Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 minutes ago, Bzduras said:E, fajnie, mogę sobie popykać za friko po 30 sekundach reklamy? Całkiem uczciwa sprawa biorąc po uwagę to, że zabrałem swoje pieniążki za Game Passa i niespecjalnie chcę je oddawać Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Teraz, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Trzeba być insjaderem, żeby to testowacDostępne gry są tutajhttps://www.xbox.com/pl-pl/play/gallery/all-gamesOczywiście trzeba je wcześniej kupić lub opłacić game passa.To jest w sumie dokładnie ta sama opcja (reklamy+1 godzinna sesja), którą kilka lat temu wprowadziło GeForce Now
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Ja sobie w przeglądarce odpalam, bo tam mogę wrzucić wtyczkę robiącą wirtualny kontroler na klawiaturze i myszce. Listę gierek asax podrzucił. Bez GP dostępne są te jeśli masz je kupione: https://www.xbox.com/en-us/play/gallery/buy-and-stream
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No tak, można sobie za darmo popykać w chmurce w gierki które już się ma, jaki w tym sens Forum Maruda Extreme kontratakuje.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Jako opcja to nie takie głupie mieć możliwość ogrania za darmo (po obejrzeniu reklamy) gier w chmurze. Zwłaszcza jeśli ktoś gra na urządzeniach przenośnych.Ale z drugiej strony nie można mieć wątpliwości że to tylko kolejny krok oswajania reklam w grach. Docelowo nie będę zdziwiony jeśli reklamy pojawią się również na konsolach w grach F2P (bo jest masa osób, które grają w takiego Forcika a nie płacą przy tym żadnego abonamentu, ani nie kupują MTX).Poza tym kwestią czasu jest zapewne kiedy opłaty za granie w chmurze wzrosną lub/i reklamy staną się bardziej agresywne, bo dzisiejsze granie w chmurze to biznes, do którego wszyscy dopłacają bo jest on dopiero w fazie wprowadzania na rynek, ale prędzej czy później będzie musiał on zacząć zarabiać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Pewnie tak, ale tutaj wymiana jest prosta i znam jej warunki - obejrzę sobie jakiś filmik (akurat u mnie Halo reklamują) i mam dostęp do gry. Jeśli zaczną wciskać takie reklamy do pełnopłatnych gier to będę się na nich obrażać, w tym momencie jeszcze nie mam na co. Inb4: mejm wchodzi do tematu i mówi coś o zbroi dla konia
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Asia tak gotuje, że z rozpędu doda Polaków do Age of Empires III ;)Age of Empires / World's Edge StudioThe Baltic Powers Expansion Coming to Age of Empires III:...The Baltic Powers brings two new civilizations, new Challenge Scenarios, new game modes, more than 25 maps, and over 50 hero customizations. More
Opublikowano 50 minut temu50 min Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):Nie mam teraz okazji testować, to działa na PC w aplikacji Xbox? Jakie gry są dostępne?Ja mam dostępne np. FC4 czy Gearsy z X360.
Opublikowano 45 minut temu45 min Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.
Opublikowano 19 minut temu19 min Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.
Opublikowano 18 minut temu18 min Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.
Opublikowano 16 minut temu16 min Just now, Bzduras said:Dosłownie każdy wcześniej pisał, że chodzi o granie w chmurze, a nie o Game Passa.Gamepass też działa w chmurze. Zluzuj już bo żeś się mnie uczepił jakiś czas temu.
Opublikowano 13 minut temu13 min 5 minut temu, Czoperrr napisał(a):Myślałem, że to może ten darmowy tier gamepassa z reklamami, stąd moje pytanie. W obecnym rozwiązaniu nie widzę sensu OSOBIŚĆIE, nie wiem kiedy miałbym z tego korzystać.No ja widzę tylko opcje że odpalam na PC gry z X360 których na PC nie ma albo są słabo dostępne a na konsoli się kiedyś je kupiło za cenę dwóch monsterków.
Opublikowano 12 minut temu12 min Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś to pomieszane coś "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xD
Opublikowano 12 minut temu12 min Co z tego, że chmura w 1080p, skoro bitrate wciąż żałosny i wygląda gorzej niż natywne 720p na konsoli? Chmura pozostanie w sferze przyszłościowej ciekawostki, a nie realnej alternatywy na już, dopóki się za to nie wezmą.Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.
Opublikowano 10 minut temu10 min Teraz, Atherius napisał(a):Od jakiegoś czasu już chyba nawet 1440p.Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.
Opublikowano 10 minut temu10 min 1 minute ago, Bzduras said:Nie, nie uczepiłem się, normalnie po prostu prostuję to, co piszesz źle. Game Pass nie "działa w chmurze" i to też naprostuję: granie w chmurze wchodzi w skład Game Passa obok gierek które odpalają się natywnie na PC albo konsoli. Pomieszałeś sobie jedno z drugim, potem nazwałeś coś innego "bezsensownym" i to ja jestem ten zły bo miałem czelność napisać, że się mylisz? xDWiem, że nie działa w chmurze ale oferuje też granie w chmurze w tierze Ultimate..
Opublikowano 7 minut temu7 min No i tu dostajesz możliwość grania w chmurze po obejrzeniu jakiejś półminutowej reklamy, po czym przychodzisz i mówisz, że to bez sensu bo Ty myślałeś, że to chodzi o Game Passa. No to Ci tłumaczę, że wszyscy pisali o graniu w chmurze. Where czepianie się?
Opublikowano 6 minut temu6 min Tak, ale tylko jak masz wykupiony Ultimate. A i wtedy bitrate zostawia trochę do życzenia, o jakości tieru Premium z GFN nie ma mowy.Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.
Opublikowano 5 minut temu5 min MS wprowadza i testuje obecnie zmiany związane ze zwiększeniem prędkości pobierania gier, na co wielu użytkowników konsoli latami narzekało (automatyczny wybór najbliższych możliwych serwerów), więc może i to dopracują w końcu. 1 minutę temu, Atherius napisał(a): 5 minut temu, Bzduras napisał(a):Sprawdzałem GFN lata temu i spokojnie mógłbym na tym grać zamiast natywnego pc, to jest inne uniwersum.Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.
Opublikowano 1 minutę temu1 min 2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):Tak, tylko z kolei Nvidia wprowadziła limit godzin rozgrywki dla... każdego...? Dobrze pamiętam? Teraz chyba nawet opłacający najwyższy tier mają limity.A coś było, ale po prawdzie mówiąc z GFN korzystałem tylko z darmowej wersji, płatną widziałem u ziomeczka na piwerku bo stwierdził, że woli bulić abonament zamiast zmieniać peceta przy tych pojebanych cenach. Wyglądało to i ruszało się bardzo godnie, a to co oni zrobili z input lagiem (a raczej tym, że jest może o 1-2ms gorszy od natywnego) to powinien być obiekt zainteresowań jakichś uniwersytetów, bo aż ciężko w to uwierzyć.