnaty z nielimitowanym ammo, nie obniżają oceny za przejście z ich użyciem jak w dwójce. Znajdźki się stackują w kolejnych przejściach, możesz spokojnie szukać tylko tych ominiętych

Opublikowano
7 godzin temu, Bzduras napisał:

Fajne multi xD Nie, nie tykaj tego kijem.

Sprostowanie ode mnie. REsistance było bardzo fajne i dało mi kilkadziesiąt godzin dobrej zabawy. Adrenalinopędna eksploracja w jak najszybszym czasie, konieczność dobrej współpracy albo chociaż 2-3 po prostu dobrych graczy wiedzących co robią (inaczej przy dobrym mastermindzie przeyebane), no i po prostu uczucie oblężenia ze wszystkich stron.

Gierka zbombiła, bo na nią nie zasługiwaliśmy jako ludzkość XD W innym wymiarze gracze się jarali, a twórcy aktualizowali kontent o nowe mapy, nowych mastermindów, bossów, bohaterów, broniek i QoL, i wszyscy byli zadowoleni.

Ech.

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał:

Szpital jest luksja później. 

U mnie przejście na C jak lamus, 6;50 coś. Jakbym chciał dalej grać to co lepiej kupić z pistoletów, samuraja czy infinity? Also przegapiłem gdzieś 3 notatki, jak je znajdę teraz to podliczy i wpadną punkty na zakupy do sklepu? 

Jak chcesz jak najszybciej wszystko odblokować i mieć wesołą strzelaninę to infinite ammo a jak normalnie pograć tylko z coraz wyższym poziomem trudności to Samurai. Ja najlepiej się bawiłem przechodząc na Hardcore a później Nightmare bez używania wykupionych broni.

Opublikowano

Najpierw to myślę że może spróbowałbym S na standard zrobić, tylko 4h no nie wiem, nie lubię grać pod presją czasu. 

Opublikowano

Młody odpalaj muze i jedziesz :cool::lapka:

Będzie fajnie z idealnym unikaniem każdego zombiola żeby zmieścić się w 2h. Też jest taki luz jak w dwójce czy tu akurat trzeba spiąć dupe żeby tak szybko przejść?

Opublikowano

W RE3 szybciej idzie, bo gra jest krótsza - jak pominiesz znajdźki i przedmioty to na luzie sobie zrobisz

Opublikowano

Da się tylko musisz dużo damage'u zrobić w krótkim czasie.

Opublikowano

Kupiłem sobie tę część ostatnio na PS Store na przecenie i Residenty to jednak Residenty - super się gra, nawet jeśli ta część była oceniana niżej od genialnego RE 2 Remake.

Oryginał skończyłem lata temu na PSX i zupełnie inaczej tę grę zapamiętałem, ale nie traktuję tego jako zarzut :)

W każdym razie jestem gdzieś na początku i chciałem się zapytać czy to normalne, że w tej grze te zombiaki to takie gąbki na amunicję? Jest w ogóle sens do nich strzelać? Gram na normalu, więc się zastanawiam czy oszczędzać amunicję, czy eliminować kogo się da. 

Nawet jak wpakuje w któregoś zombiaka te 3-4 strzały w głowę, to i tak często się podnosi po czasie :facepalm:

Opublikowano

Trójka zdecydowanie bardziej strzlankowa część i nawet na hardkorze nie trzeba się specjalnie pieścić z amunicją

Opublikowano

Jak chcesz przyoszczędzić ammo i wybić wszystko co się rusza to jak zombiak padnie na glebę pociachaj chwilę go nożem.