Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Godzinę temu, Faka napisał: Co ma strajk do premiery filmu, żeby przesuwać? Nie rozumiem. Warner Bros też dostaje po dupie czy jak? No chyba, że się solidaryzować poszli. Tylko się wkurwiłem, bo tak czekałem, a tu jakiś obsrany obsuw. Sprawa jest bardzo prosta. Solidaryzujący się ze swoimi gorzej zarabiającymi kolegami i koleżankami oraz scenarzystami główne gwiazdy grające w filmie odmówiłyby udziału w działaniach promocyjnych , a to zbyt duże ryzyko dla wytwórni, bo to wprost odbiło by się na wynikach finansowych.
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r dokładnie brak wywiadów, reklamowania filmu i automatycznie promocja siada. niech jeszcze Scorsese wyrzucą i na jesień zostaną tylko pizdy od marvela ;/
Opublikowano 16 lutego 20241 r Po pokazie z Londynu same zachwyty i teksty że to najlepsze sf naszego pokolenia i opus magnum tego reżysera
Opublikowano 16 lutego 20241 r A dlaczego nie? Dla mnie wystarczy poziom jedynki i pisze to jako fan książki. Ostatnio tak się jaralem czekając na Dwie Wieże 20 lat temu.
Opublikowano 16 lutego 20241 r Też czekam, ale bez przesady. A jestem fanem książek i jedynka bardzo mi się podobała. To się chyba nazywa starość... Edytowane 16 lutego 20241 r przez Shankor
Opublikowano 16 lutego 20241 r Ja nie patrzę na ten film obiektywnie. Świat przedstawiony w książce pochłoną mnie dawno temu a Villeneuve to idealnie zilustrował. Jeśli film spodoba się krytykom i opini publicznej to fajnie ale dla mnie to osobista przygoda. Dokładnie tak samo miałem z lotr. Edytowane 16 lutego 20241 r przez Lipert
Opublikowano 21 lutego 20241 r Walkiewicz też dał 8/10.a Kinomaniak 9/10. Dwóch typów z którymi zazwyczaj się zgadza po obejrzeniu filmu. Nie ma lipy jak z Napoleonem, a tego bałem się najbardziej
Opublikowano 22 lutego 20241 r Napoleon juz po pierwszym trailerze wyglądał jak żart, można było się spodziewać crapa. ale się jaram
Opublikowano 23 lutego 20241 r Soundtrack wylądował. Bilety do IMAXa juz klepnięte na przyszły weekend.
Opublikowano 1 marca 20241 r Obejrzane. Dla mnie 9/10. ALE. Jeżeli komuś się nie podobała pierwsza część, to tutaj może być podobnie, bo film się długo rozkręca, akcji nie ma za wiele (finałowa dosyć krótka), no i zwyczajnie dla wielu faktycznie będzie za długi (2h:40min). Ale jak ktoś lubi takie dosyć powolne budowanie fabuły, świata, akcji, to będzie zachwycony, bo tutaj wszystko się spina: nie ma zbędnych elementów, postacie rewelacyjnie napisane i zagrane. Wizualnie to jest absolutne mistrzostwo świata, ja nie wiem jak można zrobić technicznie lepszy film, wszystko to jest przerażająco realistyczne Czekam na Part 3. Edytowane 1 marca 20241 r przez Shago
Opublikowano 1 marca 20241 r To jak, nie zakończyli tego na dwóch częściach? Nie lubię czegoś takiego, tym bardziej jak odstęp czasowy jak tak duży. No chyba, że masz na myśli adaptacje kolejnych książek.
Opublikowano 1 marca 20241 r Cholera, nie umiem robić spoilera Anyway, dla mnie zakończenie otwarte jest bardzo, a nie czytałem książek, nie wiem czy tak miało być. Dobrze mi się, wydawało, że od początku miały być 3 części: "Diuna 3" nadchodzi! Premiera w 2027 roku? - Filmweb Edytowane 1 marca 20241 r przez Shago
Opublikowano 1 marca 20241 r Z tego samego linka: Trzeci film z cyklu "Diuna" byłby ekranizacją drugiego tomu bestsellerowego cyklu Franka Herberta. Czyli jednak part two zamyka pierwszą część.
Opublikowano 1 marca 20241 r Jedynka podobała mi się bardziej, ale to dalej świetne widowisko z genialnymi scenami, oprawą no i ten dźwięk [emoji108]Mały zgrzyt, że chyba film jest za krótki, niektóre wątki za krótkie, za szybkie, zabrakło czasu na rozwinięcie, zwłaszcza pod koniec, bo film jak wyżej pisano, długo się rozkręca, a później jak z procy. Spokojnie by tu zmieścili dodatkową godzinę.9/10 i pozostaje czekać na trójkę.
Opublikowano 1 marca 20241 r 6 godzin temu, Shago napisał: Obejrzane. Dla mnie 9/10. ALE. Jeżeli komuś się nie podobała pierwsza część, to tutaj może być podobnie, bo film się długo rozkręca, akcji nie ma za wiele (finałowa dosyć krótka), no i zwyczajnie dla wielu faktycznie będzie za długi (2h:40min). Ale jak ktoś lubi takie dosyć powolne budowanie fabuły, świata, akcji, to będzie zachwycony, bo tutaj wszystko się spina: nie ma zbędnych elementów, postacie rewelacyjnie napisane i zagrane. Wizualnie to jest absolutne mistrzostwo świata, ja nie wiem jak można zrobić technicznie lepszy film, wszystko to jest przerażająco realistyczne Czekam na Part 3. o której godzinie byłeś na seansie? czy nocna premiera
Opublikowano 1 marca 20241 r Dla mnie część pierwsza to było takie ładne widowisko audiowizualne, ale żeby mnie coś ruszyło z fabuły, czy przedstawienia postaci to tak średnio - taki trochę przerost formy nad treścią. W żadnym wypadku zły film, ale ten reżyser ma w swoim dorobku przynajmniej ze 3 lepsze (Sicario, Arrival, Prisoners), a ten tutaj to bardziej spektakl dla zmysłów aniżeli pełnoprawny film - jakoś takie odczucie mam.
Opublikowano 1 marca 20241 r Bo materiałem źródłowym jest dość trudna książka. Trudna w sensie nie wyjaśnia wiele z świata przedstawionego a dopiero kolejnych 5 książek to robi. Poprzedniej filmy były proste, tu jest trudno to wszystko przedstawić. No part1 to wprowadzenie wiec mięcho będzie dalej.