Opublikowano 20 maja 20213 l Tak hologramy są co chwilę ale gra mi się raz wyjebala niestety po patchu więc crashe dalej występują.
Opublikowano 20 maja 20213 l 2 minuty temu, Figuś napisał: Nie musisz, te wrota będą już zawsze otwarte A trudność bossa w porównaniu do reszty? Raz z nim narazie walczyłem, ale bardziej chciałem do niego po prostu dojść i jak zwykle na oparach XD
Opublikowano 20 maja 20213 l A trudność bossa w porównaniu do reszty? Raz z nim narazie walczyłem, ale bardziej chciałem do niego po prostu dojść i jak zwykle na oparach XDDla mnie osobiście był łatwiejszy od 1 i 2, ale to indywidualna kwestia, plus nabierasz z czasem skilla, a i dużo też zależy jaka i z czym Selene podchodzisz do bossa
Opublikowano 20 maja 20213 l Autor Też powiedziałbym, że najprostszy, plus jeszcze wyrzuca dużą apteczke w trakcie walki.
Opublikowano 20 maja 20213 l Jak po finale wrócić do 1 biomu? a już widzę - Helios. Niesamowita przygoda, jedna z tych gier dla których bez wątpienia warto kupić PS5! Wszystko tutaj siadło idealnie - porażający mroczny klimat, tajemnice i fabuła, którą chcemy odkrywać, pomysłowe mechaniki i przemiodny system strzelania! 23h zajęło mi pokonanie wszystkich biomów, brak sevów nadal irytuje, ale do gry chce się wracać bez przerwy. Wczoraj zarwałem noc, a już bym usiadł do kolejnego cyklu odkryć obszary do których wcześniej nie miałem dostępu. Dla mnie 10 / 10 Każde DLC biorę w ciemno!
Opublikowano 21 maja 20213 l Narazie RNG nie sprzyja w szukaniu glifów i dzienników. W 2 biomie tylko jeden glif brakujący, w 3 biomie 1 glif i 1 dziennik nr 27, dziennik podobno pojawia się przy „uruchomieniu” mostu ale ani razu jeszcze go tam nie miałem na chyba 6-7 prób. W 6 jeszcze 3 glify i 1 dziennik nr 63 + żółte drzwi, ale 6 biom zostawiam na koniec.Dzisiaj 2h gry w 2 i 3 biomie i nic nie wpadło[emoji3525]
Opublikowano 21 maja 20213 l Jakoś nie mogę pokonać wrażenia, że przegrana z bossem po 3h sesji to strata czasu, gdy zaczynamy od nowa Żeby jeszcze jakiś level broni zostawał czy coś, by każdy start to było szybsze rozwalanie mobków początkowych i dobiegnięcie do celu, ale mam wrażenie, że stoję w miejscu. No nic, to chyba mój pierwszy rogal w życiu, muszę się przestawić. Drugi boss mnie zrobił w trzeciej fazie, gdy jebanina świateł i kulek przekroczyła ponownie moje zdolności w klikaniu w joypad xd Pewnie jak odpocznę, to jutro zacznę chętnie od nowa. Już od dawna nie byłem tak spolaryzowany grą - z jednej strony totalnie nieprzyjazna, z drugiej - mega świetnie oceniana i mimo wszystko wkręca bardzo (lecz męczy).
Opublikowano 21 maja 20213 l Właśnie lecą napisy. Ufff co za gra. Ostatni boss pyknięty za drugim, ale znowu miałem pustostrzał z tym laserem co w powietrzu zawisł i kosił mobków aż miło, a boss to 3 minuty. Easy mod bym to nazwał. Ni huhu nie rozumiem i tak zakończenia, ale jak ogarnę true ending to może co się wyjaśni? Chociaż robię tydzień przerwy. Oprócz 3 biomu, to gra nie była aż tak strasznie trudna. Fatycznie dobry RNG robi robotę. Mam nadzieję, że dostaniemy jakieś DLC i że gra się sprzeda, bo w pełni zasługuje. GOTY moje na ten moment i raczej nic Returnala nie przebije w kwestii miodności. Nie ma co się więcej rozpisywać, bo już wszystko zostało powiedziane chyba i każdy się praktycznie zgodzi w tych samych aspektach gry. Trzy i pół bomby za takie gierki? Nie ma problemu, dawać więcej takich gier Sony -spokojnie zaraz Ratchet. Sony= rodzina, prawdziwy gaming, singiel forever. Edytowane 21 maja 20213 l przez Donatello1991
Opublikowano 21 maja 20213 l Autor 58 minut temu, elvis004 napisał: Narazie RNG nie sprzyja w szukaniu glifów i dzienników. U mnie dzisiaj trochę do przodu, w szóstym biomie został mi ostatni glif. Jak wpadnie jutro to zostaną mi dwa w drugim i trzy w trzecim biomie.
Opublikowano 21 maja 20213 l 28 minut temu, _Red_ napisał: Jakoś nie mogę pokonać wrażenia, że przegrana z bossem po 3h sesji to strata czasu, gdy zaczynamy od nowa Żeby jeszcze jakiś level broni zostawał czy coś, by każdy start to było szybsze rozwalanie mobków początkowych i dobiegnięcie do celu, ale mam wrażenie, że stoję w miejscu. No nic, to chyba mój pierwszy rogal w życiu, muszę się przestawić. Drugi boss mnie zrobił w trzeciej fazie, gdy jebanina świateł i kulek przekroczyła ponownie moje zdolności w klikaniu w joypad xd Pewnie jak odpocznę, to jutro zacznę chętnie od nowa. Już od dawna nie byłem tak spolaryzowany grą - z jednej strony totalnie nieprzyjazna, z drugiej - mega świetnie oceniana i mimo wszystko wkręca bardzo (lecz męczy). Zawsze coś zostaje w skillu nawet jak gry nie pchniesz w przód U mnie dziś były z 3 podejścia do 5 biomu i mega frajerska śmierć przy próbie zdobycia 3 klucza :// ten teleportujący się rycerz czy jak go nazwać mnie zaorał.
Opublikowano 21 maja 20213 l Godzinę temu, _Red_ napisał: Jakoś nie mogę pokonać wrażenia, że przegrana z bossem po 3h sesji to strata czasu, gdy zaczynamy od nowa Żeby jeszcze jakiś level broni zostawał czy coś, by każdy start to było szybsze rozwalanie mobków początkowych i dobiegnięcie do celu, ale mam wrażenie, że stoję w miejscu. No nic, to chyba mój pierwszy rogal w życiu, muszę się przestawić. Drugi boss mnie zrobił w trzeciej fazie, gdy jebanina świateł i kulek przekroczyła ponownie moje zdolności w klikaniu w joypad xd Pewnie jak odpocznę, to jutro zacznę chętnie od nowa. Już od dawna nie byłem tak spolaryzowany grą - z jednej strony totalnie nieprzyjazna, z drugiej - mega świetnie oceniana i mimo wszystko wkręca bardzo (lecz męczy). W moim przypadku po pokonaniu pierwszego bossa za 3 podejściem przeleciałem prawie cały biom 2 i kiedy ponownie startowałem od nowa to szedłem przez biom 1 jak burza. Przecież znasz już przeciwników, masz większe doświadczenie z bronią, możesz trafić tą samą / podobną arenę, lepiej zarządzasz znajdźkami. Kolosalna różnica, tu lvl postaci jest zbędny.
Opublikowano 21 maja 20213 l Na szczęście w biomie 2 okazalo sie, ze jest szybki teleport do Ixiona. Dotarcie do niego to gora 10 min teraz. Mialem idealny build na te walke: 15% ochrony z pasozyta, 2 duze apteczki, dodatkowo regeneracja adrenaliny na wypadek gdyby jego kulki mnie chociaz raz trafiły (z pełną mocą strzelanie i przeładowania są zajebiste). No i znowu w 3 fazie nie umiem zapanowac nad nerwami. Z każdej strony fuckfest kulek, atak wręcz i te trzy pierścienie pod rząd mnie wykańczają ;( Odpale dla relaksu Cupheada xd
Opublikowano 21 maja 20213 l No z dwoma apteczkami jak nie dałeś rady to faktycznie musisz się ogarnąć
Opublikowano 21 maja 20213 l Co poradze, ze głównie gram w rpgi turowe a nie najebywanki Dwie pierwsze fazy kontroluje dobrze, a w pewnym momencie wpadam w panike i cały flow i skupienie szlag trafia ech. A im więcej powtarzam tym bardziej sie wkurwiam, próbując tylko na szybko dobiec do areny.
Opublikowano 21 maja 20213 l Autor Nie martw się Red, drugi boss jest najtrudniejszy. Każda kolejna próba będzie coraz lepsza.
Opublikowano 21 maja 20213 l Teraz, Square napisał: Nie martw się Red, drugi boss jest najtrudniejszy. Każda kolejna próba będzie coraz lepsza. Chyba najtrudniejszy z dwóch pierwszych :P. Wprawdzie dzisiaj nie grałem, ale jak myślę o 3cim biomie to mi się niedobrze robi, samo dojście do bossa tam to masakra...
Opublikowano 21 maja 20213 l Nie martw się Red, drugi boss jest najtrudniejszy. Każda kolejna próba będzie coraz lepsza.To prawda. Drugi Boss jest najtrudniejszy. Potem jakoś idzie z górki. Jest co prawda mała przerwa na 3 klucze w 5tym ale dalej można iść jak przecinak.
Opublikowano 21 maja 20213 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Drugi boss to ten przy którym krzyknąłem przy czwartej próbie "JEST KURWA" i wziąłem głęboki oddech na uspokojenie po ubiciu co nawet się nagrało XD jedyny boss do którego więcej nie podchodziłem gdzie każdy inny ubity kilka razy
Opublikowano 22 maja 20213 l Generalnie gra jest powiedzmy trudna ale do momentu kiedy ja przejdziesz[emoji41] Później masz już tak obcykane wszystko, ze sam się człowiek zastanawia jak mógł się tak męczyć wcześniej[emoji846] Pamiętam jak już myślałem ze na 5 biomie moja przygoda się skończy, wcześniej: kur.wa nie dam rady 1, potem 2 bossowi (3 o dziwo padł za 2 razem), a teraz lecisz przez te biomy i bossów jak noż w masło. Oczywiście, ze sporo zależy od RNG ale i tak już nabyty skill i wiedza pozwala w end game grać jak na very easy. Wiadomo czasem się zaliczy zgodna ale to już rzadkość. Kupuje teraz np astronautę chyba tylko z przyzwyczajenia bo od powiedzmy 10h jak teraz szukam znajdziek jeszcze nie musiałem go użyć. Nie kozacze po prostu każdy uczy się gry i zobaczycie, ze jak już ja przejdziecie raz to potem jest z górki[emoji846]@Figus nagrałem sobie wlasnie tez walki z bossami, tylko nie z 1 i 2, człowiek był tak podjarany, ze się udało czy to 1 czy 2 po tylu próbach, ze zapomniał o funkcji nagrywania[emoji16]
Opublikowano 22 maja 20213 l Coś w tym jest Po prostu też gra się na luzie bez stresu, że coś się straci. Chociaż ja już miałem wewnętrzy spokój jak odblokowałem ostatniego bossa. No i padł za drugim razem bronią na 16 poziomie z małą integralnością, bo po prostu zero stresu. Nawet po tym prostym bossie z 4 biomu mi się ręce trzęsły, a tutaj już nic. Edytowane 22 maja 20213 l przez Donatello1991
Opublikowano 22 maja 20213 l 9 godzin temu, Figuś napisał: Drugi boss to ten przy którym krzyknąłem przy czwartej próbie "JEST KURWA" i wziąłem głęboki oddech na uspokojenie po ubiciu co nawet się nagrało XD jedyny boss do którego więcej nie podchodziłem gdzie każdy inny ubity kilka razy Oglądam do kawki i od 3:55 instynktownie ścisnalem dupę xD Nasze fazy #3 podobnie wygladaja, pierwsze dwie full kontrola i spacerek na boki, uciekając od niebieskich M&Ms, ale trzecia to jak nie wpadne w jeden pierscien to w kolejny xd Tylko chyba miałeś jakis artefakt do zmartwychwstania - to random loot czy gdzieś się kupuje? Chyba raz cos takiego mialem z pierwszym bossem. Nie wiem czy biec od razu na chamca do Ixiona (po drodze zawsze zgarniam biegłość lvl 5, apteczkę, czasem pasożyta) czy trochę pospacerować i szukać lepszych itemow typu revival.