Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 4 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Wszyscy pykają w Requiem, a ja się wziąłem ponownie za 4, przy okazji sprawdzę jak to spolszczenie wygląda.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 281,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Omg 

• Koniec, zrobione absolutnie wszystko co się dało w tej grze. Jak już się wie co i jak, to przez Pro leci się dosyć szybko nawet będąc "golasem". Może za jakiś czas rzucę się na run bez save'ów. 

• Niestety ale nie jest to efekt wow jaki miałem przy RE2R. Przeszedłem wioskę i dalej mi się w sumie nie chce. Oryginał nigdy nie zginie. Jednak wolę klepać tego expa w Tibii, w świecie gier video już

Opublikowano

Ja skończyłem wczoraj świeże przejście. Wersja PL spoko, szkoda, że nie było na premierę.

Opublikowano

Akurat tak bardzo na premierę nie bolało, bo zbyt wiele trudnego eng to tam nie było, jak kiedyś w LA Noire. Prawilnie ustawiłem na całą grę Leona w jego kurtce.

Opublikowano

Wleciał na steam jakiś patch 77MB, zastanawiałem się co to.

Gram sobie teraz na luzie i czytam notatki itp, nawet spoko to przetłumaczyli.

Opublikowano

Usunęli to gówno które obniżało wydajność

Opublikowano

Podkręcę detale i zobaczę jak w wiosce będzie, bo w zamku to zawsze więcej FPSów mam.

Opublikowano

Też gram obecnie w RE4R i jest super. Mega miodna jest ta gierka. Za pierwszym razem jak grałem w 2008 roku na PS2 chyba nie załapałem jej fenomenu, bo też bałem się takich gier, ale teraz gra mi się w ten remake jak złoto. Super balans strzelanki, lite-horroru z simem (dzięki RE7 polubiłem zarządzanie ekwipunkiem. Nawet upgrejdy dają sporo satysfakcji). Grając na słuchawkach można docenić dźwięk 3D, dzięki któremu od razu wiadomo z której z strony nadlatuje siekiera albo dzika baba z widłami. W ogóle udźwiękowienie jest tip-top.

Zwiedzam obecnie mapę w 4 rozdziale i chcę wyczyścić ją ile się da przed pójściem dalej.

Opublikowano

Na czym gracie tak z ciekawości?

Opublikowano

Ja na bieda laptopie, dlatego momentami wygląda przeciętnie. Chciałem kupić za grosze wersję na PS5 jakiś czas temu, ale w tej grze akurat myszką lepiej się gra/celuje, zwłaszcza na wyższych poziomach. Niestety praktycznie tutaj nie mam screenów, bo to oddalenie kamery jakieś dziwne w PM.

Opublikowano

Ja załączyłem ostatnio na ps5 ponownie z rozpędu po requiem i dziwnie mi sie strzelalo. Pobrałem demko na PC i całkiem inne odczucia i responsywność. Kupię sobie w najbliższej promocji.

Opublikowano

Ja wczoraj odpalilem demko 4 remake na PC i miałem niezłe zdziwko ze twarze są gorsze niż w RE3R. Tam miały pory itp. naprawdę szczegółowe, a tu Leoś ma jakiś taki makeup w porównaniu. Jak patrzyłem na materiały z fulla to jest lepiej, albo jakaś scena na którą zwróciłem uwagę akurat była gorsza, nie wiem. To demko jest jakieś niedorobione,, nawet prompty standardowo lecą na kontroler od PS inne problemy tez znalazłem, widac ze to na jakimś betabuildzie robione i zostawione :).

A i strzelałem się z ludźmi w bramie i była niekończąca się fala. Potem pojawiła się scenka z gościem z piłą, ale że mi blokowali wejście, to tylko ich w kółko nawalałem, do bosska nie doszedłęm, a potem się odpaliła końcowa cut-scena :D. Super demko.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Ja już chyba umrę z dylematem, która gra jest lepsza, RE2R czy RE4R, obie to moje gry życia skończone po 100 razy każda i do dzisiaj nie zdecydowałem która podoba mi się bardziej. RE2 lepszy klimat, lokacje, story, zagadki i eksploracja ale w Czwórce gunplay to jest absolutny peak wśród TPSów, do tego niesamowite walki z bossami i najpiękniejszy Leon w serii. Requiem rozwaliłem już 20 razy i chyba będzie mocne trzecie miejsce.