Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor a konsole przypadkiem nie aktualizują się automatycznie w nocy, bez potrzeby włączenia? Czy coś mi się pomyliło? Ja od lat nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem instalacje aktualizacji w swoim Xboxie, o tym, że jakaś była dowiaduje się dopiero jak widzę jakąś nową funkcję.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor no to nie wiem jak oni to robią i kiedy tę aktualizacje się instalują.Swoją drogą to jest jedna z tych rzeczy które akurat są fajnie i wygodnie zrobione w konsolach. Korzystając z mojego PCta, czy Xbox Rog Ally X aktualizacje są bardziej męczące. Bo są aktualizacje Windowsa, sterowników do karty graficznej, biosa itd., wszystko porozbijane w różnych miejscach. Nie jest to oczywiście jakich dealbreaker i da się z tym żyć, ale daleko temu do wygody konsol.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No nie są bardziej męczące, bo na takim legionie mam wszystko wyłączone i odpalam wtedy kiedy mam na to ochotę (przeważnie zbiorczo raz na pół roku), a przy odpalaniu x wita nas aktualizacja systemu i nie przejdziemy dalej, no może jedynie w tryb offline.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Poczytałem o tych aktualizacjach i jednak wygląda na to konsola może aktualizować się sama w nocy, dlatego pewnie od lat nie widziałem żadnej aktualizacji systemu:By default, your console is set to receive updates automatically. In this mode, each night, your console checks whether any updates are available, and then it downloads and installs the updates when the console isn’t being used. This reduces the impact updates have on your Xbox experience, and they won’t block you from connecting to the Xbox network unless they become mandatory.To make sure your console is set to update automatically:Press the Xbox button to open the guide.Select Profile & system > Settings > System > Updates.Under Updates, select Keep my console up to date to update your console automatically and Keep my games & apps up to date to update games and apps automatically.About system updates on Xbox | Xbox Support
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Oczywiście że Xbox a automatycznie się aktualizuje w nocy jak jest wyłączony, wystarczy zajrzeć do ustawień.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Oszczędzają prad i wyłączają listwe w nocy to sie nie aktualizuje!;)
Opublikowano 13 minut temu13 min 2 godziny temu, ASX napisał(a):No to ładnie forumowicze wprowadzają w błąd