Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
26 minut temu, Homelander napisał(a):

No jasne, że pamiętam. I akurat za tym aspektem nie tęsknię.

Wiesz, jak ktoś jest wielkim fanem wyścigów, a mimo wszystko nie zdecydował się nigdy na Xboxa to raczej jest jego problem. Podobnie jak ktoś jest fanem epickich gier singlowych, ale nie kupi Playstation, bo ekosystem. Nie bardzo wiem po co w ogóle się tym "problemem" zajmujesz. Niech każdy sobie gra jak chce i na czym chce :)

I o to chodzi. Ktoś przez 20 lat gra tylko w Gran Turismo i taki fan wyścigów, ze nie sprawdził Forzy. No ja tego nie pojmuję i problemu nie mam, bo to nie ja tracę. Tylko bawi mnie że ktoś przez dwie dekady tłumaczył się „ja nic dla siebie nie widzę”

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
24 minutes ago, iluck85 said:

I o to chodzi. Ktoś przez 20 lat gra tylko w Gran Turismo i taki fan wyścigów, ze nie sprawdził Forzy. No ja tego nie pojmuję i problemu nie mam, bo to nie ja tracę. Tylko bawi mnie że ktoś przez dwie dekady tłumaczył się „ja nic dla siebie nie widzę”

No to niech nie widzi :) Ciężko dyskutować na racjonalne argumenty z kimś kto jest z zasady nieracjonalny

Opublikowano

Sprawa jest prosta, nowa konsola Xbox do game passa, a playstation do exów, chociaż patrząc na ich developing to nie opłaca się kupować na premierę, lepiej odczekać i ograć, których nie ma na xsx. Sorry, ale dawno w tak słabej kondycji to sony od czasów ps4 nie widziałem. Tragiczna jest generacja w wykonaniu sony.

Opublikowano
  • Autor

Napisał przecież, jedna do GP, druga do exów.

Chociaż celem Xboxa, jest aby GP był na wszystkich urządzeniach i będą chcieli go mieć również na PS, czy Sony się na to zgodzi czy nie.

Opublikowano

Na poletku konsolowym to zostanie tylko Nintendo ze swoimi exami, nie widze sensu brac PS czy Xboxa jak i tak wszystko bedzie na Pici.

Opublikowano

Koszt nowego Xboxa to będzie pewnie lekko 3tys i miesięcznie pod 100zl GP ;)

Więc spory wydatek, nie wspominając że do 2027 podejrzewam że GP będzie w naprawdę dobrej jakości na większości TV czy Fire Stickow

Opublikowano

Jak ogarną input laga, artefekty i inne bolączki to się przerzucę na streaming gier, na dzień dzisiejszy jest słabo i póki co to wolę software.

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Koszt nowego Xboxa to będzie pewnie lekko 3tys i miesięcznie pod 100zl GP ;)

Więc spory wydatek, nie wspominając że do 2027 podejrzewam że GP będzie w naprawdę dobrej jakości na większości TV czy Fire Stickow

Jak teraz stary XBox (czy też obecny) to 3tys to nowy tyle samo? Jak?

Raczej 4,5tys minimum.

Prawie na pewno bez napędu do tego.

37 minut temu, Faka napisał(a):

Sprawa jest prosta, nowa konsola Xbox do game passa, a playstation do exów

Plus PS do gier co lepiej chodzą dużo.

Ogólnie kibicuje obu konsolom i mimo, że za dużo nie gram nie wyobrażam nie mieć obu (i S2).

A PC? Może kiedyś

Opublikowano

Nie porównuje ps plusa, bo tam dziadostwo i nie pograsz w nowe gry na premierę, więc porównanie nie na miejscu. Jak zrobią taki poziom, co game pass to można pogadać, teraz to tylko jest do opłacania haraczu multi za najniższy abonament, tylko tyle i aż tyle.

Opublikowano

Jeśli masz XSX to powinien posłużyć jeszcze sporo lat, bo graficznego skoku raczej nie uświadczymy.

Chociaż ciekawe jak będzie z Xsx/xss jeśli MS ma zamiar połączyć konsole z pc w kolejnej generacji

Opublikowano
16 hours ago, ASX said:

a propos rematerów, kolejna premiera w tym roku

No dobra, będzie trzecia szansa na wbicie Seriously shotgun

Opublikowano

Co prawda teraz się to rozmydla, ale wcześniej nie zagrać w np Mario/Zelda/god of war/tlou/gearsy/forze bo się kocha tylko jeden rodzaj plastiku? Nie powiem, że nie można się nazywać graczem grając tylko na jednej konsoli, ale tak trochę jakby nie szanować własnego hobby.

Opublikowano
  • Autor

wg danych takich graczy którzy grają tylko na jednej platformie uwięzionych w jed jest coraz mniej.

image.png

nawet na forum to widać.

To jest ta przyszłość którą chcę serwować xbox. Wszystkie twoje gry pod ręką. Jedna biblioteka gier z Game Passem, na PC, konsoli i w chmurze. Gracze grający na wielu urządzeniach. Zupełne przeciwieństwo ekskluzywności sprzętowej.

Opublikowano

Dla większość osób pewnie powód jest bardziej prozaiczny, kasa. Jako nastolatek byłem zachwycony posiadaniem konsoli jako takiej, nawet tylko jednej, dopiero później pojawiła się opcja posiadania kilku na raz.

Z samochodami jest podobnie, największymi fanatykami marki są ludzie, którzy kupują wymarzony model jako swój jedyny samochód. Bogacze zwykle mają kilka aut różnych marek i jeżdżą nimi zależnie od okazji.

Opublikowano
17 minutes ago, krzysiek923 said:

Podobno w przeciwieństwie do FH5, te Gearsy nie będą wymagały na PS5 konta MS.

Tak, a ten cross-save i cross-progression będzie się przenosił mocą przyjaźni i miłości

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

Tak, a ten cross-save i cross-progression będzie się przenosił mocą przyjaźni i miłości

A kto powiedział, że będzie to dotyczyło PS5?

1. Play on Xbox Series X|S, Xbox PC and Xbox Cloud Gaming with Xbox Play Anywhere.

2. Gears of War: Reloaded supports cross-play and cross-progression across all platforms.

Równie dobrze punkt drugi może odnosić się do pierwszego wyłącznie, czyli "all platforms" w domyśle platform Xboksa, taka nieścisłość.

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

Chociaż celem Xboxa, jest aby GP był na wszystkich urządzeniach i będą chcieli go mieć również na PS, czy Sony się na to zgodzi czy nie.

Czemu mieliby się na to godzić? Więcej pieniędzy mają zapewne z 30% prowizji niż mieliby z tego GamePassa którego w żaden sposób nie można miarodajnie porównać do retailu i jeszcze kanibalizowałby sprzedaż gier na ich konsoli. Sony to akurat zrobi wszystko aby XGP u siebie nie mieć.

Opublikowano
  • Autor

jak dla mnie zwrot "all platforms" jest dosyć jednoznaczny

Opublikowano

cóż, oficjalna strona xboksa uważa inaczej

tre.png

przenoszenie cross save i cross progression mocą przyjaźni i miłośći? nikt jak ms

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Czemu mieliby się na to godzić? Więcej pieniędzy mają zapewne z 30% prowizji niż mieliby z tego GamePassa którego w żaden sposób nie można miarodajnie porównać do retailu i jeszcze kanibalizowałby sprzedaż gier na ich konsoli. Sony to akurat zrobi wszystko aby XGP u siebie nie mieć.

Jeśli się nie dogadają, to MS może wytoczyć im bardzo podobny proces jaki Epic przeciwko monopolowi Apple na IOSie. Pytanie czy nie lepiej się dogadać między sobą, niż ryzykować proces i decyzję sądu która może wymusić jeszcze większe deregulacje.

Opublikowano
47 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Następna generacja do zapomnienia, tylko PC. XSX i PS5 to moje ostatnie konsole.

Ja tam czasami lubię wygodę konsol i posiadanie mocnego PC nic tu nie zmienia, wszystko jedno na której generacji i które urządzenie.

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał(a):

Jeśli się nie dogadają, to MS może wytoczyć im bardzo podobny proces jaki Epic przeciwko monopolowi Apple na IOSie. Pytanie czy nie lepiej się dogadać między sobą, niż ryzykować proces i decyzję sądu która może wymusić jeszcze większe deregulacje.

Za co niby? kekw