Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Sewesew napisał(a):

Zrobiłem test hałasu i wyszło około 5db różnicy między PS5 fat, a PS5Pro bez napędu na korzyść FATa. 40/41 a 35/36 robi różnicę.

Między 35db a 40 faktycznie jest spora różnica. To jak granie na laptopie w trybie Quiet a Balanced, przy tym drugim już muszę zakładać słuchawki.

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Wyświetleń 915,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano

Tak na chlodna podchodzac do tematu, to Sony i devy zrobili taki rozpierdol z tymi ulepszeniami, ze nie ma slow.

Czesc devow pieknie sie pochwalilo, jaki patch, kiedy i co bedzie wporwadzal dla PRO, czesc sie pochwalila co bedzie dla PRO ale juz kiedy i jak patch to nie, a jeszcze inni poprostu w PSN dostali latke PRO Enhanced i tyle... zadnego info od devow, nic. To chyba jest najwiekszy scam z tego wszystkiego, bo nie mam watpliwosci ze w przyszlosci pewnie kazda gra bedzie miala ulepszenia dla PRO.

Opublikowano
38 minut temu, addhoc napisał(a):

Ta chińska podstawka jest do dupy. Trzeba przykombinowac z podkładkami bo gwint się kończy a dziadostwo nie dokręcone.

Ponadto dolączany napęd chodzi zdecydowanie ciszej niż ten wbudowany w premierowej PS5. Niestety mimo tego konsolka wygląda tak se z tym napędem. 

Przynajmniej przy graniu w FF Rebirth chodzi cicho jak grubsza siostra. 

daj podkładkę majsterkowicza i gotowe  :lapka:

Opublikowano

Demon's Soulsy jak odżyły w ogóle, dużo ludzi gra, można najeżdżać znowu :drag:

1930d71545185-screenshotUrl.jpg

1930d71eb1021-screenshotUrl.jpg

1930d71c3bf48-screenshotUrl.jpg

1930d7213606-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

no wiesz, nie do wszystkich trafia ten ten efekciarski gamingowy design i niektórzy wolą bardziej minimalistyczną, stonowaną elektronikę, nie ma co się temu dziwić. 

No i to trzeba szanować! Ja też bardzo w ch nie lubię efekciarstwa ale mimo wszystko wolę wygląd plastiku od japonców porównując go do minimalizmu series x. Dla każdego coś fajnego. A co z tą dogmą? Testował ktoś? 

Edytowane przez Rash

Opublikowano
56 minut temu, gnom napisał(a):

Tak na chlodna podchodzac do tematu, to Sony i devy zrobili taki rozpierdol z tymi ulepszeniami, ze nie ma slow.

Czesc devow pieknie sie pochwalilo, jaki patch, kiedy i co bedzie wporwadzal dla PRO, czesc sie pochwalila co bedzie dla PRO ale juz kiedy i jak patch to nie, a jeszcze inni poprostu w PSN dostali latke PRO Enhanced i tyle... zadnego info od devow, nic. To chyba jest najwiekszy scam z tego wszystkiego, bo nie mam watpliwosci ze w przyszlosci pewnie kazda gra bedzie miala ulepszenia dla PRO.

Nie wiem, czy pamiętasz PS4 Pro, teraz i tak jest to zrobione lepiej, ale ciężko tutaj mówić o tym, że to Sony coś zepsuło, bo nie mogą zmusić każdego developera z tysięcy gier z katalogu, żeby zrobili coś dobrze. 

Exy wszystkie chyba dostały, jest jakikolwiek bez upgrejdu day1? 

Opublikowano

Do Returnala chyba nic nie wyszło, trochę szkoda :(

Opublikowano
47 minut temu, Szermac napisał(a):

Demon's Soulsy jak odżyły w ogóle, dużo ludzi gra, można najeżdżać znowu :drag:

1930d71545185-screenshotUrl.jpg

1930d71eb1021-screenshotUrl.jpg

1930d71c3bf48-screenshotUrl.jpg

1930d7213606-screenshotUrl.jpg

O to może teraz wrócisz do DS2, czy jeszcze nie ma paczyka  :dynia:

Opublikowano
4 minuty temu, MEVEK napisał(a):

O to może teraz wrócisz do DS2, czy jeszcze nie ma paczyka  :dynia:

Ci dam DS2 zaraz xD

Opublikowano
3 godziny temu, addhoc napisał(a):

Niestety mimo tego konsolka wygląda tak se z tym napędem. 

Ja to najchętniej przygarnąłbym jakiś zestaw do montowania tego napędu na zewnątrz, typu wyprowadzenie kabla do tyłu i zewnętrzna obudowa, tak żeby konsola miała nadal panele od digital. Oczywiście gdyby ktoś coś takiego zmajstrował.

Opublikowano

Ja kupiłem ps5 slim z napędem i EA fc 25 za 2500 zł. Oczywiście trochę teraz mam takie poczucie a może mogłem to pro jednak. Ale z drugiej strony to na ps6 się zasadzę i przeskok będzie większy a i pewnie pssr będzie bardziej zaawansowany. 

Swoją drogą było tak długo mówione, że deweloperzy nie wykorzystują mocy ps5. Widać to dokładnie na spidermanie 2 który w trybie jakości wygląda cudownie i dość płynnie. A inne gry np. Guardian Galaxy wygląda słabiutko.  A teraz ps5 pro wyszło to się okaże, że ps5 już się nagle stało za słabe.

Edytowane przez AsmWalker

Opublikowano
8 godzin temu, AsmWalker napisał(a):

Ja kupiłem ps5 slim z napędem i EA fc 25 za 2500 zł. Oczywiście trochę teraz mam takie poczucie a może mogłem to pro jednak. Ale z drugiej strony to na ps6 się zasadzę i przeskok będzie większy a i pewnie pssr będzie bardziej zaawansowany. 

Racjonalizacja 2.0 pro :)

Opublikowano

Asasyn Mirrage dostał łatkę 4K Quality Modę 60 fps przez PSSR. Szkoda tylko, że gra przeciętna :rofl:

Opublikowano
8 godzin temu, AsmWalker napisał(a):

A inne gry np. Guardian Galaxy wygląda słabiutko. 

Co prawda ogrywałem na premierę na XSX, ale wtedy w trybie jakości to było top 5 najładniejszych gier na tę generację. Zgaduję, że grasz w trybie z większą liczbą klatek ? 

Edytowane przez funditto

Opublikowano

A próbowałem oba tryby i ja nie widziałem dużej różnicy w jakości. W płynności była spora. 

Racjonalizacja 2.0 pro :) coś w tym jest xd Racjonalizacja pomieszana z racjonalnym podejściem ;)

Opublikowano

Dobra, ja chyba zaczynam się przekonywać to tego sprzętu. Dzisiaj udało mi się na spokojnie przysiąść na godzinkę i sprawdzić to i owo. Spider Man Marvela, tutaj twórcom rzeczywiście się udało sprawić, że nie muszę wybierać między jakością a wydajnością. Gra śmiga sobie w stałych 60 klatkach oferując maximum jakości. Jeśli włączymy tryb 120hz i VRR telewizor pokaże wartości 80-110fps. Poniżej dwa zrzuty, jeden z trybu Pro, drugi z trybu jakości, życzę powodzenia w wyszukiwaniu różnic :D

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

Ehhhh porazka... mogliby dac mniejsza rozdzialke zeby przynajmniej te 40 fpsow bylo w fitelity RT.

Opublikowano

Testowałem Hogwarta i źle to działa. Częste spadki, które są mocno odczuwalne. A szkoda, bo RT faktycznie fajnie tutaj robi.

Opublikowano
  • Autor

@Whisker nie żartowałeś z tym Crew Motorfest, Pro ładnie naprawia popsute gry z beznadziejnymi fpsami, a już na pewno w gatunku gdzie 60fps to mus bez dyskusji 

@Szermac dzięki za namówienie na Stellar Blade, takiego kosiora graficznego wypada teraz ograć chociaż wystarczy spojrzeć na "argumenty" tej gry ekhm :nyam1:

https://x.com/Nick_Marseil/status/1774427247044116681

spadam dokupić parę gier a potem nie ma mnie dla świata :hi:

Opublikowano

no a jak z dostępnością? @PiPoLiNiO - jaki zarobek?

Można jeszcze gdzieś kupić, czy wszystko wyprzedane jak AMD Ryzen 9800X3D w ciągu godziny.

Spoiler

:beka:

Opublikowano
14 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Prosze, szybka recka kolejnego nieprofesjonalnego youtubera co sie uja zna ;)

https://youtu.be/vizrsg4NbZY?si=o22z9XIhCCN7aBvd

A z czego konkretnie śmieszkujesz i skąd to "się uja zna"? Nie znam typa, nie śledzę i nie oglądam, jednak reckę Pro zrobił akurat trafioną (bez szydery i czepiania się bez powodu, ale też bez klapek na oczach).