Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, ping napisał:

Nie wiem stary, nie siedzę z lupą przy telewizorze tylko bawię się zajebistą gra bez żadnych ząbków i spowolnień. RT, 60fps, a chłopaki dopiero poznają sprzęt...

Widziałem materiał Digital Foundry, 30 klatek tam było z RT.

Co się stało, że tak nagle PS5 potrafi te efekty przerobić 2x szybciej?

Serio jest 60 fps z RT na PS5?

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 924,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Tak dodali ten tryb - skalowane 1440p + RT w 60 fpsach, do tego niezle HDR - no zajebisty benchmark PS5 w DLC robione na szybko...

Opublikowano
1 minutę temu, MarekCol napisał:

Widziałem materiał Digital Foundry, 30 klatek tam było z RT.

Co się stało, że tak nagle PS5 potrafi te efekty przerobić 2x szybciej?

Serio jest 60 fps z RT na PS5?

Masz do wyboru trzy profile. Ten najbardziej dokokszony w 30 klatkach i dwa w 60. Jeden z RT kosztem rozdziałki i jakichś detali, drugi bez RT ale z lepsza rozdzialka. Pewnie jakiś scaling wchodzi w grę ale szczerze mówiąc na 49 calach z półtorej metra odległości wyglada wspaniałe.

Opublikowano

na 75 calach widać różnice, bo z RT maksymalna rozdzialika jaka osiąga to chyba 1440p, bez 4K. I tak nieźle, ze gra bangla przy tym w 60 fpsach! 

Te DLC bardzo dobrze pokazuje, jakich gier możemy spodziewać się na Sonce! :obama: No ale płatne...

Lepiej załadować sie game passem po same kule i grać w Medium! :teehee:

Opublikowano
4 minuty temu, ping napisał:

Masz do wyboru trzy profile. Ten najbardziej dokokszony w 30 klatkach i dwa w 60. Jeden z RT kosztem rozdziałki i jakichś detali, drugi bez RT ale z lepsza rozdzialka. Pewnie jakiś scaling wchodzi w grę ale szczerze mówiąc na 49 calach z półtorej metra odległości wyglada wspaniałe.

W sumie to uzyskałem już odpowiedź na to dlaczego Spodermun chodzi tak a nie inaczej w takim i owakim trybie. Teraz to trochę przykro mi się robi jak czytam, że grasz na jakichś 49 calach. Takie modele chyba nie miały HDR. Ani 4K progresywne. Mogę się mylić.

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

na 75 calach widać różnice, bo z RT maksymalna rozdzialika jaka osiąga to chyba 1440p, bez 4K. I tak nieźle, ze gra bangla przy tym w 60 fpsach! 

Te DLC chyba bardzo dobrze pokazuje, jakich gier możemy spodziewać się na Sonce! :obama:

To tylko rozbiegówka, chłopaki badają konsole. Lada chwila kolejny benchmark RATCHET, a potem ISNO pokaże co portafi tak jak zrobili to na poprzedniej generacji. To są mistrzowie. Wysoka liga. 

@MarekCol

Większy mi do kanciapy nie wejdzie, OLED to to nie jest (sprzęt z 2016) ale ma i 4K i HDR bez dziwnych sztuczek. Oczywiście SONY. Dziś bym miał za to jakiegoś ogromnego OLEDA, ale z wymiana poczekam na lepsze warunki lokalowe.

Opublikowano

Jeju, a jak ktoś ma jeszcze zaległości jak ja i włączy Thusime w 60 fpsach, albo taki Days Gone, a zaraz pewnie patch do TLOU 2, przede mną jeszcze Demon Souls, Mario Killer jak Astro czy Wielka przygoda w SackBoyu, tylko w CW po staremu!  "MS mocno zainwestował studia", Game Pass za 4 zł i premiery pokroju Medium.

To dopiero jest przykre...

Opublikowano
8 minut temu, ping napisał:

To tylko rozbiegówka, chłopaki badają konsole. Lada chwila kolejny benchmark RATCHET, a potem ISNO pokaże co portafi tak jak zrobili to na poprzedniej generacji. To są mistrzowie. Wysoka liga. 

@MarekCol

Większy mi do kanciapy nie wejdzie, OLED to to nie jest (sprzęt z 2016) ale ma i 4K i HDR bez dziwnych sztuczek. Oczywiście SONY. Dziś bym miał za to jakiegoś ogromnego OLEDA, ale z wymiana poczekam na lepsze warunki lokalowe.

49 cali Sony z 2016 w 4k z HDR to musi być niebagatelny bajzel dla oczu.

Opublikowano

wbijcie do tematu Medium, gra lepiej wygląda na Series S

Opublikowano
5 godzin temu, easye napisał:

Jeju, a jak ktoś ma jeszcze zaległości jak ja i włączy Thusime w 60 fpsach, albo taki Days Gone, a zaraz pewnie patch do TLOU 2, przede mną jeszcze Demon Souls, Mario Killer jak Astro czy Wielka przygoda w SackBoyu, tylko w CW po staremu!  "MS mocno zainwestował studia", Game Pass za 4 zł i premiery pokroju Medium.

To dopiero jest przykre...

Przykre? Mnie to bawi :kaz:

Oficjalnie, najlepsza gra we wszechświecie, a na xboxie co tam? Nadal żółte kurwiszony za 4zl na gejpasie? 

:banderas:

Opublikowano

Do Medium by nawrzucali lesb i transwestytów to też by zgarnął nagrody. 

Opublikowano
44 minuty temu, japco napisał:

Do Medium by nawrzucali lesb i transwestytów to też by zgarnął nagrody. 

Wystarczy żeby wrzucili tam jakość której oczywiście zabrakło na sprzęcie MS. 

Ktoś ostatnio miał bekę z dema RE8 a czekał na Medium?

przecież nie umniejszając nawet Sackboy na wyższe noty niż PIERWSZY EX na XSX a to już potwarz, zresztą ostatnio nie najlepiej się dzieje, narzędzi dalej brak i wszyscy gracze muszą przełknąć porażkę (kolejną) czekając dalej miesiące na jakiś „hit” No niech będzie chociaż stabilny i z ocenami nawet te 85% na MC

945FBC96-A66C-4913-9BD6-6025909D4229.jpeg

DC89210D-0BB4-4340-80CD-A8DB52F31863.jpeg

Opublikowano
10 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Nikt nie nastawiał się na mesjasza, a wyszła bardzo sympatyczna gra.

Tak samo nikt nie nastawiał się, że Morales będzie mesjaszem gajmingu ale jakoś ciśniecie z niego bekę. A o The Medium, że sympatyczna gra. Pierwszy nextgenowy ex na xsrakę na 9h gry i z oceną na 73%. Brawo boty, hipokryzja level over 9000.

Opublikowano

Jeszcze nadzieja że jak później wypuszczą to na PS5 to dodadzą ficzery Dual Sense i ocena się podniesie 

6 minut temu, mitra napisał:

Tak samo nikt nie nastawiał się, że Morales będzie mesjaszem gajmingu ale jakoś ciśniecie z niego bekę. A o The Medium, że sympatyczna gra. Pierwszy nextgenowy ex na xsrakę na 9h gry i z oceną na 73%. Brawo boty, hipokryzja level over 9000.

Miles jak na DLC według botów też ma wysoką średnia (wyższa niż PIERWSZY EX XSX)

B71B74C8-F738-4D4D-A7CC-54524D649194.jpeg

W ogóle jak czytałem ostatnie wypowiedzi, ile to było czekania na The Medium że pozamiata itd. Później jak się obesrali to teksty „mam za darmo najwyżej usune”, „wiedziałem ze kicha i nie czekałem jednak”. Urojona rzeczywistość i wielkie nadzieje. Chcecie dobrych gier? To poczekacie tak samo jak od premiery. 

Ms wiedział dobrze że start ich konsoli z grami to będzie porażka dlatego dorzuca patche do wstecznej żeby ludzie nie posprzedawali sprzętu.

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
8 godzin temu, Mendrek napisał:

Jest sporo gier potraktowanych z buta przez recenzencką masówkę, które pomimo mankamentów, potrafią dobrze bawić. Nie skreślajcie Medium pod tym kątem. Problem oceny jest problemem niedoboru hitów na Xboxie i to, że ciągnię się za nim fama żółci i czerwieni exów od dawna. Ot, po prostu konsola z kiepską strategią wydawniczą, która nie ma wystandaryzowanego środowiska developerskiego. Nie wystarczy sobie nakupować studiów i kazać im robić gry. Nintendo jako pierwsze, a za nim Sony stworzyło swój ekosystem. Tak, niektórzy mogą złośliwie wskazywać na "Sony template" (to krzywdzące), bo widać jak studia wymieniają się wiedzą i assetami. Kiedy Hideo Kojima po wywaleniu z Konami, przyszedł do Sony z pustymi rękami, to od razu od Guerilla Games dostał silnik i narzędzia, co go personalnie wzruszyło (o czym wspomniał na PlayStation Meeting), ale w Sony wywołało co najwyżej konsternację, bo oni tak po prostu pracują. Jeśli MS w tej generacji nie pójdzie w te ślady, to będzie zawsze takie ryzyko czerwieni lub żółci. MS powinien (na)uczyć się od Sony i Nintendo jak wydawać gry ;)

Po primo, nie wiem czy wiesz Mendrek (pewnie nie wiesz) ale w Xboxie funkcjonuje specjalna grupa developerska której zadaniem jest koordynować, wymieniać się technologią i wspierać projekty powstałe w ramach Xbox Game Studios. Powstałe ona właśnie na wzór podobnej grupy Sony Interactive Entertainment powstałej jeszcze w czasach PS3, kiedy to Sony uznało że z powodu niełatwej architektury dobrym pomysłem jest przydzielić wsparcie by pomóc ogarnąć cella. 

Po drugie primo (co też powinieneś wiedzieć) Medium jako gra third party nie dostała takiego wsparcia bo to nie jest gra wydawana przez Xboxa. Pisanie że z powodu Medium za grami na Xboxa ciągnie się fama czerwieni i żółci, to tak jakby pisać że z powodu znacznie gorzej przyjętego Godfalla Sony musi się wziąć do roboty, bo ciągnie się za nimi fama gier 6/10.

Po trzecie primo nie wiem czy spójna strategia wydawnicza jak to nazywasz to dobry pomysł. Myślę że lepiej dla środowiska pracy i wolności kreatywnej twórców, jest kiedy panowie w białych kołnierzykach nie ingerują w wolność kreatywność twórców. Nie wiem czy chciałbym na przykład, aby 23 studia zaczęły robić jak jeden mąż dla przykładu  gry wyścigowe bo w tym właśnie momencie gatunek ten wydaje się na topie.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:. 

Po drugie primo (co też powinieneś wiedzieć) Medium jako gra third party nie dostała takiego wsparcia bo to nie jest gra wydawana przez Xboxa.

No przecież oni mają wywalone jak w poprzedniej generacji. Teraz najważniejszy jest abonament. Już kiedyś wspominaliśmy o tym, gry na sprzęcie MS nie będą dopieszczane jakościowo bo i po co? Abonament obejmuje całość wiec jak sam zauważyłeś wsparcie od Xboxa mija się z celem, wypromują trzy gry jako reklamy - Gears, Forza i Halo, reszta? Radźcie sobie sami poza tym mamy 300 gier i chuj

Opublikowano
1 minutę temu, Whisker napisał:

No przecież oni mają wywalone jak w poprzedniej generacji. Teraz najważniejszy jest abonament. Już kiedyś wspominaliśmy o tym, gry na sprzęcie MS nie będą dopieszczane jakościowo bo i po co? Abonament obejmuje całość wiec jak sam zauważyłeś wsparcie od Xboxa mija się z celem, wypromują trzy gry jako reklamy - Gears, Forza i Halo, reszta? Radźcie sobie sami poza tym mamy 300 gier i chuj

Przecież gry first party są dla nich ważniejsze niż wcześniej. Bo jeżeli w abonamencie nie będzie dobrych gier first party czyli tzw. "exów" (chociaż w przypadku xboxa jak już pisałem ten termin nie ma sensu) to ludzie przestaną płacić abonament.

i nie, nie wystarczy im Gearsy, Halo, Forza, trzy serie to za mało by przyciągnąć dziesiątki miliony graczy. Potrzebują różnorodnego portfolio, dobrych gier by trafić do jak największej bazy graczy o różnorodnych gustach i wieku.

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

w Xboxie funkcjonuje specjalna grupa developerska której zadaniem jest koordynować, wymieniać się technologią i wspierać projekty powstałe w ramach Xbox Game Studios. 

Szkoda że się nie powymieniali, nie pokoordynowali i nie powspierali chociażby w takim Medium. Wiem ze Medium nie jest w ramach Xbox Games Studios ale analogicznie jak mendrek pisał to Kojima Productions też nie jest w ramach Playstation Studios a jakoś ta synergia twórcza miała miejsce. 

Wkurwiające jest to że bogaty MS znowu wpierdala takie coś na rynek i to jeszcze jako 1ex na nową generacje swojej konsoli. To nie jest nic innego jak partactwo wielkiej korporacji. Na razie to Oni są po prostu śmieszni. 

Prawie kwartał od premiery a nie ma żadnych dużych i dobrych premier. A gry z Zenimaxa (którego zakup miał być "buy changerem") omijają Xboxa szerokim łukiem - mówie oczywiście o GP. Ja nie jestem Spencerem (szczuplejszy jestem) ale jakbym klepnał takiego deala to już dawno byłby lineup istniejącego portfolio gier zaklepany żeby wrzucac swoim graczon do GP. (i zanim krzysiup cośtam tu wbije to tłumacze bystrzkowi że mam na myśli istniejące od paru lat gry) 

Możesz asx jebać tu szpagaty na lewo i prawo ale na razie jest słabo w obozice Xboxa. A jak widać po forum coraz więcej osób jednak sięga/wraca/idzie do drugiego obozu i takich hejtów się nie słyszy. 

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał:

Szkoda że się nie powymieniali, nie pokoordynowali i nie powspierali chociażby w takim Medium. Wiem ze Medium nie jest w ramach Xbox Games Studios ale analogicznie jak mendrek pisał to Kojima Productions też nie jest w ramach Playstation Studios a jakoś ta synergia twórcza miała miejsce. 

Death Stranding to gra sfinansowana i wydana przez Sony więc nic dziwnego że dostał wsparcie do Sony i Guerilla Games, to nie jest ten sam przypadek co Medium.

Opublikowano

A widziałeś Liściu żeby były jakieś narzekania większe na exy na PS5? My bawimy się świetnie a toksyczne comunity probuje na sile wmawiać czy to Moralesa czy Dark Souls że gówno (a nawet nie zagrali). Co innego The Medium, są w odwrocie, nawet jakiś bot pisał o wsparciu polskiego studia to do chuja idźcie i kupcie fizyczne wydanie, wesprzecie!

Opublikowano

Przecież ten Medium zbiera całkiem dobre noty jak na gierkę AA. Dla miłośników takich gier pewnie jest to dobry szpil. Analogiczna sytuacja do Medievil, baaardzo słabo oceniana w recenzjach a przez graczy bardzo chwalona. 

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Death Stranding to gra sfinansowana i wydana przez Sony więc nic dziwnego że dostał wsparcie do Sony i Guerilla Games, to nie jest ten sam przypadek co Medium.

Ano właśnie, a mogłoby tak być. Nawet jakby premierę przesunęli. Mówię jedyna szansa dla tej gry to wydanie na PS5 i dorzucenie ficzerów next genowych jak Dual Sense wtedy ocena troszkę podskoczy.

1 minutę temu, Ukukuki napisał:

Przecież ten Medium zbiera całkiem dobre noty jak na gierkę AA. Dla miłośników takich gier pewnie jest to dobry szpil. Analogiczna sytuacja do Medievil, baaardzo słabo oceniana w recenzjach a przez graczy bardzo chwalona. 

Tylko że Medievil to odświeżenie starej formuły, generalnie stara gra w nowym wydaniu i tylko tyle. Sentyment po prostu

Opublikowano
26 minut temu, mitra napisał:

A Ty wiesz dlaczego jest beka z Moralesa? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.