Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, izon napisał:

No to mnie zaskoczyłeś. Przecież każda reakcja zielonych na jakiś nowy szrot w gamepassie jest taka jakbyście dostawali  najnowsze superhity. Parę dni temu tu było święto z powodu Morrowinda i Dooma 93. Gearsy 5 to już parę osób tutaj sprzedawało jako nextgena..

Dostają dobre gry to się cieszą. Dooma 2 miałem na celowniku od dawna i akurat jest okazja ograć tego klasyka w XGP. Czemu miałbym odmówić sobie tej przyjemności? Dlatego, że gra nie wyszła w 2021? Niedoczekane.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 926,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Pizdon się spuszcza nad tymi sztosami na sonkę, a i tak nie gra w gry.

Oto produkt końcowy prania mózgu w wykonaniu ideologii plejstejszyn :dunno:

Opublikowano

Jak pięknie się przegląda to forum widząc ten szał klapów, ale się miotają w ostatnich dniach :obama:. A to dopiero przystawki. Jedziesz z nimi Spencer, chcę widzieć jeszcze więcej klaperskiej wścieklizny w tym temacie :xboss:

Opublikowano

Poki co żadna gra nie jest next genem, bo takie rzeczy jak 60fps i RT na PC są od dawna, jedyne co faktycznie dało przedsmak to demo UE5. 

Opublikowano
1 minutę temu, Soul napisał:

Poki co żadna gra nie jest next genem, bo takie rzeczy jak 60fps i RT na PC są od dawna, jedyne co faktycznie dało przedsmak to demo UE5. 

Tą logiką konsole nigdy nie maja nextgenowych gier bo PC zawsze  miały i będą miały przewagę technologiczną. Ja odkąd mam ps5 na powrót z chęcią gram na konsoli bo w końcu mam to, co już dawno na PC np. znikomy czas loadingow.

To, ze niektórzy nie mogą zaakceptowa faktu ze Demon Souls Remake rozwala graficznie świadczy tylko o tym zjebanym podejściu: nie wyszło w gamepassie to gniot. No trudno.

Opublikowano
33 minuty temu, PanKamil napisał:

Do tego w pełni nextgenowa oprawa :banderas:

przypomnę po raz kolejny tę "next genową oprawę"

potężny, nowy tytuł na konsoli Sony PlayStation 5 z ultra szybkim SSD za 359 PLN

1140062723.jpg

Staroć z xboxa z darmowym patchem

9095f2cd-5a89-4c46-917d-afb9ce6ae829.png

pozdrawiam

Opublikowano

Przypomnę tylko, bo co niektórzy może nie wiedzą ale podbicie fpsow w tych starociach wymaga cięcia w rozdzielczości. Fps boost my ass. Najpotężniejsza konsola ever i w grach z grafiką wyglądającą jak gówno nie wyrabia xd 

Po co to żyje. 

Cytacik jakby co:

In some instances, because there are higher graphics requirements to enable FPS Boost technology, we’ve had to reduce a game’s resolution to ensure it both runs smoothly and plays great.

Opublikowano

Jak demon souls robi na kimś wrażenie grafiką to na killzonie shadow fail chyba walili konia dupom bo tam było od razu widać że zaczęła się nowa generacja 

Opublikowano
3 minuty temu, izon napisał:

To, ze niektórzy nie mogą zaakceptowa faktu ze Demon Souls Remake rozwala graficznie świadczy tylko o tym zjebanym podejściu: nie wyszło w gamepassie to gniot. No trudno.

Fajny wniosek, taki z dupy lub inaczej mówiąć "regularny posting izona" w temacie. 

Opublikowano

Mijają miesiące, klapy fantazjują wciąż o nowych sztosach na sonkę, a potem i tak okazuje się że mają na myśli Moralesa, Asttobota i Demonsy (do pierwszego bossa). Uwielbiam te pocieszne niebieskie pokemony.

Opublikowano

@izon

Takie są fakty nie podejście, póki co Sony w koncu pokazało jak wyglądają gry w 4k cos co PC i Xbox miał już jakiś czas temu.

Dla mnie to wszytsko to wersje HD, bo to cały czas te same silniki ta sama geometria, a to, że coś się odbija na szybie czy działa w 60fps next genem bym nie nazwał a dobrym upgradem.

Poki co jedyne co dało do myślenia to tech demo UE5 a poki co najlepszy fitcher obu konsol to dysk SSD i wyżej wymienione 60 FPS.

Demon Soul wygląda dobrze ale next genem bym go nie nazwał spokojnie poleciało by to na PS4 PRO tyle, ze nie w 4K, miałem przyjemność zobaczyć gre na żywo o pograć w nią parę godzin, wybacz ja wymagam więcej od tych konsol.

Jedyne co mega wyglądało to ten filmik tuż przed no jak.by tak gra wyglądała jak na tym filmiku to czapki z głów  :)

Opublikowano

W temacie o gamepassie zbiorowa masturbacja pod zdjecie spencera i przede wszystkim narracja ALE KLAPOW DUPA BOLI mode on XD A klapy totalna wyjebka w te zoltka na mc bo jeszcze sie nie odgrzebali z nowych eksow na sonke. Oj zieloni zieloni :reggie:

Opublikowano

A jescze bym zapomniał z tą archaiczna mechanika to faktycznie next gen  :turned:

Spoiler

:turned:

Opublikowano
38 minut temu, Soul napisał:

A jescze bym zapomniał z tą archaiczna mechanika to faktycznie next gen  :turned:

Ukryj zawartość

:turned:

Generalnie preferuje taki REMAKE, niż np. to co zrobiono z Final Fantasy 7. Nie każda współczesna gra musi iść w tanie efekciarstwo ( na szczęście).  Dziwne, że Bloodborne nie działa i nie wygląda tak samo na PS4 PRO.  W DS Remake widać olbrzymi skok w efektach cząsteczkowych, oświetleniu, detalach, płynności. Oczywiście nie mówię, że jest to tytuł idealny, a i graficznie ma cudowne lokacje, jak i te "tylko" świetnie wyglądające.

A co do Twojego poprzedniego posta zgodę się z nim w dużej mierze, natomiast ja już po pierwszych pokazach wiedziałem, że nie ma się co spodziewać skoku grafiki, jak z czasów PSXa, czy PS2. Natomiast w  szeroko pojętym komforcie grania widzę duży krok na przód.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Gdyby Sony chciało, to by dało w końcu 60 fps w BB, no ale jednak wolą zrobić remastera (o ile mają to w planach) i wyruchać na 360 zł, gdzie w tym czasie MS daje za darmo odblokowane fpsy do gier. Kurwa, gardzić wami to mało, was to trza zutylizować w dupie kaza.

Opublikowano

Akurat Bloodborne jest technicznie drewniany - ta gra nie trzyma w ogóle stabilnego frametime. Podejrzewam, że naprawdę grubsza robota by tu była, żeby całą grę dostosować do 60 klatek.

Tyle że wciąż wolę odpalić surowego technicznie BB, niż nudnego jak flaki z olejem Fallouta, jarajac się, że MS dodał klatek do gry, która dzisiaj nikogo.

Opublikowano

No jakoś jeden chłopak sobie poradził i zrobił betonowego 60 fps BB. Jak się chce to da radę.

Opublikowano
1 godzinę temu, MaZZeo napisał:

przypomnę po raz kolejny tę "next genową oprawę"

potężny, nowy tytuł na konsoli Sony PlayStation 5 z ultra szybkim SSD za 359 PLN

Staroć z xboxa z darmowym patchem

pozdrawiam

W temacie nexgenowej oprawy to jeśli ta nie jest odpowiednia to proponuje:

- nie kupować telewizorów za 4 plny

- nie kupować telewizorów za kod z pringelsów

Na pewno coś pomoże:)

Demon's Souls_20210315200215.jpg

Demon's Souls_20210315195802.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Faka napisał:

No jakoś jeden chłopak sobie poradził i zrobił betonowego 60 fps BB. Jak się chce to da radę.

Zerknalem na YT i cholera, gość faktycznie kawał dobrej roboty odwalił. Ale tak jak myślałem, wymagało to od niego "trochę" większej zabawy. Słabo, że nikt z jego doświadczeń faktycznie w takim razie użytku nie zrobił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.