Opublikowano 25 kwietnia 202525 kwi Ze wszystkich rimejków jakie mają na stole do wyboru to CV bym brał bez zastanowienia. Ta gra ma kilka rzeczy do poprawki i odświeżenie jej przez team A byłoby czymś fantastycznym Z jedynką to niech się bujają gdzieś na koniec, RE HD do dzisiaj jest grywalne i świetne.
Opublikowano 22 stycznia22 sty Długo zajęło, zanim mi ta gra zaskoczyła, z ok. 10h.Ale jak już to poczułem, to gra się bardzo dobrze. Dawno już nie grałem w taką nowoczesną grę w stylu "sklep" co chwilę w różnych dziwnych miejscach, czy horror + jakieś fikołki w powietrzu i takie tam (preferuję jak gra w miarę realistycznie oddaje niektóre elementy), ale zacząłem się w to wgłębiać, żeby zrozumieć i wychodzi na to, że to cechy m.in. horrorów typu B, czyli jakichś tam niskobudżetowych i tandetnych.Jak taka walka będzie w RE Requiem i dobrze zbalansują grę, to jestem sprzedany. Jak przejdę RE4 Remake, to ogram Mercenaries, a później może na PC spróbuję jakieś mody np. Randomizer czy coś.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wiosce
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie wiem, ja po latach ponownie gram i w wiosce spociłem się jak biurwa. ptsd z oryginalnej wersji granej na GC.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 4 godziny temu, grabipl napisał(a):Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wiosceJak ostatnio odpaliłem to też zginąłem kilka razy. Może jakbym nie chciał ubić Salwadora to by było łatwiej.Ale ogólnie hardcore jest fajnym poziomem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W oryginale to ja zawsze najpierw biegnę do wyjścia zajebać jednego pana z piłą, a potem cofam do chatki co załącza standardową scenkę i pojawia się drugi. Skok przez okno na piętrze, chowanie się w drugim domku na przeciwko i stamtąd da się bez problemu utrzymać hordę ostrzeliwując przez zamknięte drzwi. Nawet na professional.W rimejku jest jednak trudniej.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 5 godzin temu, grabipl napisał(a):Gurwa, załączyłem sobie hardcore i z 20 razy już poległem w wioscePrzechodziłem parę dni temu drugi raz rimejka, i również poległem z 10 razy.Człowiek chce jak najwięcej zachować amunicji i zieleni, a w wiosce jest naprawdę gorąco. Podobnie jest pod koniec jak trzeba otworzyć metalowe wrota przy pomocy dwóch przycisków.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. W rimejku nie ma sensu oszczędzać amunicji. Gra jest tak zaprojektowana, że w przypadku braku ammo zaczyna podrzucać masę prochu, więc na bieżąco można sobie craftingować pociski. Albo lepiej: błyskowe granaty, które pozwalają szybko przebijać się przez co bardziej zatłoczone lokacje nie strzelając ani razu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Zależy kto jak gra, ja po prostu uwielbiam oszczędzać i powtarzać miejscówki w residentach. Zawsze mam lekkiego stracha w grach że zabraknie i będzie trzeba się bawić w wymijanie albo gra będzie nie do przejścia ;]