Skocz do zawartości

The Last of Us - HBO

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 174,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Podobal mi sie ten ostatni odcinek. Nie moge sie doczekac wglebienia sie w watki WLF. Widac, ze podobnie jak w grze, takze i w serialu ten watek bedzie ogolnie ciekawszy. Mile smaczki dla oka w Seattle, jak most w oddali na wiezowcu. Ogolnie chcialoby sie wiecej prezentacji Seattle, cos jak w The Walking Dead by skupienie bylo na samej postapokalipsie i tego jak ludzie probuja przetrwac.

Opublikowano
2 hours ago, PiotrekP said:

Zauważyliście na szyi Abby ślad po sznurze? Przynajmniej tak to dla mnie wyglądało.

No miała. I co z tego?

Opublikowano

Finał poniżej oczekiwań. Grałem w dwójkę dość niedawno, ale czy akcja serio była taka, że Ellie wpadała w jej sam środek, tylko po to, żeby uciec?

Nie wiem, brakowało mi czegoś w tym finale. Tak jak ktoś pisał wcześniej, mogliby dać standardowe 8 odcinków i opowiedzieć trochę lepiej kilka wątków. Na tle odcinka 6-go serio niewypał.

Opublikowano
58 minut temu, Szwed napisał(a):

Finał poniżej oczekiwań. Grałem w dwójkę dość niedawno, ale czy akcja serio była taka, że Ellie wpadała w jej sam środek, tylko po to, żeby uciec?

Nie wiem, brakowało mi czegoś w tym finale. Tak jak ktoś pisał wcześniej, mogliby dać standardowe 8 odcinków i opowiedzieć trochę lepiej kilka wątków. Na tle odcinka 6-go serio niewypał.

Jeśli mnie pamięć nie myli, to w grze Ellie udała się bezpośrednio do akwarium, bez zahaczania o wyspę.

Opublikowano

Ta wizyta na wyspie była najbardziej niepotrzebną sceną jaką widziałem od lat. I jedną z najbardziej debilnych. Czemu po prostu ją wypuścili zamiast poderżnąć gardło? Bo plotarmor? Szkoda słów.

Opublikowano
1 hour ago, Homelander said:

Ta wizyta na wyspie była najbardziej niepotrzebną sceną jaką widziałem od lat. I jedną z najbardziej debilnych. Czemu po prostu ją wypuścili zamiast poderżnąć gardło? Bo plotarmor? Szkoda słów.

Aż musiałem przewinąć, bo oglądałem wczoraj po 23 i miałem wrażenie, że mi się kimnęło na 10 minut i coś przegapiłem, że nagle Ellie na wyspie i po 30s płynie dalej

comment_gVNkaNapPTGHbgqVPh3ITCiz3hqIEEYC.gif

Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał(a):

Zrobią tak w 3 sezonie, że to Abby uratowała jej nieświadomie życie, odciągając sekciarzy.

Opublikowano
10 godzin temu, Homelander napisał(a):

Debilne było wogóle wrzucenie tej sceny. Mogli sobie to darować i pokazać tylko te wybuchy w tle jak płynęła.

Opublikowano

Po całości drugiego sezonu - jest kiepsko, z paroma przebłyskami, ale nie ukrywam, że ostatni odcinek, zwłaszcza końcówka rozbudza apetyt na więcej. Oby odpuścili sobie tę teen drama obyczajówkę i poszli w mocniejsze klimaty, skupiając się na mięsku.

Opublikowano

Jak już Butcher dostrzega wady, to znaczy, że ktoś naprawdę zjebał.

Opublikowano

Czy tylko mnie rozbawiły ostatnie sekundy końcówki Abby z Ellie? Coś nie pykło z tym "NONONOmlem" <cut to black>. Nie wiem jak to przeszło pokój edytorski.

Opublikowano

Chamski cliffhanger jak z któregoś tak Walking Dead z tym kolesiem z baseballem. Tu jest jeszcze gorszy, bo w Walking Dead bohaterów było na pęczki. Ogólnie ten sezon to 7/10 max. A biorąc pod uwagę mój fanboizm i psychofanostwo to tak z 4/10. Byłoby niżej gdyby nie genialny epizod 6

Opublikowano
29 minutes ago, PiotrekP said:

W grze chyba tak samo to wyglądało.

Dwie różnice: w grze Abby nie strzelała. W grze mogłeś od razu grać Abby i rozwiązanie zagadki miałeś po 10h, a nie po 2 latach

Opublikowano

Przecież Abby w grze postrzeliła Tommy'ego w tym momencie co było cięcie w serialu.

Opublikowano
1 hour ago, Patapon said:

Przecież Abby w grze postrzeliła Tommy'ego w tym momencie co było cięcie w serialu.

Nie. Postrzeliła Tommy'ego w swoim timeline od razu była dalsza strzelanina i walka z Ellie. W timeline Ellie Abby tylko celuje w Ellie i następuje cięcie. Nie ma żadnego wystrzału

2 hours ago, PiotrekP said:

Chodziło mi bardziej o samo ucięcie, wydawało mi się że tam był gunshot.

Nie było

Opublikowano
18 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Debilne było wogóle wrzucenie tej sceny. Mogli sobie to darować i pokazać tylko te wybuchy w tle jak płynęła.

Dokładnie, ta jedna jedyna wielka fala 20 razy większa niż pozostałe na morzu nagle się pojawiła żeby ją wyjebać, nie mówiąc o tym że taka podróż - powolny dryf na wyspę, przygoda na niej, potem powrót tą krypą to by jej zajęła do rana jak nie więcej, a w serialu reszta świata czeka aż ona swoją przygodę zakończy? Debil to wymyślił. Przecież mogli zrobić tak jak piszesz, albo pokazać to z punktu widzenia Isaaca, przecież serial już pokazywał wydarzenia z jego perspektywy. Nie wiem po chuj oni tą Ellie tam pchali na tą wyspę, ale te przeniesienia punktów akcji to wyglądały jakby montowali to twórcy ze Wściekłych Pięści Węża.

Tak samo ten cliffhanger na koniec, po co dorzucali jeszcze retrospekcje na koniec? Mieli cliffhanger z gry, idealnie by pasował na koniec serialu, to jebneli jeszcze "3 tygodnie wcześniej". Przecież tą końcówkę mogli przenieść na początek kolejnego sezonu. Jakaś małpa to montuje.

Ale to i tak detale, najgorsze jak dają zbliżenie na całą mordę tej Belli no za każdym razem mnie to wybija z klimatu, kompletnie nie pasuje do tej roli, zwłaszcza jak ona jest taka mała z tą wielką twarzą i ma grać groźnego badassa w drodzę po zemstę, a wygląda jak jakiś piekielny stworek z bajek studia ghibli. Jeszcze oglądam na projektorze to ta jej kwadratowa twarz ma z 3 na 3 metry i przejmuje mi całą przestrzeń pokoju... Nie po to robiłem sobie sale kinową w domu :/

Edytowane przez Observer

Opublikowano

W grze mieliśmy babochłopa abby, w serialu kartofla ellie. Niestety, świat nie jest idealny, nie można mieć wszystkiego.