Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, shoegaze napisał(a):

muszę was zmartwić, ale gość od leaka jest jedną z najbardziej wiarygodnych osób w kwestii tego, co dzieje się wewnątrz gejmingowej dywizji microsoftu

XD to jest random z chujowym track recordem, ale teraz na sonygafie to najlepszy leaker

• Odpowiedzi 35,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Mustang napisał(a):

Przecież te całe „obozy” to kompletna dziecinada. Z punktu widzenia gracza, jeśli PlayStation ma teraz ergonomiczne pady (kopiując Xboxa) oraz dostęp do dotychczasowych exów Xboxa, to albo pozostając na Xboxie i tak nic nie tracę, albo przechodząc na PlayStation w następnej generacji nie muszę z niczego rezygnować.

No to jest dziecinada. Ale gracze to nie jest też najdojrzalsza grupa społeczna

Opublikowano

Zawsze jest alternatywa w postaci konkurencji polującej na łatwą kasę w postaci wypuszczania kolejnych rimejków/remasterów (Unti Dawn za 300zł xD) zlecanie swoim najlepszym studiom gier usług, a potem kasowanie tych projektów, do tego wypuszczanie takiego gówna jak Concord, długi czas oczekiwania na gry AAA. Poza tym jak już wychodzą kontynuacje znanych marek, to takie bezpieczne ubi gierki rozwleczone do porzygu. Spoko mi się grało jedynie w Returnal, Helldivers 2 i Stellar Blade. Jeszcze pewnie Astro Bot dołączy do tej listy, ale to mam do nadrobienia.

Sony w obecnej generacji też nie jest w najlepszej formie i piszę to jako ktoś, kto ma ps5 w domu i miał wszystkie poprzednie konsole od jedynki począwszy. Wiadomo, że MS ma sporo za uszami i wiele z tych argumentów jest jak najbardziej do przyjęcia, ale śmieszy to rzucanie się na jedną korporację i zapominanie, że druga też nie jest żadnym świętoszkiem. Trochę obiektywizmu by się przydało, bo krytyka po ostatnich ruchach w stronę MS jest uzasadniona, ale to robienie z Sony jakieś krystalicznie czystej firmy, która dba o dobro graczy i jest jedyną słuszną platformą do grania, to jest śmiech na sali.

Monopol nikomu na zdrowie nie wyjdzie.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

O, dobrze, że Sony nie wtopiło i nie pozwalniało ludzi, nie pozamykało studiów, ani nie podniosło cen sprzętu, ani abonamentów.

A nie, czekaj notsure

No tak było, ale nie Sony jest w dupie.

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A co ma kurwa ludzi przekonać do Xboxa?

Myślę, że przede wszystkim stabilność funkcjonowania platformy była kluczem, bo wyniki nie były takie złe, a zaufania do marki nie buduje się na pstryknięcie palcem. Niektórzy gracze Sony mogli nie chcieć firmy, która wymyśliła to wszystko przy okazji Xbox One i mogli nie chcieć wsiadać do pociągu w tej generacji, spodziewając się powtórki w przyszłości. Te wszystkie wpadki z Halo, Redfallem, Starfieldem... Gdyby ta generazja od A-Z była stabilna, w przyszłej generacji mogliby liczyć na jakieś odzyskiwanie staminy dla marki. Sony za Ryana też było jebane równo, tutaj na forum wielu pisało (w tym ja), że obrzydzili mi markę i cały sentyment do firmy wyparował. Jednocześnie pamiętam, jaka była ekscytacja tym pokazem MS, na którym pokazywali m.in. Perfect Dark, gdzie MS zaatakował GRAMI i trafił w oczekiwania. Kto by przypuszczał, że dla graczy liczą się gry, co nie? Również niebieska strona biła wtedy brawo, będąc zawiedziona działaniami Sony. Tym razem wydaje się, że pogrzebali to zaufanie raz na zawsze. Konkurencyjne ceny, dobre usługi i sprzęt, ale nie mogą już liczyć na żaden kredyt zaufania i emocjonalne przywiązanie do marki.

Opublikowano
3 minuty temu, McDrive napisał(a):

No tak było, ale nie Sony jest w dupie.

A, to spoko. Czyli te problemy z dostarczaniem gier, zamykaniem studiów i podwyżkami są super, bo "Sony nie jest w dupie". notbad Jestem pełen podziwu, serio. Nic Was nie złamie.

Opublikowano

Pakowanie się w Xboxa w 2025 jest tak samo pewne jak pakowanie się w nową kryptowalutę - może pyknie, może nie. Niezależnie od samej kondycji studiów i Xboxa jako wydawcy to podkopali zaufanie po raz kolejny tą podwyżką i zmianami na tyle, że chyba już tylko Paolo w nich wierzy na tej planecie. A przypominam, że zaufanie do Xboxa już jakoś od roku nawet wśród fanów marki szoruje po dnie.

Opublikowano

https://www.resetera.com/threads/rumor-xbox-new-hardware-may-not-happen-despite-their-announcements-more-retail-stores-will-pull-xbox-from-sale-ms-is-becoming-100-third-party.1316680/page-18#post-146039287

Tutaj post od gościa z tencentu, można sobie przetłumaczyć.

W skrócie: mało sensu ma ta plotka. Wygląda jak coś wrzucone dla clickbaitow na fali gnojenia Microsoftu.

Opublikowano

Gdyby Xbox One dla odmiany nie miał chujowego startu, to miałby tradycyjne seppuku później/pod koniec, jak w każdej innej generacji Xboksa.

Opublikowano

Xbox Series miał fenomenalny start? W której rzeczywistości? Przecież na nim kompletnie nie było w co grać. Zero startowych gier. Nie to, że jakieś były, tylko słabe. Nie, nie było kompletnie nic. Dla mnie, osoby, której od dwóch generacji Xboxy były głównymi sprzętami i mającej ograne wszystko co było warte na 360 i One, Xbox Series było największym rozczarowaniem od czasu kiedy Capcom zapowiedział RE4 na PS2 lol.

Opublikowano

Myślę że normalna firma w obliczu tego wszystkiego co się dzieje w sieci, sklepach, no kurwa wszędzie, powinna się jakoś odnieść. JESLI IM ZALEZY WOGÓLE.

Ale wydaje się że to funkcjonuje na zasadzie huj jakoś to będzie

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Xbox Series miał fenomenalny start?

Skąd wziąłeś słowo "fenomenalny"? Zaczęli dobrze, bo przygotowali najmocniejszą konsolę i w swojej narracji zaczęli wracać do tego, czym zawiedli w przypadku XOne, tym samym znowu mieli uwagę graczy i oczekiwania, że wrócą na tory X360. Zawiodło wykonanie i wieczne kombinowanie na wielu płaszczyznach, przy jednoczesnym niedopilnowaniu tego, na czym trzeba było się skupić najbardziej, czyli gry i poprawa ich jakości. Trzeba było poprawić jakość produkcji i być cierpliwym, ogranąć zarządzanie własnym studiami, a nie wszelkich przyczyn nieprzychylności graczy szukać w istnieniu konkurencji.

Opublikowano

Jak to jest, że Sony potrafiło się wygrzebać bagna jakim było PS3, Nintendo potrafiło wygrzebać się bagna jakim było WiiU (i po części 3DS), a jebany gigant z Redmond - potrafiący zainwestować 70 miliardów dolarów - nie potrafi wyjść na prostą mając konsolę, która obiektywnie jest dobra, oraz mając gry.

Czy Xbox jest przeklęty? Czy Xbox jest niekochany? Czy smród z 2013 roku nadal się za nimi ciągnie?

Edytowane przez tlas

Opublikowano
14 minut temu, Homelander napisał(a):

Od @Paolo de Vesir z poprzedniej strony

Skrót myślowy, miałem na myśli początek, napisałem start.

1 minutę temu, tlas napisał(a):

jebany gigant z Redmond - potrafiący zainwestować 70 miliardów dolarów - nie potrafi wyjść na prostą mając konsolę, która obiektywnie jest dobra, oraz mając gry.

Było dobrze, ale wbił Nutella i powiedział gru nie sprzęt i się skończyło. Spencer wyżej chuja nie podskoczy.

Opublikowano
6 minut temu, Homelander napisał(a):

Od @Paolo de Vesir z poprzedniej strony

No to mogłeś zacytować, bo bezpośrednio nad tobą to ja pisałem o startach Xboksa. ;)

Nawet jak za chwilę MS powie, że nowego Xboksa nie będzie, to jest szansa, że za rok z nowu będzie w przygotowaniu i jednak będzie, Windows 10 też miał być ostatnim Windowsem. Nie ma drugich takich cynicznych krętaczy.

Chociaż raz Spenecer był naprawdę szczery, kiedy wprost powiedział, że na końcu biznes musi się zgadzać.

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano
1 hour ago, Pix said:

Czekałem na Xbox Series 360 X One

Xbox Series XINO

'Xbox in name only'

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

A, to spoko. Czyli te problemy z dostarczaniem gier, zamykaniem studiów i podwyżkami są super, bo "Sony nie jest w dupie". notbad Jestem pełen podziwu, serio. Nic Was nie złamie.

Obie strony mają te same problemy, ale tylko jedna ma problem ze sprzedażą sprzętu. MS siedzi na rynku cztery generacje. To tylko jedna mniej niż Sony. To wystarczająco dużo czasu żeby wyrobić sobie renomę na świecie. Mają mnóstwo marek. Czyja to wina, że sobie nie radzą? Sony, które mogli rozjebać w czasach X360? Drugi raz mogli to zrobić po zakupie AB i B. Czy może własnych głupich decyzji, które sprawiają, że ludzie nie chcą się pchać w niepewnośćreggie

Opublikowano

1 godzinę temu, MaZZeo napisał(a):

Co to za pierdolenie kekw

Agresywna cyfrowa dystrybucja to się zaczęła ze Steamem dwadzieścia lat temu, fizyków na pececie nie ma od lat w zasadzie, reklamy w grach to EA w Battlefieldzie 2 wymyśliło (też 20 lat temu), early acces - też Steam.

Ja wiem że Xbox to teraz fajny chłopiec do bicia ale trzymajmy się faktów.

Nie ma sensu porównanie konsol do rynku PC. Dla rynku PC to było objawienie- klasyk mawiał że "wszyscy zagrali nikt nie kupił" Więc sklep z cyfrówkami za spoko kasę się przyjął i przejście nie było twarde jak na konsolach. Mam do dzisiaj pudełka na PC gdzie nawet nie ma płyty, a nawet jak była to przepisywałem tylko kod do steama.

Agresywna dystrybucja- pewnie chodziło mu o to że za tanie pieniądze szło pograć w spoko gry. Nagle wjechała podwyżka i już Spencer nie jest królem i sam w sobie GP nie jest dealbreakerem.

Mnie zawsze zastanawiało jak to się spina finansowo, ale ASX uspokajał że jest wszystko git, małe studia zarabiają i dostają kasę- no okazja życia dla tych maluchów. Jest dobrze.

Jak pisałem że liczą się exy, to była beka, ojciec xboxa mówił że to nie ma dzisiaj sensu- fajnie że na Sony pograją w Gearsy i Forze. Ms zarabia i może dawać nowe gry, a co zapowiedzieli to skasowali. Perfect Dark to coś nie do przełknięcia dla mnie.

Zapowiedź Sony nowej konsoli- my dajemy naszym klientom wybór i wiemy że lubicie fizyczne wydania gier, możecie dokupić sobie napęd. I cyk, kolejna gen należy do Sony.

Pamiętam imprezę jak Spencer podał cenę i Sony podało cenę :) Tak się wygrywa. Początek mieli dobry- mocna konsola, architekt się postarał przy upychaniu tego do środka. Po tych kocopołach z używkami i online wyszli ładnie na prostą, a potem coś poszło nie tak. Kolejny raz, to ten brak jednoznacznej wizji o której ktoś wspomniał wcześniej.

Konsola była spoko, był napęd, olać tego kastrata series s, wypuszczać swoje mocne gry i iść po nowe IP.

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby to był "problem" z dostarczaniem sprzętu tylko świadoma decyzja o położeniu knagi na hardware obecnej generacji i wynik 2137 zmiany strategii Mikrosofta w tym tygodniu.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Nie wydaje mi się, żeby to był "problem" z dostarczaniem sprzętu tylko świadoma decyzja o położeniu knagi na hardware obecnej generacji i wynik 2137 zmiany strategii Mikrosofta w tym tygodniu.

Na tę okazję warto przypomnieć potencjalne kłamstwo Spencera jeszcze zanim ciałem się stanie:

“Let’s say it: our own hardware, I think it’s fundamental about what Xbox is,”

“I think it’s fundamental to what Xbox is. It’s not lost on me that ‘Box’ is in the brand’s name.”

“In the position I’m in, I look at hardware as a critical part of what we do, not trying to gatekeep the games off other places.”

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
W dniu 4.10.2025 o 15:27, krzysiek923 napisał(a):

Tak sobie słucham co tam Maniak z Soulem plotą o podwyżce, bo wyskoczyło na głównej YT i nagle Soul wyskakuje w foliowej czapeczce z tekstem: "ja myślę, że MS celowo wyłączył serwery, żeby ludzie nie mogli anulować subskrypcji", w związku z tą awarią serwerów, gdzie ludzie zaczęli masowo anulować subskrypcję GP.

unnamed.png

22 godziny temu, Beelzeboss napisał(a):

Ja od czytania głupot soula na forum dostawałem drgawek, a co dopiero słuchać tych clownów.

Miłego słuchania :D

Opublikowano
9 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

“Let’s say it: our own hardware, I think it’s fundamental about what Xbox is,”

“I think it’s fundamental to what Xbox is. It’s not lost on me that ‘Box’ is in the brand’s name.”

“In the position I’m in, I look at hardware as a critical part of what we do, not trying to gatekeep the games off other places.”

Mój CEO <3