Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Co gorszego może się stać? Zamiast gry rocznie tworzyć będą jedną na dwa lata? Mam z tym luz, dla mnie ich ostatnie gry AAA to było takie dno, że nawet nie zauważyłbym różnicy i tutaj liczyłbym na 3rd party, dla nich liczy się i tak jedynie liczba sprzedanego sprzętu.To już wróżenia z fusów. Może być lepiej (wątpię), a może być gorzej. Mogą mocno odpłynąć cenami. Ale mogą mieć z tyłu głowy żeby nie skończyć jak MS z Xboxem. Może być wszystko i nic. Baza użytkowników spora nadal i nie każdy ma ochotę przechodzić na PC. 6 minut temu, drozdu7 napisał(a):Spokojnie, przecież to nie jest jakieś oficjalne info czy coś.;)ASX mode ON."jeszcze nie"ASX mode off.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minutę temu, iluck85 napisał(a):To już wróżenia z fusów. Może być lepiej (wątpię), a może być gorzej. Mogą mocno odpłynąć cenami. Ale mogą mieć z tyłu głowy żeby nie skończyć jak MS z Xboxem. Może być wszystko i nic. Baza użytkowników spora nadal i nie każdy ma ochotę przechodzić na PC.Nie sądzę żeby obecność Xboxa na rynku miała przesądzać o cenach gier - te podnieśli już, bez wyraźnej przyczyny, wszyscy z wielkiej trójki. Następne podwyżki czekają nas po premierze GTA 6 gdy każdy z wydawców pomyśli, że ich gry to w sumie też są warte tych 99 USD na start. Byle pudła przetrwały.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Poczekamy zobaczymy ile z tego przecieku okaże się prawdą. Na razie wstrzymalbym się ze świętowaniem czy żałobą. To co jednak rzuca się w oczy w internecie to jak dużo osób chciałoby i cieszy się na plotki o tym że Xbox mógłby zniknąć z rynku konsol. Tak jakby to miało oznaczać coś pozytywnego dla kogokolwiek.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak Costco rezygnuje z xboxów, to jest tam bliżej końca sprzętu niż dalej, przecież to jest nie do pomyślenia, że xboxa wycofują z jednej z największych sieci w USA, kraju gdzie xbox był najbardziej popularny
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Przez to ich chujowa sytuacja wydaje się nieco lepsza, ale to jedynie eskapizm.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. rywalizacja na rynku jest dobra, ale taka konkurencja jak xbox to żadna konkurencja więc niech im ziemia lekką będzie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 47 minut temu, tlas napisał(a):Ludzie lubią oglądać porażki.No nie ukrywam, że perspektywa klienta to jedno i tutaj mam swoje życzenia i nadzieje, ale ostatecznie na fakty nie mam wpływu i jako obserwator tej branży jestem po prostu cholernie ciekaw, co będzie za te 2 lata, chciałbym to wiedzieć już teraz. Na pewno za 2 lata skończy się moje kombinowanie ze sprzętem. Albo będzie nowy porządek, jaki wymarzył sobie MS, albo potężna beka z MS, jedno i drugie będę z zaciekawieniem śledzić.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minut temu, jimmy napisał(a):rywalizacja na rynku jest dobra, ale taka konkurencja jak xbox to żadna konkurencja więc niech im ziemia lekką będzie Będzie nadal jak sonka wypuści swojego handhelda :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 18 minut temu, jimmy napisał(a):rywalizacja na rynku jest dobra, ale taka konkurencja jak xbox to żadna konkurencja więc niech im ziemia lekką będzie wypierdalaj do CW, serio
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. nie bardzo wiem co tam napisałem kontrowersyjnego, ale rozumiem że jest nerwowo
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, jimmy napisał(a):nie bardzo wiem co tam napisałem kontrowersyjnego, ale rozumiem że jest nerwowoNapisałeś zaczepne kłamstewko i tyle. To, że ktoś odpowiada na te debilne zaczepki to normalna reakcja.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie widze sensu w tej plotce. Po co MS mialby oglaszac nowosci w Game Passie oraz nowa cene, gdyby Xbox zaraz mialby zostac zakopany. I co, wtedy MS musialby tez wylaczyc xboksowego Game Passa i zostac z i wiele tanszym pecetowym? Po prostu ta baza obecnych posiadaczy konsoli dociagnie do konca generacji, a potem nie wiadomo.Oczywiscoe fakt, ze tych konsol niemal nie mozna kupic nie ma logiki, ale watpie, ze konsola bedzie od tak porzucona jak pierwszy Xbox.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak dalej pójdzie, to za chwilę ludzie więcej zarobią na sprzedaży konsoli, niż w momencie gdy ją kupowali.Allegro
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 32 minuty temu, jimmy napisał(a):nie bardzo wiem co tam napisałem kontrowersyjnego, ale rozumiem że jest nerwowoNo taka prawda. Co nam z konkurencji, która jest tak konkurencyjna, że Sony nie musi się starać, wydaje kolejne klony TLOU gdzie gramy na gitarze, przygląda się jakimś syfom Gass i wydaje konsolę PRO bez napędu xDKonkurencja jest potrzebna, tylko trochę lepsza niż podlegające stagnacji pierdoły z MS xDNa szacunek trzeba sobie zasłużyć, za sam fakt bycia konkurencją (chujową) nie ma co bić braw. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez tlas
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 minuty temu, tlas napisał(a):No taka prawda. Co nam z konkurencji, która jest tak konkurencyjna, że Sony nie musi się starać, wydaje kolejny klony TLOU gdzie gramy na gitarze i przygląda się jakimś syfom Gass.Konkurencja jest potrzebna, tylko trochę lepsza niż podlegające stagnacji pierdoły z MS xDNa szacunek trzeba sobie zasłużyć, za sam fakt bycia konkurencją (chujową) nie ma co bić braw.Przepraszam, ale jak do chuja ma być w końcu ta słynna konkurencja? Microsoft wydał lepiej zrobiony sprzęt, ma lepszy abonament, tworzy więcej, bardziej zróżnicowanych i świetnie ocenianych gier, a dla samego Xboxa załatwił mnóstwo tytułów które nie były dostępne wcześniej na tej platformie. Daj do tego wsteczną, w mniejszym i większym stopniu, zahaczającą o wszystkie sprzęty z rodziny. Mam wrażenie, że aby Xboxa uważano za konkurencję należałoby zmienić logo na obudowie, nawet na Toyotę, byle nie Xbox ani Microsoft.Z jakiegoś powodu znów największe wymagania stawiane są zielonym, ale jak Switch 2 dostaje nośniki bez gier i najgorszą wersję multiplatform to ludzie klaszczą jajami. Na PlayStation jest nędzne wsparcie 1st party, ostatnie kilka z ich gier rozpatrywałbym bardziej jako rozczarowania co piszą same klapy w tematach, premiery na PC na Xboxie to zło, ale na PS nikomu nie przeszkadzają, a na końcu jakiś odklejus napisze "najlepsze miejsce do grania".Przecież to jakiś matrix jest, aż oczy przecieram ze zdumienia co tutaj niektórzy wypisują.Gracze są po prostu spierdoleni.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 minuty temu, tlas napisał(a):Uwzięli się na xboksaW sumie i tak lepiej niż się spodziewałem. Wytykając hipokryzję komukolwiek na tym forum najczęściej usłyszy się "Xbox chuj" i elo.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Przepraszam, ale jak do chuja ma być w końcu ta słynna konkurencja? Microsoft wydał lepiej zrobiony sprzęt, ma lepszy abonament, tworzy więcej, bardziej zróżnicowanych i świetnie ocenianych gier, a dla samego Xboxa załatwił mnóstwo tytułów które nie były dostępne wcześniej na tej platformie. Daj do tego wsteczną, w mniejszym i większym stopniu, zahaczającą o wszystkie sprzęty z rodziny. Mam wrażenie, że aby Xboxa uważano za konkurencję należałoby zmienić logo na obudowie, nawet na Toyotę, byle nie Xbox ani Microsoft.Z jakiegoś powodu znów największe wymagania stawiane są zielonym, ale jak Switch 2 dostaje nośniki bez gier i najgorszą wersję multiplatform to ludzie klaszczą jajami. Na PlayStation jest nędzne wsparcie 1st party, ostatnie kilka z ich gier rozpatrywałbym bardziej jako rozczarowania co piszą same klapy w tematach, premiery na PC na Xboxie to zło, ale na PS nikomu nie przeszkadzają, a na końcu jakiś odklejus napisze "najlepsze miejsce do grania".Przecież to jakiś matrix jest, aż oczy przecieram ze zdumienia co tutaj niektórzy wypisują.Gracze są po prostu spierdoleni.Sony i Nintendo ma coś czego MS nie posiada w światku konsolowym. Czyli długa historia, która na przestrzeni lat zgromadziła potężną rzeszę ludzi, wychowała rodziców przyszłych rodziców, a ci z sentymentu wciąż wybierają te marki. To nie jest tak, że nagle ktoś może sobie wejść z buta i to zburzyć, na to potrzeba czasu. Ms miał swoją chwilę, której nie wykorzystał w momencie kryzysu Sony przy ps3, a który spowodował, że niebiescy musieli zrezygnować z vity, by ratować stacjonarkę. Podali im rękę kolejną konsolą, która miała taki zły PR, dziwne decyzję, reklamowanie już historycznym tv, wrzucenie na siłę kamerki do zabaw ruchowych, gorsze parametry od ps4. A wystarczyło powtórzyć to samo co przy X360.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ludzie myślą, ze MS nie jest konkurencją dla Sony bo konsolki sie gorzej sprzedają xd Bo przecież Sony płakało za Codem dla jaj xd MS gaming ma sie świetnie i bedzie jeszcze lepiej.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):W sumie i tak lepiej niż się spodziewałem. Wytykając hipokryzję komukolwiek na tym forum najczęściej usłyszy się "Xbox chuj" i elo. Powinieneś się trochę uspokoić, to tylko gry wideo. Mniej internetowej pompki, więcej pracy u podstaw.To tylko Xbox. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez tlas
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 36 minut temu, Lukas_AT napisał(a):Nie widze sensu w tej plotce. Po co MS mialby oglaszac nowosci w Game Passie oraz nowa cene, gdyby Xbox zaraz mialby zostac zakopany. I co, wtedy MS musialby tez wylaczyc xboksowego Game Passa i zostac z i wiele tanszym pecetowym?Jak zaraz? przecież series x nie zniknie nagle z domów ludzi, jeszcze spokojnie kilka lat bedzie dostawał gry przynajmniej od większych wydawców a potem full chmura i pc, dlatego nastąpiło to połączenie wszystkich platform do jednego gamepassa.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, tlas napisał(a):Powinieneś się trochę uspokoić, to tylko gry wideo. Mniej internetowej pompki, więcej pracy u podstaw.Nie da rady przejść obok tak rażącej hipokryzji obojętnie. Niby to tylko gry wideo, ale ludzie są w to zaangażowani, jestem w stanie stwierdzić, że niektórzy nie posiadawszy w życiu Xboxa są wręcz w ekstazie na myśl, że na rynku zostałoby samo PlayStation. Czy to są "tylko gry wideo"? No nie do końca.3 minuty temu, czarek250885 napisał(a):Sony i Nintendo ma coś czego MS nie posiada w światku konsolowym. Czyli długa historia, która na przestrzeni lat zgromadziła potężną rzeszę ludzi, wychowała rodziców przyszłych rodziców, a ci z sentymentu wciąż wybierają te marki. To nie jest tak, że nagle ktoś może sobie wejść z buta i to zburzyć, na to potrzeba czasu. Ms miał swoją chwilę, której nie wykorzystał w momencie kryzysu Sony przy ps3, a który spowodował, że niebiescy musieli zrezygnować z vity, by ratować stacjonarkę. Podali im rękę kolejną konsolą, która miała taki zły PR, dziwne decyzję, reklamowanie już historycznym tv, wrzucenie na siłę kamerki do zabaw ruchowych, gorsze parametry od ps4. A wystarczyło powtórzyć to samo co przy X360.Zgodzę się z tym połowicznie, XS miał fenomenalny start, ale z jakiegoś powodu wyszło, że jednak exy nie przyciągają do konsoli. Mam wrażenie, że sytuacji Xboxa nic już nie uratuje a Sony - nic nie zepsuje. Nawet jeśli dadzą marne wsparcie 1st party. No i nie mówmy o Xboxie jak o jakimś benjaminku, bo 25 lat na rynku to nie są przelewki. Dla przypomnienia PS jest od lekko ponad 30 i sami zaliczyli serię porażek i wtop.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 16 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Przepraszam, ale jak do chuja ma być w końcu ta słynna konkurencja? Microsoft wydał lepiej zrobiony sprzęt, ma lepszy abonament, tworzy więcej, bardziej zróżnicowanych i świetnie ocenianych gier, a dla samego Xboxa załatwił mnóstwo tytułów które nie były dostępne wcześniej na tej platformie. Daj do tego wsteczną, w mniejszym i większym stopniu, zahaczającą o wszystkie sprzęty z rodziny. Mam wrażenie, że aby Xboxa uważano za konkurencję należałoby zmienić logo na obudowie, nawet na Toyotę, byle nie Xbox ani Microsoft.Potrzeba konkurencji na miarę X360 gdzie faktycznie była tona nowych gier, a nie odcinanie kuponów od starych.A pierdolenie o tworzeniu nowych super gier, to można sobie wsadzić w dupę, bo MS po prostu kupił dwa duże wydawnictwa, a swoje studia zamyka. Jakby kupili jeszcze ubiszrot, to też byłaby gadka, że MS "tworzy" nowe AC? Beka w chuj
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, McDrive napisał(a):Potrzeba konkurencji na miarę X360 gdzie faktycznie była tona nowych gier, a nie odcinanie kuponów od starych.A pierdolenie o tworzeniu nowych super gier, to można sobie wsadzić w dupę, bo MS po prostu kupił dwa duże wydawnictwa, a swoje studia zamyka. Jakby kupili jeszcze ubiszrot, to też byłaby gadka, że MS "tworzy" nowe AC? Beka w chuj Naprawdę polecam przejrzeć wszystkie gry które MS stworzył na przestrzeni tych ostatnich pięciu lat i powiedzieć, że tam nie ma tony świetnych gier. Nowych? Czasem tak czasem nie. Zastanawiam się zaś ile tych "nowych" gier stworzyło w tej generacji Sony, bo poza Returnalem mają praktycznie same sequele i remastery.No i powiedz mi proszę czym różni się kupno studiów od podkupywania wyłączności konsolowej? Dla mnie jedynie skalą, ale Sony robi to samo co planował robić MS kupując ABK i Becię.