Opublikowano poniedziałek o 17:354 dni Autor Czy to coś złego że pojawiają się nowe opcje? Mnie w się wydaje, że to raczej dobrze że znów starają się zawalczyć o nowego klienta.Ludzie w dobie tych wszystkich podwyżek chyba trochę zapomnieli, że do zdobywania nowych graczy potrzebne są wszelakie haczyki jak bundle czy promocje.
Opublikowano poniedziałek o 19:004 dni Godzinę temu, ASX napisał(a):Czy to coś złego że pojawiają się nowe opcje? Mnie w się wydaje, że to raczej dobrze że znów starają się zawalczyć o nowego klientaPo prostu cykl się powtórzy, nie ma cudów, nie ma darmowych obiadów. To nie jest nitro dodane do gamepassa, a gamepass do nitro...Księgowi którzy cisnęli Spencera zostali na miejscu przecież.Miły gest ale raczej pieniędzy do kieszonki z tego szybko nie będzie jeśli w ogóle.
Opublikowano poniedziałek o 20:084 dni Autor No za jakieś X lat pewnie cykl się powtórzy i MS pewnie znowu odjebie na punkcie zysków.Ale na razie się opamiętali, zdali sobie sprawę że ten nacisk na krótkoterminowe wysokie zyski podkopał fundamenty i pozycję nie tylko Xboxa ale i Windowsa i znowu chcą zawalczyć o klienta. Dla nas to dobrze i nie ma czego sobie żałować. Trzeba z tego korzystać, tym bardziej że wiecznie to znowu trwać nie będzie.
Opublikowano poniedziałek o 21:044 dni Biorąc pod uwagę jakie CAPEX inwestycje planują w AI, i ile już poszło na kupno wydawców, to ten moment kreski nadejdzie szybciej niż później.
Opublikowano środa o 10:422 dni https://www.eurogamer.pl/nowy-xbox-prawdopodobnie-nie-bedzie-mial-napedu-na-plytyWelp.
Opublikowano środa o 17:512 dni 4 godziny temu, ASX napisał(a):Ostatni raz byłem tak zaskoczony jak po wtorku była środaKoniec z plusikami na zakupach growych
Opublikowano środa o 21:342 dni 3 godziny temu, aph napisał(a):Koniec z plusikami na zakupach growych Równowaga zostanie zachowana, więcej plusików zacznie wpadać z cyfrowych zakupów growych.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. "Pojawił" się nowy update: https://support.xbox.com/en-US/help/hardware-network/settings-updates/whats-new-xbox-one-system-updatesTłumacze dla Europy idą na rekord świata (zamiast en-us wklejcie pl-pl en-gb de-de itd), jeszcze nigdy tak wolno, zwykle ok. 3 dni. Generalnie angielski rozumiem (gram w takie gry), ale tu potrzebuję lepszego tłumaczenia."Na karcie gry zobaczysz teraz wyraźny wskaźnik pokazujący, czy Twoje zapisy są synchronizowane z chmurą, w pełni zsynchronizowane, niezsynchronizowane, czy też utknęły na innym urządzeniu lub są offline. Niezależnie od tego, czy wychodzisz z gry, zawieszasz rozgrywkę, czy przygotowujesz się do przejścia na inne urządzenie, otrzymasz natychmiastową informację zwrotną i pewność, że Twoje postępy są bezpieczne.Aby sprawdzić stan zapisu dowolnej gry, zaznacz grafikę pudełka gry w dowolnym miejscu w interfejsie konsoli, naciśnij przycisk Menu i przejdź do karty gry . Z poziomu karty gry wystarczy ponownie zaznaczyć grafikę pudełka gry, aby zobaczyć stan zapisu powiązanego z tą grą".Nie jestem w stanie tego znaleźć, a to zmiana EPOKOWA! Zwykle synchro jest po zamknięciu gry, ale czasem nie. A już parę razy straciłem save, bo usunięcie lokalne usuwało też chmurę (to taki mały plik tworzony automatycznie, a nie cały save, ale wystarczy to ruszyć i save też znika) czy też przesyłanie do chmury jest natychmiast w tle bez powiadomienia (wbrew poradnikom na TrueAchievements) więc usunięcie save powoduje że ściągamy to samo z chmury, w wielu przypadkach jest info że save się różnią.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. https://www.trueachievements.com/news/xbox-disc-to-digitalCiekawe jak to miałoby działać
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Autor To już trzeci raz kiedy pojawiają się informacje że MS pracuje na takim program. Pierwszy raz był jeszcze przed premierą Xboxa One, drugi raz przed premierą XSX ok. 2018 r. Może w końcu się to zmaterializuje, byłoby spoko. Jeśli pozwolą mi zamienić licencję pudełkowej Forzy Horizon 1, 2, 3 na cyfrową licencje, to nawet się nie będę zastanawiał.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 5 godzin temu, Arek_ napisał(a):Nie jestem w stanie tego znaleźćTo trochę słabo tej. Dosłownie po kliknięciu na grę jest wyświetlany stan sejwa.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 31 minutes ago, ASX said:To już trzeci raz kiedy pojawiają się informacje że MS pracuje na takim program. Pierwszy raz był jeszcze przed premierą Xboxa One, drugi raz przed premierą XSX ok. 2018 r.Może w końcu się to zmaterializuje, byłoby spoko. Jeśli pozwolą mi zamienić licencję pudełkowej Forzy Horizon 1, 2, 3 na cyfrową licencje, to nawet się nie będę zastanawiał.No i co później, płyta do kosza? Nie jest to dobre rozwiązanie z różnych powodów.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor 23 minuty temu, Czoperrr napisał(a):No i co później, płyta do kosza? Nie jest to dobre rozwiązanie z różnych powodów.Dla mnie może lecieć nawet do kosza. Mam pewnie ponad setkę płyt, kiedyś nie wyobrażałem sobie innego grania, ale teraz nie mam do nich żadnego sentymentu. Kwestia wygody wygrywa w moim przypadku.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. No chyba nie wierzycie w to że nagle licencja z płyty stanie się gra cyfrową?Przecież to z każdym wydawcą osobno musiałoby być dogadane albo Microsoft sam by zwracał kasę takiemu wydawcy. Średnio realne.Będzie pewnie zniżka 5% na grę cyfrową dla posiadacza płyty.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 4 godziny temu, Bzduras napisał(a):To trochę słabo tej. Dosłownie po kliknięciu na grę jest wyświetlany stan sejwa.Może naprawili po moim wpisie (tak jak tłumaczenie), bo klikałem po wielu obrazkach gier (na dysku) przez wiele dni.7 godzin temu, devilbot napisał(a):Nic nie zrozumiałem ale bardzo mi przykroNo to masz oficjalne tłumaczenie (moje było z tłumacza Google):"Na karcie gry zostanie wyświetlony wyraźny wskaźnik pokazujący, czy twoje oszczędności są synchronizowane z chmurą, w pełni zsynchronizowane, zsynchronizowane, czy zablokowane na innym urządzeniu, czy w trybie offline. Niezależnie od tego, czy opuszczasz grę, zawieszasz grę, czy przygotowujesz się do skoku na inne urządzenie, otrzymasz natychmiastową opinię i pewność, że Postęp jest bezpieczny. Aby sprawdzić stan zapisywania dowolnej gry, wyróżnij grafikę boxart gry w dowolnym miejscu w środowisku konsoli, naciśnij przycisk Menu i przejdź do karty Gra. Z poziomu karty gry po prostu ponownie wyróżnij grafikę pudełkową gry, aby wyświetlić stan zapisu gry skojarzonego z tą grą".Kto uważa że tłumacz Google jest gorszy? oszczędności skoku opinię boxart (nie dowolnym). A dalej to już czarna magia (gdy wystarczy dać klawisz w górę). Mimo to popieram tak skandalicznie słabe tłumaczenia, gry stają się bardziej grywalne niż całe w obcym języku. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Arek_
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 8 godzin temu, Arek_ napisał(a):Może naprawili po moim wpisie (tak jak tłumaczenie), bo klikałem po wielu obrazkach gier (na dysku) przez wiele dni.Może, albo najpierw mieli to insiderzy i przekazywali to w sposób sugerujący, że to update dostępny dla wszystkich.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 8 hours ago, Arek_ said:Może naprawili po moim wpisie (tak jak tłumaczenie), bo klikałem po wielu obrazkach gier (na dysku) przez wiele dni.No to masz oficjalne tłumaczenie (moje było z tłumacza Google):"Na karcie gry zostanie wyświetlony wyraźny wskaźnik pokazujący, czy twoje oszczędności są synchronizowane z chmurą, w pełni zsynchronizowane, zsynchronizowane, czy zablokowane na innym urządzeniu, czy w trybie offline. Niezależnie od tego, czy opuszczasz grę, zawieszasz grę, czy przygotowujesz się do skoku na inne urządzenie, otrzymasz natychmiastową opinię i pewność, że Postęp jest bezpieczny. Aby sprawdzić stan zapisywania dowolnej gry, wyróżnij grafikę boxart gry w dowolnym miejscu w środowisku konsoli, naciśnij przycisk Menu i przejdź do karty Gra. Z poziomu karty gry po prostu ponownie wyróżnij grafikę pudełkową gry, aby wyświetlić stan zapisu gry skojarzonego z tą grą".Kto uważa że tłumacz Google jest gorszy? oszczędności skoku opinię boxart (nie dowolnym). A dalej to już czarna magia (gdy wystarczy dać klawisz w górę). Mimo to popieram tak skandalicznie słabe tłumaczenia, gry stają się bardziej grywalne niż całe w obcym języku.Nie wiem czemu nie używają chociaż Copilota do robienia tłumaczeń na inne języki, to jest skandaliczne, tak samo jak nie poprawione do dzisiaj "użytkownik (nazwa gry) jest gotowy do gry" po instalacji.