Opublikowano 7 godzin temu7 godz. konsole się nie sprzedają, więc podniesiemy cenę o 50 dolców, żeby nie sprzedawały się bnardziejmamy kilka lat po premierze, a starzejący się sprzęt nie tanieje tylko drożeje xd
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A jak chodzi o sam sprzet to nie będzie coś związanego z cłami tego pomarańczowego ćwoka? Gry to nie wiem czy się łapią na dodatkowe opłaty związane z wojnami handlowymi ale sprzęt może dostać rykoszetem mocno.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nie wiem czekamy aż Asax z Donsterydem wybronią całą sytuację.Ładnie ich ściągnęli na majówce do roboty tym newsem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 29 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Myślałem że poczekają aż będzie startować następna generacja. Ciekawe czy poczekają z podwyżką GPU do premiery nowego sprzętu czy max pod koniec roku będą pierdolić bzdury, że trzeba podnieść bo biedaki z tak małej firmy inaczej nie dadzą rady.Wprowadzą teraz, a na nową generację gracze już będą przyzwyczajeni do nowych cen, nie będzie żadnego zaskoczenia przy premierze.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Lukas_AT napisał(a):100 dolcow podwyzka Series X? No ladnie ich pogrzalo.no ale przecież u nas możesz kupić abonament i grać na tv albo kalkulatorze, nie potrzebujesz konsoli! do tego masz gry day one! kup pan abonament!ale jakby co to konsole też mamy c'nie, jest wybór, nie wymuszamy na tobie nic, graj jak chcesz!
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Autor Przecież nie da się tego obronić. Podwyżka konsol prawie 5 lat po premierze to absurd. Zakup konsoli na premierę w preorderze za 2250 zł, która działa do dzisiaj jak nowa, okazał się jedną z lepszych moich decyzji.A gry za 80 dolarów to już szkoda komentować nawet. Możecie mi zarzucić że nie wspieram wystarczająco branż, ale nigdy w życiu nie zapłaciłem za grę 350 zł, a płacić jeszcze więcej jest dla mnie absurdalne.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 11 minut temu, ASX napisał(a):Przecież nie da się tego obronić.Podwyżka konsol prawie 5 lat po premierze to absurd. Zakup konsoli na premierę w preorderze za 2250 zł, która działa do dzisiaj jak nowa, okazał się jedną z lepszych moich decyzji.A gry za 80 dolarów to już szkoda komentować nawet. Możecie mi zarzucić że nie wspieram wystarczająco branż, ale nigdy w życiu nie zapłaciłem za grę 350 zł, a płacić jeszcze więcej jest dla mnie absurdalne.Ja tam szanuje bo mój limit to 250 i na ten moment udało mi się to utrzymać Zaboli i będzie mocna walka ze sobą w 2026 jak nowy Residencik wyjdzie i będzie za 379zł A to mityczne wspieranie branży bawi za każdym razem jak ktoś o tym wspomina.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Verbatimy są potrzebne i to na wczoraj. Tak to jest jak mają za dobrze.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Godzinę temu, wojtas011 napisał(a):piękny fikołek ze switchem który wyszedł 3 lata przed seriesem i konkurował z xboxem one xdA jak tam Final Fantasy? Dalej 16 i remake wychodzą w tym roku na xboxa?Acha, to Switch nie konkuruje o klientów z XS I PS5 XDNiektórzy to w niezłym Matriksie żyją.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 59 minut temu, pawelgr5 napisał(a):A jak chodzi o sam sprzet to nie będzie coś związanego z cłami tego pomarańczowego ćwoka?W kwestii sprzętu na pewno. Jak zwykle cały świat musi płacić za niedojebanie ameryczki.Co do gier, to wydawcy planowali to od dawna. Pewnie Nintendo ich zachęciło swoimi podwyżkami gier.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Konsolomaniaki nie mają pojęcia o geopolityce i gospodarce odcinek 135.W tej chwili na dostawców sprzętu elektronicznego z Azji są nałożone absurdalnue wysokie cła (dodatkowo po kilkadziesiąt % z dnia na dzień).Jak w ameryczce nie wyjaśnią Trumpa, to zaraz wzrost cen sprzętu elektronicznego będzie najmniejszym problemem, bo w perspektywie będzie całkowite wstrzymanie dostaw do USA - co zresztą już się dzieje i to właśnie na polu gamingu.Część producentów akcesoriów dla graczy w zeszłym tygodniu już wstrzymała dostawy/zamówienia do USA, bo nikt nie przełknie wzrostu cen od 30 do 50%.To samo będzie zaraz z konsolami, wszystkimi. MS może dostać najszybciej po dupie bo nie zapychają łańcucha dostaw i sprzedają tylko to co na bieżąco schodzi ze sklepów (od pół roku jest płacz, że XS nie ma w sklepach, no i dalej nikt go nie magazynuje, nic tu się nie zmienia, w USA również, nadal nie ma stanów magazynowych XS nawet u największych dystrybutorów jak Amazon). Jak zapasy magazynowe innych producentów zejdą i administracja trumpa nie zniesie ceł to poszybują ceny PS5, Switcha, S2, SD itp. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez SnoD
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Za każdym razem jak się wydaje, że Xbox się podnosi to Microsoft przybija kolejnego gwoździa i krzyczy:"Nie wstawaj śmieciu". Wolą, żeby telewizory robiły za klocka i tyle.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 6 godzin temu, devilbot napisał(a):I też na tym że Square zagra w Forze Horizon 5.Nie zanosi się, chyba, że wpadnie do Plusa, także spokojnie. Ale jak FH6 będzie dostępne na start to może.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Podwyżka nigdy nie jest fajna, ale nie będę robić fikołków jak niektórzy tutaj. Wszystko drożeję, więc 10/20 dolarów więcej na przestrzeni tych wszystkich lat nie wydaję się jakimś kosmosem. 280-320 mogę dać za grę, ale to wybrane tytuły i warte tej kwoty w dniu premiery.I tak długo się utrzymał poziom 199/220zł.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nintendo już to wdrożyło, więc teraz czas na Sony i podwyżkę PS5 oraz akcesoriów do konsoli. Wydania fizyczne również będą cholernie drogie przez cła, co pewnie przełoży się na mniejsze zakupy, a pewnie za 3 lata wygaszanie tego segmentu i poleganie tylko na LimitedRunach oraz ucieczkę pewnego procentu graczy na PC, który pewnie też dostanie ostro po mordzie patrząc na ceny komponentów z roku na rok oraz wymagania gier. Trump rozpoczął nieodwracalny proces, który przez najbliższe 4 lata bardzo zuboży społeczeństwo nie tylko w USA, ale w Europie, a co za tym idzie na całym świecie. Bycie na pępowinie amerykańskiej ma swoje konsekwencje.Wiecie co jest najgorsze? To małe firmy najszybciej poupadają i zostaną przejęte przez amerykańskie molochy, które będą paliły dolary, byleby przetrwać ten okres. Z perspektywy szarego konsumenta - będzie koszmar cenowy. Czas na nowe iPhony po 3k dolarów. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez KrossOver
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 godziny temu, pawelgr5 napisał(a):Myślałem że poczekają aż będzie startować następna generacja. Ciekawe czy poczekają z podwyżką GPU do premiery nowego sprzętu czy max pod koniec roku będą pierdolić bzdury, że trzeba podnieść bo biedaki z tak małej firmy inaczej nie dadzą rady.Jak $ nie wstanie z kolan, to najdalej w styczniu będzie podwyżka GP.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Wysłuchali graczy. Tyle razy czytałem że ludzie woleli by zapłacić z 1000$ za potężny produkt premium bez zabawy w wersję pro i inne duperele to mają...a że z tym premium i potęga tak średnio to nie można mieć wszystkiego. Przynajmniej cena premium.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor No tak, ale cła prędzej czy później zostaną zniesienie, a wyższe ceny sprzętu już z nami zostaną niestety
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To tylko chwilowa zagrywka bo w kolejnej generacji MS zawalczy o graczy dając zewnętrzne sklepy i znosząc opłatę online !!
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Fil, co ty dojebałeś teraz xD Preorderzy to frajerzy? Otóż nie tym razem. Absurdalne są te podwyżki i mam nadzieję, że odbije im się to czkawką.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. xDA co ma im się odbić? Konsol nikt już nie kupuję, pudełek już nikt nie kupuję, większość za grę nie da więcej niż 250zł, a osoby które normalnie płacą za GP liczymy tu na forum na dwóch palcach xD
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nikt nie napisal jedynego plusa, teraz mozemy drozej sprzedac konsole. Tylko kto to tutaj zrobi? Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Sven Froost