Opublikowano 3 godziny temu3 godz. The onboarding experience will be similar to what you get today on console, and if you choose, you can remain fully inside the Xbox ecosystem, never touching Windows itself. Exiting out to Windows will be for those who want to access games traditionally not available on Xbox,To by oznaczało że w praktyce będą dwa systemy, nie działające na raz.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 16 minut temu, Czoperrr napisał(a):Każda gra F2P zarówno na Xboxa jak i PS nie wymaga abonamentu do grania online. Też nie gram, ale wiem.Ale nie zawsze tak było. Pamiętam jak się wkurzałem że rodzinka śmiga we f2p na PS4 bez Plusa a ja na Xboxie musiałem płacić. W kwietniu 2021 dopiero to zmienili.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 18 minut temu, drozdu7 napisał(a):Samego Magnusa nikt z nas nie widział, nie wiadomo jak będzie działał. Na Windowsie to nie znaczy że będzie można zaraz na konsoli torrenty ściągać.Nie będzie można, poniekąd masz tam to napisane:What we know: The next-gen Xbox from Microsoft will be a curated Windows gaming PC, complete with your full native console library
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6000 za "konsole" pod TV? Ok, pod warunkiem że się nie planuje zwojować rynku tylko sprzedać może z 10-20 Milionów(to już zakładając jakieś różowe okulary) w ciągu generacji.Pomijając nawet cenę:Jak komuś nie wystarcza konsola i go stać na wywalenie 6000k w górę to jest spora szansa, że dla niego ta konsola nie będzie atrakcyjna, bo już ma podobny lub niewiele gorszy PC.Jeżeli to miałby być zamiennik PC, a ta osoba robi coś więcej na PC niż granie w gierki to się pewnie okaże że jednak hardwarowo może być zbyt ograniczające(mała ilość portów USB, wyjść video, portów na dyski itp. Oczywiście nie każdy tego wszystkiego potrzebuje, ale wystarczy że jednej rzeczy będzie mu brakowało i jest problem, bo to taki uwalony PC który się będzie pewnie średnio nadawał do pracy o ile to nie są podstawowe biurowe zadania.No i jeszcze jedno. Jak gram na m+k w FPS to chcę mieć przynajmniej 90 fps(bazowo bez FG). Jasne jestem zwyrolem(umiarkowanym), ale jak odsiewamy zwyroli, którzy płacą premium z różnych powodów to kto nam zostanie? :) Pytanie czy będzie pełny dostęp do konfiguracji czy po wykryciu gra przydzieli ograniczające presety dla Kowalskiego. Jedyny(dla mnie spory) plus widzę taki że kupując taką maszynkę zakładam, że będą na nią prekompilowane shadery, więc skończy się częściowo stutter. Innych plusów nie widzę. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Tu się tyle dzieje, a Ojciec Xboxa postanowił zamilczeć, tam musi być niezła walka
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 16 minut temu, Kangus napisał(a):6000 za "konsole" pod TV? Ok, pod warunkiem że się nie planuje zwojować rynku tylko sprzedać może z 10-20 Milionów(to już zakładając jakieś różowe okulary) w ciągu generacji.To jest ciekawe, bo tyle to by sprzedali normalnych Xboksów nowej generacji, ograniczonych do ich własnego sklepu jak dotychczas i wiedzieliby, że te gry będą kupowane u nich, z ich marżą. W kogo oni celują? Bo chyba nie w pecetowców, którzy mają combo PC + konsolę, z myślą, że taka hybryda zastąpi pecetowcowi pełnoprawnego PC. Trochę paradoks, bo z jednej strony PS5 Pro za 3000 zł, które się sprzedaje, ale masz tylko konsolę, a za dwa razy tyle dostaniesz konsolę nowej generacji + peceta do grania (Steam, Epic - darmowe gry, GOG - substytut płyt) + eksy Sony + brak opłaty za online + K+M w każdej grze + możliwość dostosowywania ustawień grafiki pod własne wymagania + dowolne akcesoria (w tym pady)... A i tak ludzie kręcą nosem na taki pomysł.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):To jest ciekawe, bo tyle to by sprzedali normalnych Xboksów nowej generacji, ograniczonych do ich własnego sklepu jak dotychczas i wiedzieliby, że te gry będą kupowane u nich, z ich marżą. W kogo oni celują? Bo chyba nie w pecetowców, którzy mają combo PC + konsolę, z myślą, że taka hybryda zastąpi pecetowcowi pełnoprawnego PC. Trochę paradoks, bo z jednej strony PS5 Pro za 3000 zł, które się sprzedaje, ale masz tylko konsolę, a za dwa razy tyle dostaniesz konsolę nowej generacji + peceta do grania (Steam, Epic - darmowe gry, GOG - substytut płyt) + eksy Sony + brak opłaty za online + K+M w każdej grze + możliwość dostosowywania ustawień grafiki pod własne wymagania + dowolne akcesoria (w tym pady)... A i tak ludzie kręcą nosem na taki pomysł.Może ja czegoś nie widzę i faktycznie PCtowcy masowo jak im się sprzęt postarzeje to będą sobie robić upgrade do Xboxa. Tylko wtedy, jeżeli tam by dało się wygodnie tego sprzętu używać jak PC, to cały ich zysk by się ograniczał do tego że sprzedaliby Hardware, bo sorry ale żadne PCtowiec z własnej woli nie kupuje gier na MS store ;). Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 minuty temu, Kangus napisał(a):bo sorry ale żadne PCtowiec z własnej woli nie kupuje gier na MS store ;).Jak lubi system osiągnięć, to kupuje, ale poza tym... No nie wiem w sumie...
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przecież nie będzie żadnych 6k za konsole :D Wracajcie na ziemie :D
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, iluck85 napisał(a):Przecież nie będzie żadnych 6k za konsole :D Wracajcie na ziemie :DNo nie będzie, bo to nie będzie tylko konsola. Czy będzie? Znowu dyskutujemy, bo windowscentral dostał info od jakiegoś typa. Mieliśmy czekać na oficjalne info.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, krzysiek923 napisał(a):Jak lubi system osiągnięć, to kupuje, ale poza tym... No nie wiem w sumie...Czyli jest pewnie przemalowanym Xboxowcem, bo na Steam też są osiągnięcia. Ciekawe ilu jest klientów dla których serio system osiągnięć jest aż tak istotny. Obstawiam że to jednak max kilka % Xboxowców.Znów PCtowiec którzy chce tego używać jak PC, zakładam że lubi mieć możliwość wygodnego używania m+k(nie że z pada nie korzysta). Więc postawi go i tak przy biurku, a jak przy biurku z windowsem, to nawet ta nakładka która pewnie będzie zachęcała do zakupów w sklepie MS na niewiele się zda. Tak jak pierwsze co się robiło instalujac Windowsa to ściągało inną przeglądarkę, to się będzie ogarniało system tak żeby nie musieć korzystać z ich panelu który utrudni pewnie dostęp do innych rzeczy, nawet jak z jego poziomu sie będzie dało gry steamowe już kupione też odpalać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, Kangus napisał(a):Czyli jest pewnie przemalowanym Xboxowcem, bo na Steam też są osiągnięcia.No nie bardzo, ten system osiągnięć na Steam to ostatni element, który Valve powinno poprawić, żeby być platformą "ultimate".
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Wiem, że to forum dyskusyjne więc służy do dyskusji ale te dywagacje są zbędne bo ten sprzęt będzie kompletną klapą i gwoździem do trumny sprzętu z logiem Xbox. Zobaczycie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak przeniosą całą bibliotekę graczy na pecety, to who cares? Ale nie przeniosą, a przynajmniej ASX uważa, że MS będzie miał w dupie sprzedaż tych sprzętów. Ja tak nie uważam, ale zobaczymy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):Nie będzie można, poniekąd masz tam to napisane: Cytat What we know: The next-gen Xbox from Microsoft will be a curated Windows gaming PC, complete with your full native console libraryNo i ok, chyba tam jeszcze było napisane że doświadczenie podobne do tego jakie jest teraz na konsoli. I dla mnie jest to zajebista informacja.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 47 minut temu, krzysiek923 napisał(a):W kogo oni celują?W fanów. Z shotguna
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Juz bylo mowione setki razy, ludzie marudza nad wydaniem 2,5 k za console a gdzie tam 6k, zaden casual nie przeskoczy takiej bariery.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 11 minut temu, drozdu7 napisał(a):No i ok, chyba tam jeszcze było napisane że doświadczenie podobne do tego jakie jest teraz na konsoli.Tak, jest napisane, że będą dwa tryby - jeden to tryb "klasycznej konsoli", domyślny ekosystem Xbox, a drugi to Windows i korzystając z nowej generacji sprzętu jak dotychczas, nie musisz nawet nigdy odpalać tego drugiego trybu.