Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XBOX (XBOX Series X|S, XBOX on PC, XBOX Cloud) - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
4 minutes ago, Bzduras said:

E, fajnie, mogę sobie popykać za friko po 30 sekundach reklamy? Całkiem uczciwa sprawa biorąc po uwagę to, że zabrałem swoje pieniążki za Game Passa i niespecjalnie chcę je oddawać )

Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?

• Odpowiedzi 39,9 tys.
  • Wyświetleń 3,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?

Trzeba być insjaderem, żeby to testowac

Dostępne gry są tutaj

https://www.xbox.com/pl-pl/play/gallery/all-games

Oczywiście trzeba je wcześniej kupić lub opłacić game passa.

To jest w sumie dokładnie ta sama opcja (reklamy+1 godzinna sesja), którą kilka lat temu wprowadziło GeForce NowScreenshot_20260724-102545_Opera.png

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Ja sobie w przeglądarce odpalam, bo tam mogę wrzucić wtyczkę robiącą wirtualny kontroler na klawiaturze i myszce. Listę gierek asax podrzucił. Bez GP dostępne są te jeśli masz je kupione: https://www.xbox.com/en-us/play/gallery/buy-and-stream

Opublikowano

No tak, można sobie za darmo popykać w chmurce w gierki które już się ma, jaki w tym sens / Forum Maruda Extreme kontratakuje.

Opublikowano
  • Autor

Jako opcja to nie takie głupie mieć możliwość ogrania za darmo (po obejrzeniu reklamy) gier w chmurze. Zwłaszcza jeśli ktoś gra na urządzeniach przenośnych.

Ale z drugiej strony nie można mieć wątpliwości że to tylko kolejny krok oswajania reklam w grach. Docelowo nie będę zdziwiony jeśli reklamy pojawią się również na konsolach w grach F2P (bo jest masa osób, które grają w takiego Forcika a nie płacą przy tym żadnego abonamentu, ani nie kupują MTX).

Poza tym kwestią czasu jest zapewne kiedy opłaty za granie w chmurze wzrosną lub/i reklamy staną się bardziej agresywne, bo dzisiejsze granie w chmurze to biznes, do którego wszyscy dopłacają bo jest on dopiero w fazie wprowadzania na rynek, ale prędzej czy później będzie musiał on zacząć zarabiać.

Opublikowano

Pewnie tak, ale tutaj wymiana jest prosta i znam jej warunki - obejrzę sobie jakiś filmik (akurat u mnie Halo reklamują) i mam dostęp do gry. Jeśli zaczną wciskać takie reklamy do pełnopłatnych gier to będę się na nich obrażać, w tym momencie jeszcze nie mam na co.

Inb4: mejm wchodzi do tematu i mówi coś o zbroi dla konia

Opublikowano

Asia tak gotuje, że z rozpędu doda Polaków do Age of Empires III ;)

Screenshot_20260724_111348_Chrome.jpg

Age of Empires / World's Edge Studio
No image preview

The Baltic Powers Expansion Coming to Age of Empires III:...

The Baltic Powers brings two new civilizations, new Challenge Scenarios, new game modes, more than 25 maps, and over 50 hero customizations. More
Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Ja mam dostępne np. FC4 czy Gearsy z X360.

Opublikowano

Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.

Opublikowano

Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.

Opublikowano

Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.

Opublikowano
Just now, Bzduras said:

Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.

Gamepass też działa w chmurze. Zluzuj już bo żeś się mnie uczepił jakiś czas temu.

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.

No ja widzę tylko opcje że odpalam na PC gry z X360 których na PC nie ma albo są słabo dostępne a na konsoli się kiedyś je kupiło za cenę dwóch monsterków.

Opublikowano

Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś to pomieszane coś "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xD

Opublikowano
Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.
Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.
Opublikowano
Teraz, Atherius napisał(a):

Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.

Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.

Opublikowano
1 minute ago, Bzduras said:

Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś coś innego "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xD

Wiem, że nie działa w chmurze ale oferuje też granie w chmurze w tierze Ultimate..

Opublikowano

No i tu dostajesz możliwość grania w chmurze po obejrzeniu jakiejś półminutowej reklamy, po czym przychodzisz i mówisz, że to bez sensu bo Ty myślałeś, że to chodzi o Game Passa. No to Ci tłumaczę, że wszyscy pisali o graniu w chmurze. Where czepianie się?

Opublikowano
Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.
Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.
Opublikowano

MS wprowadza i testuje obecnie zmiany związane ze zwiększeniem prędkości pobierania gier, na co wielu użytkowników konsoli latami narzekało (automatyczny wybór najbliższych możliwych serwerów), więc może i to dopracują w końcu.

1 minutę temu, Atherius napisał(a):

5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.

Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.

A coś było, ale po prawdzie mówiąc z GFN korzystałem tylko z darmowej wersji, płatną widziałem u ziomeczka na piwerku bo stwierdził, że woli bulić abonament zamiast zmieniać peceta przy tych pojebanych cenach. Wyglądało to i ruszało się bardzo godnie, a to co oni zrobili z input lagiem (a raczej tym, że jest może o 1-2ms gorszy od natywnego) to powinien być obiekt zainteresowań jakichś uniwersytetów, bo aż ciężko w to uwierzyć.