Opublikowano 28 maja28 maj Dooglądałem gre od momentu zakończenia sezonu i ta Abby w grze to jest jakaś masakra 🤣 Zakończenie nazwałbym uczciwe, w serialu to tak nie zagra bo wiecej bedzie beki z kartofla niż prawdziwych emocji.
Opublikowano 31 maja31 maj Nadal mnie trzyma po tym beznadziejnym ostatnim odcinku. Pewna scena trafia do mojego ścisłego topu w rankingu na najgłupszą i najbardziej niepotrzebną scenę w historii mojego doświadczenia kinowego. No dramat.Dzięki za 2 i 6 odcinek.
Opublikowano 31 maja31 maj Tak to się kończy jak ledwo się serial zaczal, a już chce się markę doić ile się da.
Opublikowano 3 czerwca3 cze Jest i recenzja. W sumie ocenił bardzo podobnie do mnie, 7/10 ogólnie i 5/10 jako wielki fan gier. Zarzuty też takie jak moje, więc jak ktoś się spodziewa wyzwisk w kierunku Belli to niech sobie daruje. Innych zapraszam, bo to bardzo solidna recenzja
Opublikowano 4 czerwca4 cze Gdyby jeszcze 2 część była np we wrześniu, to ok. Ale to dwa lata czekania na ciąg dalszy. Bez sensu to rozwiązali i dziwne kto tam wpadł na taki pomysł.
Opublikowano 4 czerwca4 cze Może liczą, że krytyka drugiego sezonu ucichnie i nakręcą na nowo maszynę marketingową wokół Abby.
Opublikowano 21 czerwca21 cze Jest trochę gorzej od pierwszego sezonu, który też dobry nie był, ale nie jest też tak tragicznie jak się spodziewałem(szczególnie 2 i 6 odcinek). Oczywiście piękna niszczy większość, co dobre i przejdzie do TOP3 pomylonych castingów w historii. Co dziwne, wybór przy innych rolach wychodzi nawet lepiej niż w grze tj. Dina, Abby.Nawet Cuckmann zdał sobie sprawę, że odjebał numer i, że znalezienie odpowiednika growej karykatury - w przypadku tej drugiej - graniczyłoby z cudem, żeby nie popaść w śmieszność jeszcze bardziej niż z Ellie.Początkowo myślałem, że trochę się zreflektował w przypadku skaczącej brzuchatej Uncharted stajl, ale dopiero później do mnie dotarło, że to jeszcze może się wydarzyć w trzecim sezonie, i widząc poziom scenariusza i ostrą cringówę, to pewnie nie jest jego ostatnie słowo.Generalnie nic już tego nie będzie, trochę podobnie jak w przypadku gier, najciekawszy byłby spin off prequel Joela z bratem, ale Pascalowi też brakuje charyzmy i ikry(plus zrobili z niego płaczliwą pizdę), więc może lepiej nie robić wcale.
Opublikowano 21 czerwca21 cze Ja od początku twierdziłem, że mogli jednak dać akcję np. 10 lat po wybuchu epidemii i pokazać trio Joel, Tommy i Tess. Serial równie dobrze mógłby mieć np 5 sezonów i zakończyć go w momencie jak dostaje zlecenie na dostarczenie kartofli, tzn Ellie do Seattle.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Jeden jedyny odcinek, który był dobry w sezonie wyszedł spod ręki Druckmana i... GOŚĆ ODCHODZI xD
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Już położyłem kreskę na tym serialu. Znaczy obejrzę, ale absolutnie niczego się nie spodziewam. I jeżeli Druckmann ma się zamiast tego skupić na Intergalactic i innych grach Naughty Dog to zdecydowanie wybieram tę opcję