Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ratchet and Clank Rift Apart

Featured Replies

Opublikowano

Niech tym razem popichcą odpowiednio dłużej.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 150,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kotlet_schabowy
    kotlet_schabowy

Nie będę tu się bawił w adwokata gierki, której nawet nie mam, tym bardziej, że sam raczej lubię, kiedy płacąc za coś kasę dostaję uczciwą zawartość i satysfakcjonujący czas zabawy (to akurat mocno wz

• Może otwarty świat z przejmowaniem dzielnic jako powiew świeżości.

• Z photo mode.  

Opublikowano

Tak, jestem idiotą, po kilku latach przerwy od konsol Sony kupiłem PS5 i zacząłem ogrywać najnowszą część Ratcheta, i zaniepokoiło mnie działanie R2, trzeba mocniej dociskać przy strzelaniu, już byłem gotów zastanawiać się czy przycisk jest uszkodzony, I dopiero teraz doczytałem o Haptic Feedback, jednak warto czytać instrukcje/oglądać tutoriale ^^

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Nowego Ratcheta nie będzie, bo wolą klepać gierki na cudzej (słonej) licencji niż rozwijać własne marki.

Opublikowano

Będzie sukces na miarę Crash Team Rumble. Patrzę na ten mobilny twór i tylko się zastanawiam jakim cudem wydając grę w 2026 na telefony mocniejsze od PS3/X360 serwuje się gierkę w najlepszym wypadku wyglądającą jak z PS2.

Opublikowano

Budżet.

Istnieje przyczyna dlaczego wiekszosć gier usług i gier mobilnych ma w podobnym stylu uproszczona grafikę. Dzięki temu można szybciej i taniej produkować nową zawartość.

Opublikowano
34 minuty temu, Square napisał(a):

image.png

A co do tego co piszesz @łom to kiedyś czytałem wywiady na jakim gównie ludzie grają w mobilkach no i nic dziwnego że to chcą żeby coś chodziło na jak największej puli "telefonów od taty".

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 minuty temu, Kangus napisał(a):

A co do tego co piszesz @łom to kiedyś czytałem wywiady na jakim gównie ludzie grają w mobilkach no i nic dziwnego że to chcą żeby coś chodziło na jak największej puli "telefonów od taty".

10 lat temu testowałem gierki na telefonach i już wtedy nawet największe szroty były w stanie wyświetlać podobnie wyglądające tytuły więc w 2026 nawet jak ktoś celuje w low-end to ma mocniejszy telefon niż PS3/X360.

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał(a):

10 lat temu testowałem gierki na telefonach i już wtedy nawet największe szroty były w stanie wyświetlać podobnie wyglądające tytuły więc w 2026 nawet jak ktoś celuje w low-end to ma mocniejszy telefon niż PS3/X360.

No i nadal na szrotach grają + jak devowi zależy to chce też obciąż ilość miejsca na dysku które gra zajmuje a to też powoduje uproszczenie geometrii i tekstur. Ale ok w max detalach mogłoby to lepiej wyglądać niż prezentują tu sie zgadzam, ale co do trzymania się stylu graficznego tego typu to ma swoje uzasadnienie jak najbardziej.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
8 minut temu, Kangus napisał(a):

No i nadal na szrotach grają + jak devowi zależy to chce też obciąż ilość miejsca na dysku które gra zajmuje a to też powoduje uproszczenie geometrii i tekstur. Ale ok w max detalach mogłoby to lepiej wyglądać niż prezentują tu sie zgadzam, ale co do trzymania się stylu graficznego tego typu to ma swoje uzasadnienie jak najbardziej.

Tylko szrot z 2016 to nie to samo co szrot z 2026, na iPhone 4 nawet nie odpalisz tego Ratcheta bo potrzebujesz iOSa 17 a nie 7. Geometria modeli praktycznie nic nie zajmuje w porównaniu do tekstur ale nawet w ich przypadku obniża się ich rozdzielczość a nie usuwa detale. Gra wygląda biednie i nawet nie chodzi o sam styl graficzny.

Opublikowano
11 minut temu, łom napisał(a):

Tylko szrot z 2016 to nie to samo co szrot z 2026

Ekhem. Myślę że fajnie by było żeby coś wydawanego teraz chodziło na low-endie z 2022 a tam siedział np. Mediatek G35 :D.

Genshin chodzi ledwo co a jednocześnie w inne rzeczy można na takiej specce pograć:

Edytowane przez Kangus