Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Whisker?

Widzę go w ekipie ppe.pl

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
34 minuty temu, LiŚciu napisał:

Ej, należy się Weskerowi żebyście to przeczytali. W końcu też tu wojuje i też się często do niego odnosicie. CW jest jakie jest ale min szacunku by wypadało mieć. Dziękuje

Z szacunku do siebie tego nie zrobię. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

- tyle gier na plejszmatę

- od dwóch tygodni pokazywanie multiplatform

Twój kot nie wybrałby whiskasa

Opublikowano

Czy to ta gierka, która jest za darmo w GP?

Opublikowano

Widzę, że rozbawiło niektórych moje stwierdzenie o turniejach.

Lamuchy jedne, co tylko w samograje grają.

Microsoft mocno nastawia się na esport. Niedawno nawet kupił smash.gg.

Można sobie wygooglować jak esport jest ważny i jak Microsoft w to inwestuję.

Jeśli uda im się co zamierzają, to naprawdę namieszają na kolejnych płaszczyznach gejmingu.

Nie wiem po co jednak ja to tłumaczę, jak tu mało kto potrafi grać i sra na competitive gejming.

Opublikowano

tak, ale jak wydasz stówkę, to lepiej smakuje

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał:

Czy to ta gierka, która jest za darmo w GP?

Wczoraj ją skończyłem. Dzięki Panie Spencer. 

Opublikowano

Za patcha się nie płaci pały wiec czekamy wszyscy do 2 lutego ;) chyba że ktoś nie ma next gena...ups

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Sram na tego pacza, gierka skończona, nie ma co do niej wracać. A ty czekaj dalej i graj w moralesa. 

Opublikowano

A jak ktoś tęsknił za Spidermanem

A1E4AF12-E0E4-4987-8956-A7F71206C0D7.jpeg

1 godzinę temu, lpcl napisał:

Sram na tego pacza, gierka skończona, nie ma co do niej wracać. A ty czekaj dalej i graj w moralesa. 

A pewnie że poczekam bo warto , mam opcje, mogę skonczyc mogę poczekać ;) tak samo jak z CyberPunkiem. Ty zostałeś bez wyboru, skończyłeś i teraz możesz nie czekać, Twoja sprawa

1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Control? „Ograłem w GamePassie” to uczciwa cena.

Ograleś na starej generacji, proszę :) ja jednak poczekam do 2 lutego i Ulitmate przejdę na nowym wypasie. A czy uczciwa cena, hmm płaciłeś Mc okolo 40zł a ja mam za polowe jednorazowo

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
3 godziny temu, lpcl napisał:

Z szacunku do siebie tego nie zrobię. 

Szacunek do siebie? Nie istnieje

3 godziny temu, Bzduras napisał:

- tyle gier na plejszmatę

- od dwóch tygodni pokazywanie multiplatform

Twój kot nie wybrałby whiskasa

Mieszanie kolego, exy z multi, tak się tworzy nowe generacje od lat, przeanalizuj ;)

Opublikowano

Troy Baker, blockbuster, OST

137AFC47-88F7-41D6-8315-0F5214ED6C8A.jpeg

Ten tytuł będzie długo w pamięci startu z wygrzewem Marvela! Tak jak pisałem wcześniej, takiej gry brakuje X’owi, czegoś co fabularnie wkręca niczym film, niszczy graficznie i pokazuje jak się tworzy fabularne blockbustery na miarę kin!

a Wy co robaki? Orlen? Czy czekanko? Już dwa miesiące bez gier? Niektórzy słyszałem ze kupują elite v2 żeby zasmakować jakiejś nowości albo opłacają dwa lata do przodu bo wierzą w Spencera który w poprzedniej generacji położył lachę na Was frajery, wierzcie dalej a my bawimy się w nowej generacji!

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
5 godzin temu, Whisker napisał:

na wstępie, niewiem co się z czcionką stało :/

Prawie 2 miesiące z najnowszą konsolą Sony i z grami, które wstępnie pokazały czym jest nowa generacja. Świetny MARVEL dostarczył świetna przygodę z Moralesem a Bluepoint dowalił nowa wersją Demons Souls, na dodatek Astro który chyba wszystkich rozłożył na łopatki za spadają fenomenalnie wykorzystanych funkcji nowego pada i sentymentalno emocjonalnej podróży po pewnych światach (bez spoilerów). Późnej kilka multiplatform a dodatkowo Ps plus Collection który przypomniał mi kilka gier z notami 10/10 z PS4 żeby później znowu dowalić solidną porcją gier.

Konsola prezentuje się na żywo nowocześniej, wiadomo że nie wszystkim przypasuje ale jedno trzeba przyznać, odważna propozycja dla zdecydowanych klientów którzy przypomnę wybrali 3 razy więcej konsol niż konkurencja i w czym jest i był problem? Sam dizajn, promocja konsoli i pada to coś co wywołuje efekt WoW! Na żywo prezentuje się fenomenalnie, podświetlona po bokach nieregularna bryła przypomina że nowa generacja jest już teraz!

Dual Sens to rewolucja, przeskok na tyle duży że poprawnie zrezygnowali z nazewnictwa Dual Shock bo tutaj mamy nie tylko technologie znane z poprzedniego pada ale nowości które gracze opisują jako przełomowe. Mowa oczywiście o adaptacyjnych triggerach które w czasie rzeczywistym zmieniają swoje położenie oraz nacisk. Pad Elite 2 do xboxa próbował customizacji bumperów ale skoki dało się ustawiać tylko odgórnie a nie w czasie rzeczywistym, w danym momencie kiedy gra tego potrzebuje a dzieje się to w sekundach, tak samo jak haptyczne wibracji i choć znałem je dobrze z mojego Nintendo Switch tak tutaj na większej powiększy robią zwyczajnie lepsze wrażenie. Nawet taki multi COD Cold War pokazuje przewagę na konsoli Sony z czym zapytacie? Z padem właśnie, nigdy już nie wrócę do starszych technologii, ten pad wygrał wszystko!

Widać to na forum PPE, więcej posiadaczy konsol Sony nie może się mylić. Sprzedaż światowa i regionalna to już fakty.

Cóż nie zagrało wiec w obozie MS oprócz fanatyków piratów i kombinatorów? Właśnie MS widział to przy 360 więc wygrywać AAA nie miał szans bo sprzedaż cały czas była na słabym poziomie przy koksie a dobił to XSX. 

Brak sporej ilości eksów, chęć wykupowania firm, to ruchy konkurenta który sam przyznał że dał dupy w poprzedniej generacji, oczywiście FANATYCY z CW twierdzą inaczej No ale jak się żyje innych życiem, żółcią i tanim harnasiem na spółkę niczym gejpass to mamy taki obraz zakłamanych faktów.

Wracając do tematu nowej generacji, tak MIAŁEM okazje sprawdzić XSX pomimo panującego tu zamglenia więc wypowiem się od razu i podsumuję co tu się znowu na forum odjebało nie tylko PPE ale i światowym.

Karygodnym błędem było wypuszczanie konsoli bez nowości (teraz chcą to naprawić i wyjdą w przyszłości adaptacyjne triggery), umowa z duracellem to kolejny potwarz. Wyglad to kwestia gustu (choć dasha to mogli usprawnić) ale już nie wydanie ani JEDNEJ next genowej gry na start to chujnia po całości i PIERWSZY raz w historii konsol (niech ktoś mnie poprawi jeżeli wie lepiej) ale odkąd pamietam a sięgam daleko pamięcią jeżeli chodzi o tą rozrywkę to takiej sytuacji nie było.

Kolejne oszustwo to HALO Infinite i konferencja która miała pozamiatać branża a stała się pośmiewiskiem całego świata i milionów memów.

Gejpass to spoko opcja ale zmuszanie wręcz graczy do smyczy i korzystania TYLKO z tej funkcji to kolejny potwarz. Kiedyś barany się śmiały z cyfry a teraz by za to zabili i za abonament. Sprawa indywidualna ale bicie piany o pudełka mija się z celem ale nie z cwelem który w rurkach uważa się konsolowcem od 2015 i teraz mama opłaca abonament razem z netflixem albo spółka na w kilku chłopów tak jak na to tanie wino.

Podczas premiery zero nowych gier w porównaniu do PS5 i mamy efekty sprzedażowe, proste i z tym nie ma co dyskutować. Wielu też się zawiodło na Halo dostając co w zamian? Patcha do Forzy i DLC do G5, śmieją się z 8 godzin Moralesa a sami dostali podrasowane stare wyścigi i DLC na chwile do również starej gry. 

Halo to w ogóle dobry temat, reklamowany na samym pudełku konsoli (tutaj duży plus bo jak widziałem pudełko to świetnie się prezentuje wewnątrz i lepiej zapakowane niż PS5), wydany na monsterach a taka chujnia że wycofali przesuwając premierę chuj wie na kiedy. Pamietam jak dziś kiedy oczekiwałem pierwszego pokazu Infinite, który miał zamieść branżę.....

Brak nowości, brak technologii, gamepass (plus i minus jednocześnie), obrońcy krzyża i taki oto obraz obecnego Xboxa, smutne...

Poprzednia generacja to zdecydowanie zwycięstwo w grach Sony, same 10/10, GOTY, VR, masa tego plus ciagle nowości technologiczne, do samej premiery PS5 byliśmy rozpieszczani, co dostał X w okresie od czerwca do premiery XsX? Nic! To kolejny potwarz w stronę graczy.

Gry które miały być lepsze na XSX okazało się że były ale z problemami i czekające na patcha. Nie tak to powinno wyglądać.

Reasumując cudowny start zaliczyło PlayStation 5 wraz ze swoim Dual Sense, owszem mogłoby być jeszcze lepiej ale konkurent nie wysłał na premierę żadnego działa więc....

Dzisiaj mija już praktycznie dwa miesiące odkąd celebruje premierę PS5, gram non stop, nie narzekam, odkrywam i czekam na kolejne hity :) jestem dumnym posiadaczem i polecam :) zdrówko! 

„W tle słychać nalewamy trunek Jack Daniels do zmrożonej lodem szklanki a obok PS5 mieniące się niebieskim światłem, które będzie po raz kolejny testowane do godzin rannych”

64140C29-B0F8-4E97-A6A3-AF9D14D7F961.jpeg

994B6EF5-CEA9-46FD-873B-881C55AF695F.jpeg

Tekst pojawił się na innych portalach, nie jest to bełkot chociaż mam wyjebane w niektórych opinie na bazie doświadczeń! Taka jest rzeczywistość i subiektywna ocena, pozdro 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Uspokój się już kurwa.

Opublikowano
11 minut temu, Rozi napisał:

Uspokój się już kurwa.

jak coś Ci przeszkadza proszę argumenty, czekam

C33E1F47-52B3-4F89-9050-F1CD2F676516.png

77C1B2CD-AAD5-4FA5-8276-9D5CFC316B2E.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Czy ty jesteś normalny że dosłownie każdą fotę wrzucasz z flaszką w tle?

Xboty za dwa lata dostaną gry a ty w tym czasie będziesz na odwyku ty kurwa pijaku.

Opublikowano

Za dwa lata dalej będzie lane whiskey pod wasze wysrywy jak w poprzedniej generacji. Zazdrościsz? Pij dalej swoje szczytny za 2 zł ja będę spijał alkohole z klasą celebrując najlepsze gry :) jak od lat, królewska świta ;)  Dalej trzeźwy i w pełni sił do ogrywania najlepszych gier na PS5 ;) 

ps. Już od czasu PS3 tak jest więc nie zmienia się nic oprócz jebania Was jak zawsze argumentami 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Do tej pory myślałem, że ten typ robi sobie jaja, ale jak widać raczej nie. 

Wlazła mu w łeb typowo pijacka delira. Jeszcze się wywyższa, że jest burżuj i pija tylko dobre alkohole, a cała reszta to bidoki ciułające na harnasia. 

Hatfu jak bardzo gardzę takimi pajacami. 

Z takim podejściem możesz się kiedyś stoczyć do rynsztoka i Cię obszczają. 

Edytowane przez Michał102

Opublikowano
5 godzin temu, Whisker napisał:

Tekst pojawił się na innych portalach, nie jest to bełkot chociaż mam wyjebane w niektórych opinie na bazie doświadczeń! Taka jest rzeczywistość i subiektywna ocena, pozdro 

Daj proszę linka do tych portali.
Mówię poważnie.

Opublikowano

Czy można Łiskaczowi zablokować CW, bo gość tak się zaangażował, że niedługo w Tworkach wyląduje.

Opublikowano
5 godzin temu, Michał102 napisał:

Z takim podejściem możesz się kiedyś stoczyć do rynsztoka i Cię obszczają. 

Chętnie bym na tego debila naszczał i to porządnie, co by spijał wszystko z ziemi z pragnienia. Nie da się już czytać tego jego piedolenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.