Opublikowano 2 stycznia2 sty Ja mam dwa pady od PS1 które driftowały. No ale mają blisko 30 lat więc można wybaczyć. Jedyne pady z którymi nie miałem problemów to te od Dreamcasta. Nawet te od famicoma musiałem naprawiać, gumki już nie stykały dobrze. W tej generacji pady od xsx to jakaś porażka, przez ponad 10 lat moje ulubione i bezawaryjne pady to te od MS. Już nie kupię żadnej sztuki od nich. I to o dziwo nie mam problemów z analogami tylko tymi przyciskami z gówno litu. Albo nie łączą albo się zacinają. W padzie od PS5 którego mam pod PC i używam tylko do gier od Sony bo działają te bajery tego pada, spust mi się zepsuł a nie ma już gwarancji. Drugiego też już nie kupię bo tych gier od sonki to tyle co kot napłakał i wszystko dawno ograne oprócz Returnala gdzie się podałem po 15h xd
Opublikowano 2 stycznia2 sty 31 minut temu, Ukukuki napisał(a):W padzie od PS5 którego mam pod PC i używam tylko do gier od Sony bo działają te bajery tego pada, spust mi się zepsuł a nie ma już gwarancji. Drugiego też już nie kupię bo tych gier od sonki to tyle co kot napłakał i wszystko dawno ograne oprócz Returnala gdzie się podałem po 15h xdSpust nie odbija? Miałem to w jednym padzie, wystarczy wymiana małej sprężynki za 5zł na allegro (https://allegro.pl/oferta/2x-sprezynka-sprezyna-trigger-pad-kontroler-ps5-11382437421) , w nowszych rewizjach pada dawali je coraz to mocniejsze więc problemu w nich niby już nie ma.Co do driftowania analogów to loteria, mam 4 sztuki Dual Sense, a analog zaczął driftować tylko w najnowszym padzie (dołączonym do PS5 Pro) po 6 miesiącach niezbyt intensywnego używania.
Opublikowano 2 stycznia2 sty @jar3czek Dzięki! Nie szukałem jeszcze rozwiązania ale pewnie to jest to.
Opublikowano 2 stycznia2 sty 23 hours ago, oFi said:Gdzie dostałeś pro za 1800zl?w media ekspert mialem bon na 1200 zl, a sama konsola byla obnizona do 3000
Opublikowano 3 stycznia3 sty Chodzą plotki że nowa generacja konsol przez zawyżone ceny pamięci RAM może być opóźniona. Według mnie albo w ogóle nie będzie opóźnienia. A jak opóźnia to maksymalnie o rok.
Opublikowano 3 stycznia3 sty Wszyscy jak papugi powtarzają o tym ramie. W ciągu jednego kwartału wszystko się może wywrócić do góry nogami ale znawcy będą trąbić co będzie za dwa lata
Opublikowano 3 stycznia3 sty Nie wiem po co PS6 jak obecni devi dają z siebie jakieś 22% skoro taki RE9 wyjdzie na Switcha 2 czyli praktycznie na PS4 mogliby wydać również.
Opublikowano 3 stycznia3 sty Właśnie o to chodzi, że taki Rockstar wyciśnie ostatnie soki z PS5 i zapewne będzie wow, a reszta ma to w dupie. Nadal poziom Clair Obscure jest satysfakcjonujący jeśli chodzi o oprawę czy nawet taki CP20277 z łątką ps5 wygląda pięknie. Po prostu mało gier od sony wychodzi i tyle, a pewnie ps6 jakieś 2028 będzie.
Opublikowano 3 stycznia3 sty W Clair Obscure ostatnią rzeczą, która była satysfakcjonująca to właśnie grafika.
Opublikowano 3 stycznia3 sty Pewnie mogła być ładniejsza, ale jest sporo gier wyglądających bardzo dobrze i można na prawdę ładną grę zrobić na ps5 kwestia chęci i budżetu, to jednak nie zmienia faktu, że generacja jest słaba w wykonaniu sony.
Opublikowano 4 stycznia4 sty https://www.amazon.es/gp/aw/d/B0FP2S1MNB?smid=A1AT7YVPFBWXBL&th=1PS5 Slim 1TB Chassis E z napędem. 1923 zł w tej chwili (razem z wysyłką). Sprzedaje Amazon.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Dzieje się! Tak przynajmniej mówią Japońce...Główna aktualizacja dla PS5 Pro, „PSSR2.0", wreszcie dostępna. Podsumowanie plotek i informacjiOkres aktualizacji: styczeń-marzec- Implementacja funkcji podobnych do FSR4 naPS5 Pro- Lepsza jakość obrazu i wydajność niż kiedykolwiek wcześniej- Zwiększa liczbę klatek na sekundę w grach, które wcześniej blokowały się na poziomie 70-80 klatek na sekundę- Wersje klasycznych gier o niskiej rozdzielczości w wysokiej rozdzielczości- Nowe narzędzia debugowania dla programistów Edytowane 23 godziny temu23 godz. przez Masamune
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. No, wreszcie, czekalem na jakies sensowne, oficjalne info. Szkoda ze takie dlugie okno czasowe rozciagneli i nie ma release date
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 godzin temu, messer33 napisał(a):Co teraz się raty przeklikają? Teraz to znowu trzeba czekać na promocję
Opublikowano 14 minut temu14 min Jest nowy update do Black Myth Wukong. Jak na moje oko podbili rozdzielczość trybu "Pro", czyli Balanced, dodatkowo cienie generują się inaczej - wyższa jakość nie wczytuje się za niewidzialną ścianą 20cm przed postacią, LOD płynnie przechodzi z poziomu na poziom ze znacznej odległości. Mamy więc:Wyższą rozdzielczośćUsprawnione generowanie cieniTryb Zrównoważony jest teraz praktycznie kopią trybu Quality z minimalnie gorszymi cieniami + odblokowany/zablokowany 40 FPS framerate do wyboru. Bardzo fajna stealth zmiana dla posiadaczy Prosiaka. Edytowane teraz1 min przez Masamune