Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

jeszcze beka że muszą się kontaktować z twórcami czy mogą odblokować 60 fps, bo czy to pasuje artystycznie do ich gry

na PC przecież są już od dawna w 60 klatkach, więc na ch*j pytają, takie auto HDR bardziej może popsuć "artyzm" czy jak to nazwać

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Widocznie wymaga to pewnych zmian i optymalizacji pod konkretną gierkę dlatego muszą pytać. Na PC masz z racji specyfiki systemu trochę inaczej przygotowane gry, często z różnymi paczkami tekstur pod różne ustawienia. 

Zawsze nie lubiłem konsolowych portów które w opcjach grafiki miały możliwość zmiany rozdzielczości i tyle xd. 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano
10 hours ago, Soban said:

Skyrima by mogli dać w 60fps bez tej wkurwiajacej zabawy z wlaczaniem i wylaczaniem by acziki lecialy z modem.

Mógłbyś przybliżyć co to za patent? 

Opublikowano

Przyznam, że ten njus zupełnie mnie nie cieszy ani rusza - 60fps niby spoko opcja, ale to jest poprawianie historii a nie tworzenie przyszłości - a przecież większość ludzi liczy na ten pokaz mocy najmocniejszej konsoli na rynku, a nie odgrzewane kotlety w 4k60

Na chwilę obecną, największe wrażenie na mnie (po przesiadce z obozu Sony) zrobił Gears 5 - jeśli mówimy o grach tylko na X - cała reszta spoko, ale nie urywa.

Co z tego że Sony ma DS3, które wygląda jak powinno, skoro ja w takie gry nie gram?

za każdym razem jak odpalam konsolę to mam powrót do 2000 roku - te kafle aż rażą po oczach - to niech zrobią jak przystało na "next gen"

Opublikowano
  • Autor

pewnie chodzi o dach w 1080p

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czyli jak?

menu główne konsoli - wygląda mega słabo moim zdaniem

rozumiem że to ma działać wszędzie tak samo, ale nie wiem czy to do końca dobra droga - skoro to XsX jest najmocniejszy na rynku, a wiele pojedynczych składowych świadczy inaczej

Opublikowano

To zawsze rozbija się o kwestię gustu. Nie wiem jedynak jak o wydajności konsoli miałby świadczyć jej dash. Zwłaszcza, że ten jest przejrzysty i łatwo się w nim odnaleźć, IMO dobrze zrobili, bo jego obecny wygląd jest wynikiem wieloletniej ewolucji, a nie stawianiem wszystkiego na głowie.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

To zawsze rozbija się o kwestię gustu. Nie wiem jedynak jak o wydajności konsoli miałby świadczyć jej dash. Zwłaszcza, że ten jest przejrzysty i łatwo się w nim odnaleźć.

rozumiem, mówię tylko z mej perspektywy - zwłaszcza że po przesiadce z PlayStation nie wydaje mi się on przejrzysty ani łatwy, już wolę ten ze Switcha prawdę mówiąc

Opublikowano

Menu trzeba dobrze poznać, ale jednak to ciągle skakanie po folderach i zakładkach, hejtuje od zawsze i do dziś się to nie zmienia. Jedynie menu podręczne jest spoko ogarnięte.

Opublikowano

Wsteczna jest spoko biorąc pod uwagę stagnację wydawniczą, która teraz panuje w niektórych gatunkach. Brakuje Ci np. horrorów to ogrywasz silenty. Ja miałem zajawkę na skradanki więc ograłem splintery a że były w wersji enhanced to weszły jak w masło. Teraz chyba ogram the darkness mimo, że w backlogu mam z 5 gier. Czuję jak te piekielne miniony mnie wzywają. 

Through you i will display my power... 

Through you i am born... 

You are nothing but my puppet... :D

Lw_darkness_wideweb_470x262,0.jpg

Opublikowano

A jeśli dobrze rozumiem to ten fitcher wyłącza się jak wyłączę grę. Czyli jak korzystam z QR to przez cały czas będzie to działało? 

Opublikowano
4 minuty temu, 20inchDT napisał:

Może trueachievements ma apke

Na konsoli chyba tylko. W sklepie play nie widzę. 

Troche słabo nie nie można na konsoli tak segregować achivkow jak wspomnianej przez Cb aplikacji (podstawka, dlc) 

Opublikowano
W dniu 19.02.2021 o 08:31, Moldar napisał:

Menu trzeba dobrze poznać, ale jednak to ciągle skakanie po folderach i zakładkach, hejtuje od zawsze i do dziś się to nie zmienia. Jedynie menu podręczne jest spoko ogarnięte.

Fakt, zarówno menu konsoli, jak i MS Store z jej poziomu to straszny burdel.
Kij z tym dashem w 1080p, ale XMB z PlayStation to zdecydowanie czytelniejsza opcja (no i tapetkę można sobie ustawić).

Z innej beczki - czy jest gdzieś opcja zmiany jakości/wagi zrzucanych screenshotów?
Bo te PNG po 13-15MB to tragedia - na kompa lecą dwa dni (przez tego "Pomocnika XBOX"), na forumek nie można ich w takiej jakości wrzucić i ogólnie nie wiem, po co to takie wielkie.

Klipy video można jakoś konfigurować (inna sprawa, że z takimi długościami to XBOX praktycznie nie istnieje w tym aspekcie), ale przy zdjęciach żadnych opcji nie widzę.

Opublikowano

Share jest słabo ogarnięty, na duży plus screeny, bo idą szybko, ale zmiany formatów nie zauważyłem. Filmy z kolei nagrywa się słabo, raz że krótkie, dwa, że nie nagrywają się żadne głosy w sesjach Multi. Ale coś tam pisali, że badają ten temat i może będą jakieś zmiany.

Opublikowano

W podcascie wygadał się, że dragon age Inquisition dostał fps boosta. Pewnie nagrywali wczesniej i zapomnieli wyciąc to info xd. Dobrze, bo odkładam zagranie w tę grę, a może niedługo będzie okazja.

Opublikowano
10 hours ago, Szymek said:

Na konsoli chyba tylko. W sklepie play nie widzę. 

Troche słabo nie nie można na konsoli tak segregować achivkow jak wspomnianej przez Cb aplikacji (podstawka, dlc) 

Ale w przeglądarce działa bardzo sprawnie.

Kiedyś było coś o appce dla płatnych użytkowników, nie wiem czy dalej aktualne.

Opublikowano

Plotki:

- MS planuje specjalny event na wiosnę z Bethesda 

- nowa gra Compulsion Games będzie zapowiedziana do jesieni

- The Coalition obok Gearsów robi nowe IP

Opublikowano

Mógłbyś podawać jakieś źródła tych plotek, bo jak sam pisałeś

W dniu 13.02.2021 o 19:28, Daddy napisał:

Dajcie spokój z tymi plotkami Później będzie jak z liściem, przeczytał tweeta trolla o SE i już na kolanach xd