Opublikowano 20 czerwca 20213 l Zmieniłem ostatnio neta na upc i za każdym razem gdy włączę konsole muszę na nowo wpisywać passa, miał ktoś podobny problem?
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Jak działa zewnętrzny HDD jako cold storage dla gier zoptymalizowanych pod X|S? Można je kopiować w trakcie grania i jakie są transfery przesyłu danych?
Opublikowano 21 czerwca 20213 l z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l No właśnie z żadnym innym urządzeniem nie ma problemu. Dziś sprawdzę po kablu w sumie może wtedy będzie ok.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Autor wifi 5 minut temu, Moldar napisał: z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc. też to mam strasznie to wkurwia
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Wczoraj po wznowieniu z trybu instant-on konsola przywitała mnie w trybie 640x480 bez możliwości zmiany. Zrobiłem jej soft reset ale to nie pomogło, dopiero restart konsola i w zasadzie wiążąca się z tym konfiguracja konta od nowa rozwiązała problem. Dziś rano znowu ustawiłem ją w tryb instant-on, ściągam sobie Sea of Thieves, zajrzałem przy okazji do ustawień i tam widzę że wyjście jest ustawione na DVI więc zmieniłem na hdmi i... przywitał mnie ekran w rozdzielczości 640x480 bez możliwości zmiany. Nie miałem czasu się bawić i dziś po pracy liczę że znajdę lepsze rozwiązanie niż czasochłonny restart i wpisywanie haseł od nowa. Pytanie jakie się pojawia to czy wina oprogramowania, na co stawiam, czy może tylko przewód jest wadliwy. Ktoś miał podobne przygody?
Opublikowano 21 czerwca 20213 l stawiam na kabel llub wej/wyj od kabla, spradź na innym czy to samo jest, w ustawieniach konsoli najlepiej dać zaawansowane>wyświetlacz>wykrywanie automatyczne oraz tryby wideo zeswalaj na yycc 4:2:2 ciekawostka, może po doomie czas na reboot quake'a
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Ależ by było zajebiscie. Ciekawi mnie swoją drogą co dalej z Quake Champions. Chciałbym, żeby na poważnie się za to zabrali i wylazło na Xboxy.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 24 minuty temu, Daddy napisał: stawiam na kabel llub wej/wyj od kabla, spradź na innym czy to samo jest, w ustawieniach konsoli najlepiej dać zaawansowane>wyświetlacz>wykrywanie automatyczne oraz tryby wideo zeswalaj na yycc 4:2:2 Dzisiaj jeszcze sprawdzę z innym przewodem, ale grzebiąc w necie trafiłem na kilka rozwiązań i raczej usterka systemowa znana od dawna, ale winy samego kabla nie wykluczam.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 40 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Arena shooter na padzie? No można ale czy na poważnie? No nie wiem. Halo
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 1 godzinę temu, Dalhi napisał: Wczoraj po wznowieniu z trybu instant-on konsola przywitała mnie w trybie 640x480 bez możliwości zmiany. Zrobiłem jej soft reset ale to nie pomogło, dopiero restart konsola i w zasadzie wiążąca się z tym konfiguracja konta od nowa rozwiązała problem. Dziś rano znowu ustawiłem ją w tryb instant-on, ściągam sobie Sea of Thieves, zajrzałem przy okazji do ustawień i tam widzę że wyjście jest ustawione na DVI więc zmieniłem na hdmi i... przywitał mnie ekran w rozdzielczości 640x480 bez możliwości zmiany. Nie miałem czasu się bawić i dziś po pracy liczę że znajdę lepsze rozwiązanie niż czasochłonny restart i wpisywanie haseł od nowa. Pytanie jakie się pojawia to czy wina oprogramowania, na co stawiam, czy może tylko przewód jest wadliwy. Ktoś miał podobne przygody? Przestaw na automat. Nie DVI i nie HDMI. Może to być tez wina tv który przestawia tryb wyświetlania i wymusza na konsoli. W trybie HDMI jest domyślne wyświetlanie 640x480
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 3 minuty temu, LiŚciu napisał: Przestaw na automat. Nie DVI i nie HDMI. Może to być tez wina tv który przestawia tryb wyświetlania i wymusza na konsoli. W trybie HDMI jest domyślne wyświetlanie 640x480 Dziś jak zajrzałem w opcje to był do wyboru tylko DVI i HDMI, po pracy przyjrzę się uważniej. Zresztą nie wiem dlaczego po restarcie konsoli ustawiło się na DVI i tu podejrzewam że jednak to problem z softem.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Też czasami mój X odpala się w takiej rozdzielczości wystarczy z resetować konsole, przytrzymaj guid buttona i wybierz opcje z uruchom ponownie konsole. Albo szybciej wypnij i wepnij kabel HDMI. I zrób tak jak Liściu pisze, wybór automatyczny (nie HDMI nie DVI) niech konsola robi to automatycznie. Edytowane 21 czerwca 20213 l przez Lord Protector
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 16 minut temu, Dalhi napisał: Dziś jak zajrzałem w opcje to był do wyboru tylko DVI i HDMI, po pracy przyjrzę się uważniej. Zresztą nie wiem dlaczego po restarcie konsoli ustawiło się na DVI i tu podejrzewam że jednak to problem z softem. Jeśli nie masz opcji auto to coś nie tak mocno. Automat ma sam dostosować sygnał a pozostałe dwa HDMI i DVI są jako opcje dodatkowe - kierunkowe. Sprobuj tez z ustawieniami TV bo może ma jakieś wymuszanie ustawione.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 4 godziny temu, Moldar napisał: z UPC miałem problem na xboxie po wifi, konsola nie łączyła mi się od razu z internetem i musiałem czekać często około minuty, czy dwóch. Z ps5 nie miałem tego problemu, bądź po internecie z komórki, coś ewidentnie mi się gryzło z upc. Czyli nie ma mowy o ściągnij podczas instant on? Mam nową konsole ale jestem u rodziców i mam po wifi na routerze Asusa ale na mieszkaniu mam UPC connect box.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Nie używam instant mode, ale jak potrzebowałem coś ściągnąć, to czasem zostawiałem konsolę na noc i się ściągało. Ciężko powiedzieć co było nie tak, ewidentnie upc mi się gryzł z xboxem i jadę od dawna po kablu.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 4 hours ago, Dr.Czekolada said: Arena shooter na padzie? No można ale czy na poważnie? No nie wiem. Ja pamiętam jak grałem w Quaka na PSX i tam R1 i chyba R2 celowało się góra dół oraz podzielony ekran haha. To było granie
Opublikowano 21 czerwca 20213 l Wiadomo coś o tych kartach ssd do xsx? Obecnie widzę jest opcja kupna tylko wersji 1tb i to za dość zaporową cene a przydałoby się rozszerzyć pamięć patrząc na wage nowych gier.
Opublikowano 21 czerwca 20213 l 39 minut temu, Sedrak napisał: Ja pamiętam jak grałem w Quaka na PSX i tam R1 i chyba R2 celowało się góra dół oraz podzielony ekran haha. To było granie W Unreal Tournament na Dreamcast funkcję prawej gałki pełniły face buttony. I dało się grać? Dało